Vihreä rahoitus

Autovalinnoilla on merkitystä. Handelsbankenin vihreä rahoitus on vastuullinen valinta.
Vihreä lasipallo kämmenellä.

Vihreä rahoitus neutraloi autosi päästöt

Mitä päästöjen hyvittäminen tarkoittaa?

Käytännössä hiilidioksidipäästöjen hyvittäminen tarkoittaa, että kun yhden leasingauton päästöt ovat keskimäärin 140 grammaa/km, toisaalla tuotetaan vastaava määrä uusiutuvaa energiaa. Handelsbanken on hankkinut päästöoikeudet Intian Karnatakassa sijaitsevasta tuulivoimalahankkeesta.

Handelsbankenin päästökompensaation sertifikaatti (pdf)
Karnatakan tuulivoimalahanke (pdf 1,1 MB)
Videolinkki päästöjen hyvittämisestä - First Climate

Yritys voi vaikuttaa autovalinnoillaan

Yrityksesi päättää, millaisia autoja se hankkii. Valitsemalla mahdollisimman vähäpäästöisiä vaihtoehtoja, kuten sähkö- tai hybridiautoja, yritys voi pienentää omaa hiilijalanjälkeään. Handelsbanken hyvittää autokantasi hiilidioksidipäästöt investoimalla kansainväliseen ilmastoprojektiin.

Handelsbanken hyvittää päästöt

Vuodesta 2017 alkaen olemme kompensoineet kaikkien Handelsbankenin rahoittamien henkilö- ja pakettiautojen hiilidioksidipäästöt. Päästöoikeudet on hankittu kansainvälisesti hyväksytystä ja sertifioidusta ilmastoprojektista. Päästöoikeudet on rekisteröity YK:n ylläpitämässä rekisterissä (Framework Convention on Climate Change).

Vastuullisuus on yhteistyötä

Pankkina vaikutamme ympäristöön energiankäytön, materiaalien, laitteiden, matkojen ja kuljetusten kautta. Lisäksi vaikutamme ympäristöön epäsuorasti luotonannon, sijoitusten ja asiakasyrityksillemme liisattujen autojen kautta.