1. Uutishuone

Uutishuone

"Minä myyn ruokaa, joku toinen on parempi sijoittamisessa"

ASIAKKUUS | 1.6.2022

Helsinkiläisen K-Citymarket Ruoholahden kauppias Tero Huhtala kuuntelee mielellään ammattilaisten neuvoja. Usein neuvot rauhoittavat, ja oma höntyily jää vähemmälle.

Näin opetat nuorelle rahankäyttöä – kahdeksan käytännön konstia

TALOUDEN HALLINTA | 1.6.2022

Miten voit opastaa teiniä käyttämään rahaa fiksusti? Listasimme pankkiammattilaistemme hyväksi havaitsemat keinot.

Huomioi nämä viisi seikkaa avioehtosopimuksen laatimisessa

LAKIASIAT | 1.6.2022

Kesä on häiden ja rakkauden juhlaa! Ennen avioliiton satamaan astumista on kuitenkin hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään vihkimisen juridisia seurauksia.

Näin tunnistat vastuullisen rahaston

VASTUULLISUUS | 1.6.2022

Yhä useampi meistä haluaa sijoittaa rahansa vastuullisesti. Ympäristö- ja vastuullisuusmerkinnät auttavat vertailemaan eri sijoitusrahastojen vastuullisuutta.

Kortit tehdään jatkossa merimuovista

PANKKIPALVELUT | 1.6.2022

Kaikki Handelsbankenin kortit valmistetaan ensi syksystä lähtien valtamerien rannoilta kerätystä muovista.

Palvelemme yksilöllisesti – myös itsenäistyvää nuorta

ASIAKKUUS | 1.6.2022

Oona Opiskelija haaveilee omasta asunnosta ja sijoittamisesta opiskelun ja osa-aikatyön ohella. Liiketoimintajohtaja Hanna Kuvaja kertoo, miten palvelemme asiakkaitamme henkilökohtaisesti, myös omilleen muuttavaa nuorta. 

Mitä sijoittajan kannattaa pitää mielessä, kun ajat ovat epävarmat?

SÄÄSTÄ & SIJOITA | 23.5.2022

Kun inflaatio kiihtyy, markkinakorot nousevat ja pörssit heiluvat, miten sijoittajan on hyvä toimia? Sijoitusten arvonvaihtelu voi olla rajuakin, muistuttaa Suvi Jakovirta.

Markkinoilla odotellaan positiivisia signaaleja

SÄÄSTÄ & SIJOITA | 23.5.2022

Kun markkinat heiluvat, on tärkeintä pitää pää kylmänä, arvioi salkunhoitaja Olli Hyytiäinen.

Minä sijoitan: Milja Simpanen hakee hyvää hajautusta

SÄÄSTÄ & SIJOITA | 23.5.2022

Paras päätökseni sijoittajana on säästää säännöllisesti hyvin hajautettuihin rahastoihin, sanoo Milja Simpanen Handelsbankenin Tampereen-konttorista.

Energiaremontti maksaa itsensä takaisin

ASUNTOMARKKINAT | 3.5.2022

Hyvin suunniteltu energiaremontti tuo taloyhtiölle ja osakkaille isoja taloudellisia etuja muun muassa pienentämällä asumisen kustannuksia.

Tiesitkö, että voit avata lukkiutuneen salasanasi itse?

PANKKIPALVELUT | 3.5.2022

Voit avata lukkiutuneet pankkitunnuksesi itse, jos olet rekisteröinyt verkkopankissa puhelinnumeron, johon voimme lähettää avaamiseen tarvittavan numerokoodin tekstiviestinä. 

Mitä kannattaa ottaa huomioon asuntoa ostaessa?

ASUNTOMARKKINAT | 3.5.2022

Tiedätkö, mitä myyntihinta ja velaton hinta tarkoittavat? Millaiset ovat lainansaantimahdollisuutesi? Muistathan ottaa huomioon myös vastikkeet ja korjaustarpeet.

Loungekäynteihin vahva tunnistautuminen 

PANKKIPALVELUT | 11.4.2022

Platinum-kortillasi pääset maksutta LoungeKey-ohjelmaan kuuluviin loungeihin ympäri maailmaa. Loungekäynnin yhteydessä tehtävä kortin voimassaolon tarkistus vahvistetaan jatkossa samoilla tunnuksilla kuin verkko-ostokset. 

Handelsbanken Platinum

Ajokortti ei enää kelpaa henkilöllisyyden todentamiseen

PANKKIPALVELUT | 11.4.2022

Ajokortti, pakolaisen matkustusasiakirja, muukalaispassi ja kuvallinen Kela-kortti eivät jatkossa kelpaa asiakkaan tunnistamiseen. Uudet vaatimukset astuvat voimaan maanantaina 30.5.2022.

Hyväksyttävät tunnistamisasiakirjat

Talous ja markkinat sodan keskellä

SÄÄSTÄ & SIJOITA | 24.3.2022

Mikä meitä odottaa? Studiossa aiheesta keskustelivat 24.3. Handelsbanken Suomen pääekonomisti Timo Hirvonen ja pääsalkunhoitaja Jani Stenius.

Siirry lähetystallenteeseenAvautuu uuteen ikkunaan

Sota kolhii taloutta

SÄÄSTÄ & SIJOITA | 17.3.2022

Talouden ja pörssikurssien seuraaminen tuntuu väkisinkin toissijaiselta Ukrainan traagista kohtaloa seuratessa. Talous jatkaa kuitenkin omaa kulkuaan. Sodalla ja pakotteilla on valtava vaikutus maailmantalouteen, arvioi johtaja Mike Peltola.

Mitä sijoittajan kannattaa pitää mielessä kriisissä?Avautuu uuteen ikkunaan

Epävarmuus varjostaa asuntokauppaa 

ASUNTOMARKKINAT | 17.3.2022

Asuntomarkkinoiden kasvu hidastuu tänä vuonna. Sodan luoma epävarmuus hillitsee kotitalouksien asunnonostoaikeita, ja korkea inflaatio nakertaa kotitalouksien ostovoimaa.

Tarve vaihtaa asuntoa säilyyAvautuu uuteen ikkunaan

EU:n energiatalous myllerryksessä

SÄÄSTÄ & SIJOITA | 17.3.2022

Energia on keskeinen talouden pelinappula Euroopan ja Venäjän välillä. EU:n REPowerEU-suunnitelman tavoitteena on vähentää Euroopan riippuvuutta venäläisestä energiasta.

Mitkä yhtiöt Suomessa voivat hyötyä muutoksesta?Avautuu uuteen ikkunaan

Miten Ukrainan tilanne vaikuttaa talouteen ja sijoituksiin?  

SÄÄSTÄ & SIJOITA | 2.3.2022

Asiantuntijamme ottavat kantaa Venäjän sotatoimien talousvaikutuksiin. Mitkä ovat seuraukset maailmantaloudelle – ja Suomen taloudelle? Mitä tapahtuu markkinakoroille ja asuntolainojen koroille?

Entistä sujuvampaa pankkiasiointia 

PANKKIPALVELUT | 2.3.2022

Saat jatkossa yhä useammin vastauksen kysymykseesi asiakaspalvelustamme, joka palvelee kaikkia asiakkaitamme sijainnista riippumatta, kirjoittaa Päivi Huuki. 

Miten mökki kannattaa siirtää jälkipolville? 

LAKIASIAT | 2.3.2022

Kesämökin siirtäminen jälkeläisille vielä omana elinaikana on verotuksellisesti järkevää. Mökin voi joko lahjoittaa tai myydä jälkikasvulle. Se, kumpi tapa on järkevämpi, riippuu tapauksesta. Lue, mitä seikkoja päätöksenteossa kannattaa ottaa huomioon.

Näin opetat lapselle rahankäyttöä – seitsemän käytännön vinkkiä  

TALOUDEN HALLINTA | 1.3.2022

Lapselle kannattaa opettaa rahan käytön alkeita jo pienestä pitäen, oli sitten kyseessä oma lapsi, lapsenlapsi tai vaikkapa kummilapsi. Kokosimme pankkilaisten käytännön neuvot leikki-ikäisille ja alakoululaisille.

”En tiennyt, että pankista voi saada näin henkilökohtaista palvelua” 

ASIAKKUUS | 1.3.2022

Kasvuhakkeroinnin edelläkävijä Mari Luukkainen purki vuosia sitten turhautumistaan pankkiinsa sosiaalisessa mediassa. Viraaliksi noussut humoristinen vuodatus johdatti hänet lopulta Handelsbankenin tyytyväiseksi asiakkaaksi.

Huomio asumisen trendeihin – korona on vaikuttanut asumiseen monella tapaa 

ASUNTOMARKKINAT | 1.3.2022

Mitä asunnon ostajan ja myyjän kannattaa nyt huomioida, mitä ilmiöitä asuntomarkkinoilla on havaittavissa? Entä mihin asioihin taloyhtiössä on hyvä kiinnittää huomiota? 

Nämä ovat talouden kuumat kysymykset

SÄÄSTÄ & SIJOITA | 4.2.2022

Alkaneena vuonna kannattaa seurata ainakin neljää olennaista teemaa taloudessa. Pandemia, inflaatio, rahapolitiikka ja geopoliittiset riskit muokkaavat maailmantalouden suuntaa, arvioi senioriekonomisti Janne Ronkanen.

Yllätyksiin on varauduttava vuoden varrellaAvautuu uuteen ikkunaan

Inflaatio syö säästöjäsi – varaa sijoitustapaaminen 

SÄÄSTÄ & SIJOITA | 4.2.2022

Korkea inflaatio syö tilille säästetyn rahan arvoa päivä päivältä. Siksi sijoitustapaaminen pankin asiantuntijan kanssa kannattaa varata nyt.

Saat maksutta henkilökohtaisen ehdotuksen sijoitussuunnitelmaksiAvautuu uuteen ikkunaan

Kiinan suunnanmuutos hämmentää sijoittajia

SÄÄSTÄ & SIJOITA | 4.2.2022

Valtion tiukka kontrolli piinaa Kiinan markkinoita. Taustalla on yhteisen vaurauden reformi, jonka tähtäin on vuosien tai vuosikymmenten päässä. Uusi tilanne jakaa yhtiöitä, kuvaa salkunhoitaja Olli Hyytiäinen.

Listasimme voittajat ja häviäjätAvautuu uuteen ikkunaan

Viisi kysymystä rahastojen tulevaisuudesta

SÄÄSTÄ & SIJOITA | 3.12.2021

Mitä rahastoille tapahtuu nyt, kun Handelsbankenin Suomen-liiketoiminnot ovat myynnissä? Pitääkö sijoitukset myydä vai kannattaako Handelsbankenin rahastoihin vielä sijoittaa?

Yllätyksiin on varauduttava vuoden varrellaAvautuu uuteen ikkunaan

Kun äiti ei enää selviydy pankkiasioistaan

LAKIASIAT | 3.12.2021

Äitini terveys on alkanut heikentyä. Mietimme, miten voimme turvata esimerkiksi äidin pankkiasioinnin sujuvuuden, jos hänen terveytensä heikkenee edelleen. Mitä vaihtoehtoja on olemassa?

Uusi puhelin? Näin lataat Vahvista-sovelluksen uuteen puhelimeen

MOBIILI JA VERKKO | 3.12.2021

Haluatko ladata Vahvista-sovelluksen uuteen puhelimeen tai tablettiin? Ensin sinun on poistettava sovelluksen käyttöoikeus vanhalta laitteeltasi.

Nettihuijarit ovat yhä ovelampia – suojaudu uusilta juonilta

MOBIILI & VERKKO | 3.12.2021 

Pasi Pankkiasiakas menee verkkopankkiin maksamaan laskua. Tuttuun tapaansa hän kirjoittaa pankin nimen hakukoneen yläriville. Pasi päätyy huomaamattaan Handelsbankenin verkkopankin hyvin aidolta näyttävälle valekopiosivulle.

Handelsbanken Suomelle etsitään uutta omistajaa 

TIETOA PANKISTA | 19.10.2021

Handelsbanken-konserni on päättänyt vetäytyä Suomen ja Tanskan markkinoilta. Konserni on käynnistänyt prosessin liiketoimintojen myymiseksi. Palvelumme jatkuvat toistaiseksi tavalliseen tapaan.

Investointi energiatehokkuuteen maksaa itsensä nopeasti takaisin

TALOYHTIÖT | 1.9.2021 

Tiesitkö, että investointi energiatehokkuuden parantamiseen on äärimmäisen kustannustehokas tapa pitää huolta kiinteistön kunnosta? Syntyvät kulusäästöt ovat suuremmat kuin itse investointi.

Lisää vinkkejä oman talouden hoitoon?

UUTISKIRJE

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Kompassi-uutiskirjeemme tarjoaa ideoita talouden hoitoon ja varallisuuden kasvattamiseen sekä esittelee hyödyllisiä uusia ratkaisuja.

Oletko kiinnostunut sijoittamisesta?

UUTISKIRJE

Noin kymmenen kertaa vuodessa ilmestyvä SijoitusHorisontti-uutiskirjeemme on monipuolinen katsaus talouteen ja sijoittamiseen.