Julkinen ostotarjous kaikista Ramirent Oyj:n osakkeista

Loxam S.A.S. (”Loxam” tai ”Tarjouksentekijä”) ja Ramirent Oyj (”Ramirent” tai ”Yhtiö”) ovat 10.6.2019 allekirjoittaneet yhdistymissopimuksen (”Yhdistymissopimus”), jonka mukaan Loxam tekee vapaaehtoisen hallituksen suositteleman julkisen käteisostotarjouksen kaikista Ramirentin liikkeeseen lasketuista ja ulkona olevista osakkeista, jotka eivät ole Ramirentin tai sen tytäryhtiöiden hallussa (”Ostotarjous”). Tällä yritysjärjestelyllä Loxam ja Ramirent tulevat luomaan Euroopan johtavan  konevuokrausyrityksen.

Ostotarjouksessa Ramirentin osakkeenomistajille tarjotaan 9,00 euron käteisvastike jokaista osaketta kohden, jolloin ostotarjouksen mukainen Ramirentin osakkeiden yhteenlaskettu arvo on noin 970 miljoonaa euroa.

Tärkeitä päivämääriä

10.6.2019
Ilmoitus päätöksestä tehdä Ostotarjous
19.6.2019

Tarjousaika alkaa
18.7.2019 
Tarjousaika päättyy
19.7.2019

Ostotarjouksen alustavan tuloksen ilmoittaminen
23.7.2019
 
Ostotarjouksen lopullisen tuloksen ilmoittaminen
24.7.2019

Tarjousvastikkeen maksu (maksun vastaanottamisen todellinen ajankohta riippuu rahansiirtojen aikataulusta)
24.7.2019 
Jälkikäteinen tarjousaika alkaa 
8.8.2019 
Jälkikäteinen tarjousaika päättyy
9.8.2019
Jälkikäteisen ostotarjouksen alustavan tuloksen ilmoittaminen (alustava) 
13.8.2019 
Jälkikäteisen ostotarjouksen lopullisen tuloksen ilmoittaminen (alustava)
14.8.2019
Jälkikäteisen ostotarjouksen tarjousvastikkeen maksu (maksun vastaanottamisen todellinen ajankohta riippuu rahansiirtojen aikataulusta)

Ostotarjouksen hyväksymismenettely

Useimmat tilinhoitajat lähettävät asiakkailleen ohjeet ostotarjouksen hyväksymisestä sekä hyväksymislomakkeen – noudata näitä ohjeita ja muista toimittaa hyväksyntäsi tilinhoitajasi antaman määräajan kuluessa.

Jos et saa tilinhoitajaltasi tai omaisuudenhoitajaltasi menettelyohjeita tai hyväksymislomaketta, ota ensisijaisesti yhteyttä tilinhoitajaasi tai omaisuudenhoitajaasi. Toissijaisesti voit ottaa yhteyttä Handelsbankeniin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tenderoffer@handelsbanken.fi, mistä voit saada tietoa hyväksynnän tekemiseen. 


Tietoa Loxamista

Loxam on johtava konevuokrausyhtiö Euroopassa vuoden 2018 konsolidoidulla 1 483 miljoonan euron liikevaihdolla ja arviolta 8 000 työntekijällä. Loxamin yli 766 konevuokraamon verkosto ulottuu 13 Euroopan valtion (Ranska, Saksa, Yhdistynyt kuningaskunta, Irlanti, Belgia, Sveitsi, Espanja, Portugal, Luxemburg, Alankomaat, Tanska, Norja ja Italia) lisäksi Lähi-Itään, Marokkoon ja Brasiliaan. 

Tietoa Ramirentista

Ramirent on johtava palveluyritys, joka vuokraa koneita rakentamiseen ja muulle teollisuudelle. Autamme asiakkaitamme työskentelemään turvallisesti ja tehokkaasti vuokraamalla juuri heille sopivia koneita sekä palvelemalla sujuvasti ja positiivisella asenteella. Ramirentillä on 2 900 työntekijää 294 konevuokraamossa yhdeksässä Pohjois- ja Itä-Euroopan maassa. Vuonna 2018 Ramirent-konsernin liikevaihto oli 712 miljoonaa euroa. Ramirent on listattu Nasdaq Helsingissä (RAMI).