1. Tietoa pankista
  2. /
  3. Vastuullisuus
  4. /
  5. Konttorit auki kaikilla paikkakunnilla pandemiasta huolimatta

Konttorit auki kaikilla paikkakunnilla pandemiasta huolimatta

Koronapandemia on johtanut uusiin toimintatapoihin. Tartuntojen välttämiseksi useimmat asiakastapaamiset on hoidettu puhelimitse tai verkossa, etätyöstä on tullut uusi normaali työtapa, ja kokoukset ovat vaihtuneet videokokouksiin.
Nainen konttorin ulkopuolella

Loppukeväästä 2020 tutkimusyritys SKI (Svenskt Kvalitetsindex) tutki, miten ruotsalaiset yksityishenkilöt kokivat pankkinsa hoitaneen koronakriisin. Handelsbanken sai parhaat arviot. Asiakkaat arvostivat erityisesti pankin saavutettavuutta eli sitä, että konttorit ja tapaamispaikat ovat olleet avoinna pandemian aikana. He olivat myös tyytyväisiä saamaansa neuvontaan ja tukeen, ja kokivat pankin viestinnän selkeäksi ja avoimeksi. 

Kaikki Handelsbankenin konttorit ovat olleet auki koronapandemian aikana. Tartuntojen välttämiseksi useimmat tapaamiset on hoidettu puhelimitse tai verkossa. Turvallisuudesta on huolehdittu myös kasvokkain tavattaessa: useat konttorit ovat asentaneet pleksejä ja teipanneet lattioita turvavälien varmistamiseksi. Aukioloaikoja on muokattu riskiryhmien palvelemiseksi. 

Verkkotapaamisista tuli uusi normaaliAvautuu uuteen ikkunaan

Toisenlainen arki

Toiminta jatkui keskeytyksettä vuonna 2020, vaikka arki poikkesi totutusta. Kotimarkkinoilla tehtiin muutoksia käytäntöihin, ja käyttöön otettiin digitaalisia ratkaisuja kokouskäyttöön sekä uusien liiketoimintamahdollisuuksien kehittämiseksi. Handelsbanken oli ensimmäisiä suuria ruotsalaisia pankkeja, joka pandemian alkaessa kaksinkertaisti pörssisalin tilat ja hajasijoitti työntekijöitään. 

Myös muilla kotimarkkinoilla osastoja jaettiin pienempiin osiin, yhteistyötä konttoreiden välillä vahvistettiin tai etätyökäytännöt otettiin käyttöön. 

Vuonna 2020 Handelsbankenissa pidettyjen videokokousten lukumäärä nousi 153 %. Pankissa pidettiin yhteensä yli 550 000 videokokousta.

– Meille on tärkeää huolehtia työntekijöistämme ja lisätä tietoisuutta viruksen levinneisyydestä yhteiskunnassa. Toimimalla oikein hyödymme myös itse, työympäristöstä vastaava johtaja Carina Albiin Svensk sanoo. 

Ratkaisujen rahoittamista 

Pandemian jälkeisestä yhteiskunnallisesta tilanteesta riippumatta on selvää, että taloudelliset ja sosiaaliset seuraukset ovat mittavat. 

Elinkeinoelämän, yhteiskunnan ja terveydenhuollon pitkäaikaisten vaikutusten lieventämiseksi Handelsbankenin rahastoyhtiö on sijoittanut 220 miljoonaa kruunua Pohjoismaiden investointipankin liikkeeseen laskemaan COVID-19-joukkolainaan. Joukkolainalla rahoitetaan Pohjoismaissa ja Baltiassa toteutettavia hankkeita.