1. Yritysasiakkaat
  2. /
  3. Rahoitus
  4. /
  5. Kansainvälistä toimintaa aloittava yritys

Kansainvälistä toimintaa aloittava yritys

Tarjoamme apua kansainväliseen kauppaan ja riskienhallintaan.
Työkaverit keskustelevat.

Apunasi kansainvälistymisessä

Kasvutavoitteet ohjaavat monen yrityksen katseen kansainvälisille markkinoille. Kansainvälistyminen vaatii paljon ennakkovalmisteluja. On etsittävä uusia kauppakumppaneita ja perehdyttävä tuleviin kohdemaihin. Jo tässä vaiheessa on hyvä valjastaa Handelsbankenin osaaminen mukaan. 

Handelsbankenista yritys saa markkinatietoa eri maista maksutapojen, maksukäyttäytymisen ja riskien kartoittamisen tueksi. Lisäksi käytössämme on laaja pankkiyhteistyöverkosto, joka viimeistään takaa sujuvan kaupankäynnin kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä.

Edut ulkomaiselle asiakkaallesi

Kansainvälisessä kaupassa kilpailu on kovaa. Vastapuolen näkemykset kauppaan sisältyvistä riskeistä ovat usein ratkaisevassa asemassa.

Kun haluat saavuttaa kilpailuetua ja näyttäytyä turvallisena kauppakumppanina, on hyvä pohtia myös vastapuolen näkemyksiä mahdollisista kaupan esteistä. Sama koske yhtä lailla tuontikauppaa harjoittavaa yritystä.

Miksi?

  • Olet asiakkaan kannalta pienempi riski.
  • Pankki korvaa sopimusrikkomukset.
  • Ostaja saa turvaa, vaikka Suomi-tuntemus olisi heikko.

Kun aloitat kansainvälisen kaupan

Handshake

Tunne asiakkaasi (KYC – Know Your Customer)

Kaupan osapuolten hyvä tunteminen on tänä päivänä itsestäänselvyys. Asiakkaan tuntemiseen velvoittaa myös rahanpesulaki, jonka tehtävänä on estää rahanpesu ja terrorismin rahoitus.

Pitämällä asiakastiedot ajan tasalla yrityksesi harjoittaa tehokasta riskienhallintaa ja suojaa samalla omaa liiketoimintaansa. 

varningstriangel en triangel med ett utropstecken

Riskien hallinta

Kansainvälisessä kaupassa riskejä on enemmän kuin kotimaan kaupassa.

Kauppakumppanin liiketoimintaan tutustumisen lisäksi on hyvä tarkastella, millaisia riskejä kohdemaa, kaupan luonne tai toimiala voivat sisältää. Keskustele näistä yhteyshenkilösi kanssa. Kaupan riskejä voi hallita tehokkaasti oikeilla ratkaisuilla.

mynt och sedlar

Kaupan rahoitus

Kansainvälisessä kaupassa kilpailu on kiristynyt. Kaupan rahoituksen tuotteet tarjoavat yrityksellesi kilpailuetua vaativassa toimintaympäristössä.

Kaupan rahoituksen avulla yrityksesi parantaa neuvotteluasetelmiaan ja tehostaa käyttöpääoman hallintaa. Hyödynnä myös Handelsbankenin markkinatietämys, kun suunnittelet kaupan rahoitusta.

två personer som lånar pengar av den ena

Sopimusneuvottelut

Kun suunnittelet kansainvälisen kaupan aloittamista – vientiä tai tuontia - valjasta käyttöösi pankkimme kansainvälinen tietotaito.

Meiltä saat työkalut sopimusneuvotteluihin. Niiden avulla voit saavuttaa kilpailuetua, hallita riskejä ja tehostaa käyttöpääoman hallintaa.


Kysymysmerkki puhekuplassa.

Hae konttori ja varaa aika

Soita konttoriin ja varaa aika tapaamiseen. Tapaamiseen osallistuu myös Trade Finance -asiantuntijoita. Näin yrityksesi saa juuri sille sopivat ja tarkoituksenmukaiset palvelut käyttöönsä.

Hae konttori
-

Voit olla meihin suoraan yhteydessä, jos sinulla on ulkomaankauppaan liittyviä kysymyksiä.