1. Tietoa pankista
  2. /
  3. Vastuullisuus
  4. /
  5. Handelsbankenin toinen vihreä obligaatio

Handelsbanken laski liikkeeseen toisen vihreän obligaationsa

Tärkeä työkalu vastuullisten ratkaisujen pitkäaikaisen kehityksen tukemiseen
Handelsbankenin pääkonttori Ruotsissa

Obligaatiota käytetään vastuullisempaa yhteiskuntaa edistävien hankkeiden vihreään rahoitukseen

Pankki on juuri laskenut liikkeeseen toisen vihreän obligaationsa. Liikkeeseenlaskun määrä on yhteensä 500 miljoonaa euroa, ja obligaation maturiteetti on seitsemän vuotta. Sijoittajat olivat erittäin kiinnostuneita, ja obligaatio ylimerkittiin voimakkaasti.

Liikkeeseenlaskun mahdollisti pankin kevään 2018 aikana perustama vihreiden obligaatioiden kehys. Obligaation liikkeeseenlaskulla nostettu rahoitus käytetään vastuullisempaa yhteiskuntaa edistävien hankkeiden ja sijoitusten vihreään rahoittamiseen, esimerkiksi kestävään metsänhoitoon, energiatehokkaisiin ja ympäristösertifioituihin rakennuksiin sekä ympäristöä säästävään liikenteeseen.

30.9.2020 pankin vakavaraisuus, joka täyttää kehyksen kriteerit, nousi 14,3 miljardiin euroon, mikä on yli 40 %:n lisäys pankin ensimmäiseen, vuoden 2018, vihreään obligaatioon verrattuna.

Vihreiden obligaatioiden kehys kehitettiin vuonna 2018 yhteistyössä Handelsbanken Debt Capital Marketsin kanssa, joka on vihreiden obligaatioiden uusien ja olemassa olevien liikkeeseenlaskijoiden aktiivinen neuvonantaja. Kehyksen on tarkistanut myös riippumaton tutkimuslaitos Cicero, joka antoi sille parhaan mahdollisen eli tummanvihreän arvosanan.

Handelsbankenin talousjohtaja Carl Cederschiöld

Handelsbankenin talousjohtaja Carl Cederschiöld: 

"Olemme iloisia voidessamme palata vihreiden obligaatioiden markkinoille. Vihreiden hankkeiden rahoittaminen tällä tavoin on tärkeä väline vastuullisten ratkaisujen pitkäaikaisen kehityksen ja ympäristöystävälliseen toimintaan investoimisen tukemisessa. 

Pyrimme avoimuuteen vihreillä obligaatioilla rahoitettujen lainojen vaikutusten osalta. Siksi julkaisemme vuosittain ns. Impact Report -raportteja näistä vaikutuksista."