1. Henkilöasiakkaat
  2. /
  3. Lainat
  4. /
  5. Asuntolaina
  6. /
  7. Asuntolainan laina-aika

Asuntolainan lyhennys

Lyhennystapa vaikuttaa laina-aikaan ja lainan kustannuksiin.

Vaihtoehtoiset lainan lyhennystavat

Tasaerä 

Tasaerä on maksutapa, jossa maksut ovat aina saman suuruiset. Korkoprosentin muuttuessa joko laina-aika muuttuu (lyhenee tai pitenee) tai viimeinen maksuerä, ns. tasauserä vaihtelee. Tällöin sen suuruus poikkeaa aikaisemmista tasaeristä ja laina-aika pysyy alun perin sovittu.

Annuiteetti 

Annuiteetti on maksutapa, jossa koron noustessa maksuerä suurenee ja koron laskiessa maksuerä puolestaan pienenee. Laina-aika pysyy muuttumattomana.

Tasalyhennys 

Tasalyhennys on maksutapa, jossa lyhennys on aina saman suuruinen. Koron euromäärä pienenee sitä mukaa kun lainan pääoma lyhenee. Koron määrä vaihtelee myös korkoprosentin muutosten myötä.
Laske, miten lainan kuukausierä muuttuu eri laina-ajoilla

Näin pääset alkuun

Ikoni: nippu rahaa kämmenellä

Lainalaskuri

Lainalaskuri antaa esimerkkejä lainavaihtoehdoista ja auttaa talouden suunnittelussa. Laskelma on suuntaa antava. Tarkan laskelman ja todellisen vuosikoron saadaksesi ota yhteyttä konttoriin.

Ikoni: muistilista ja kynä

Hae asuntolainaa

Täytä asuntolainahakemus ja lähetä se valitsemaasi konttoriin. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Lähetyksen tiedot salataan.

Hae asuntolainaaAvautuu uuteen ikkunaan
Jos olet jo asiakas, hae lainaa verkkopankissa.Avautuu uuteen ikkunaan

Muutoksia lyhennyksiin

Jos elämäntilanteesi muuttuu, ole yhteydessä yhteyshenkilöösi. Voitte sopia lyhennysmuutoksista taloudellisen tilanteesi huomioon ottaen.

Hakemuksen lyhennysvapaasta teet verkkopankissa. Avaa lainasi verkkopankissa ja valitse haluamasi muutos. Jos lainassa on kaksi lainanottajaa, pitää molempien hakea lyhennysvapaata omissa verkkopankeissaan. 

Yhteyshenkilösi on sinuun yhteydessä.

Kasattuja kiviä hiekkarannalla

Muista myös säästää!

Vaikka lyhennät lainaa, muista säästää samalla. Puskuri on turvasi odottamattomien tilanteiden varalle ja mahdollistaa myös pienet irtiotot arjesta.

Säästä ja sijoita
Handelsbanken Asuntoluottopankki on Handelsbankenin omistama asuntoluottopankki, joka myöntää pankkimme asuntolainat.