1. Tietoa pankista
  2. /
  3. Vastuullisuus
  4. /
  5. Handelsbankenin yhteistyöhankkeet

Handelsbankenin yhteistyöhankkeet

Vastuullisena pankkina Handelsbanken on sitoutunut tukemaan yhteiskunnan kestävää kehitystä eri hankkeiden kautta.
litet  möte med fyra personer

Yhteistyöhankkeet Suomessa

Green Building Council Finland

GBC Finland haluaa tuoda kestävän kehityksen näkökulman osaksi kaikkea kiinteistö- ja rakennusalan toimintaa. Järjestön tavoite on kestävä rakennettu ympäristö, joka on hiilineutraali, toimii kiertotaloutta toteuttaen ja mahdollistaa ihmisille kestävän ja laadukkaan elämän.

Handelsbanken on ollut jäsen vuodesta 2019.

GBC FinlandAvautuu uuteen ikkunaan

Finsif

Finsif (Finland's Sustainable Investment Forum) on vastuullisen sijoittamisen yhdistys, jossa Handelsbanken Suomi on ollut jäsenenä vuosia. Yhdistyksen tavoitteena on nostaa ympäristöön, yhteiskuntaan ja hyvään hallintotapaan liittyvät asiat huomion kohteeksi varainhoidossa ja sijoituspäätöksiä tehtäessä.

FinsifAvautuu uuteen ikkunaan

FIBS

FIBS (Finnish Business & Society ry) edistää vastuullista liiketoimintaa. Yhdistys tarjoaa koulutusta ja julkaisuja, jotka tukevat yritys- ja yhteiskuntavastuuta. Yhdistys tiedottaa vastuullisen liiketoiminnan mahdollisuuksista ja kestävää kehitystä edistävistä toimintatavoista.

Handelsbanken on ollut FIBSin jäsen vuodesta 2017.

FIBSAvautuu uuteen ikkunaan

Naisten Pankki

Naisten Pankki auttaa kehitysmaiden naisia nousemaan köyhyydestä ja kannustaa heitä yrittäjyyteen ja koulutukseen. Naisten taloudellisen itsenäistymisen myötä koko yhteisö voi paremmin.

Handelsbanken on tukenut Naisten Pankin hankkeita vuodesta 2018. Tällä hetkellä tuemme naisia Nepalissa, mm. Lalitpurin alueella.

Naisten PankkiAvautuu uuteen ikkunaan

Uskalla Yrittää -kilpailu

Nuori Yrittäjyys ry. järjestää vuosittain koko maan kattavan yrittäjyyskilpailun nuorille. Ehdokkaat valikoituvat semifinaalien kautta finaaliin, jossa Handelsbanken luovuttaa Signature Awards -palkinnon.

Nuori Yrittäjyys opettaa nuorille taloustaitoja ja yrittäjyyttä. Järjestö toimii koulujen ja yrityselämän linkkinä. Uskalla Yrittää -kilpailu on keino saada nuoret kiinnostumaan taloudesta ja yrittäjyydestä.

Uskalla YrittääAvautuu uuteen ikkunaan

Didrichsenin taidemuseo

Handelsbanken on vuonna 2020 toinen Didrichsenin taidemuseon päätukijoista. Didrichsenin taidemuseo järjestää joka vuosi kiinnostavia näyttelyitä - vuonna 2020 mm. van Goghin laajan näyttelyn. Didrichsenin taidemuseon omissa kokoelmissa on taidetta sekä kotimaista että ulkomaista taidetta 1900-luvulta. Museolla on myös muinaisten kulttuurien kokoelma. 

DidrichsenAvautuu uuteen ikkunaan

Kestävä Energia - joutsenmerkitty rahasto

Kestävä Energia -rahastollemme on myönnetty Joutsenmerkki. Joutsenmerkistä tiedät, että rahasto ei sijoita fosiilisiin polttoaineisiin tai ydinvoimaan - ei edes epäsuorasti. Rahaston sijoituskohteilla tulee olla vahva vastuullisuusprofiili. 

Joutsenmerkin vaatimusten mukaan rahaston on esittävä vuosittain vastuullisuusraportti, josta selviävät rahaston vastuullisuustoimenpiteet. Kestävän Energian sivulle on koottu myös rahaston ajankohtaiset omistukset.

Kestävä EnergiaAvautuu uuteen ikkunaan

Joutsenmerkin kriteeritAvautuu uuteen ikkunaan

Konttoreiden paikalliset hankkeet

Konttorimme tuntevat parhaiten oman toimialueensa, ja valitsevat sieltä hankkeet, jotka tukevat paikallista yhteisöä ja alueen asukkaita.