1. Yritysasiakkaat
  2. /
  3. Rahoitus
  4. /
  5. Remburssit

Remburssit

Kun kansainvälisen kaupan osapuolet eivät tunne toisiaan, remburssi pienentää riskejä ja tuo turvaa.
-

Kansainvälinen kauppa on mahdollisuus, ei uhka

Remburssit

(L/C= Letter of Credit, D/C= Documentary Credits D/C)

Remburssi on perinteinen maksuehto, jota käytetään sekä tuonti- että vientikaupassa.

Remburssi turvaa kaupan molempia osapuolia ja minimoi tehokkaasti maksuehtoon liittyvät riskit. Ostajana varmistat oikea-aikaisen toimituksen ja myyjänä maksun saannin. Kaupan luonteesta riippuen yritykselläsi on myös mahdollisuus hyödyntää remburssia rahoitusinstrumenttina.

Remburssi on avaajapankin (ostajan pankin) sitoumus maksaa remburssin määrä edunsaajalle (myyjä) tiettyjä asiakirjoja vastaan. Edellytys on, että remburssin mukaiset ehdot täyttyvät. Rembursseihin sovelletaan Kansainvälisen Kauppakamarin remburssisääntöjä (Uniform Customs and Practice for Documentary Credits, UCP 600, 2007 revision).


Esimerkki

Vientiremburssi Intian kauppaan

-

Mitä?

Yritys Oy on tehnyt sopimuksen vientikaupasta Intiaan. Kilpailuetua saadakseen yritys on myöntänyt ostajalle vuoden maksuajan.

Kaupan intialainen osapuoli on uusi, ja Intia on myyjälle tuntematon markkina. Myyjä kokee riskin liian suureksi, ja pitkä maksuaika rasittaa likviditeettiä.

-

Miten?

Yritys soittaa yhteyshenkilölleen Handelsbankeniin. Pankki esittelee yritykselle kaupan rahoittamisen ja riskienhallinnan vaihtoehdot.

Myyjä ja ostaja hyväksyvät remburssin. Myös ostajan pankki hyväksyy remburssin maksuehdoksi. Ostajan pankki avaa remburssin sovittuna ajankohtana myyjän hyväksi. Myyjän pankki vahvistaa remburssin.

Myyjä esittää kaupan asiakirjat Handelsbankenille, ja he päättävät yhdessä, että maksuaika muutetaan käteismaksuksi. Myyjä saa siis maksun tililleen heti. Maksuajan päätyttyä ostajan pankki maksaa remburssin määrän myyjän pankille.

-

Miksi?

Myyjän tarjous voitti tarjouskilpailun pitkän maksuajan ansiosta.

Molemmat osapuolet hyötyivät remburssista - myyjän ostajariski oli pienempi, ostajan toimittajariski pysyi hallinnassa ja ostaja sai lisäksi maksuaikaa.

Kauppasumman diskonttaus mahdollisti sen, että myyjä sai rahansa tililleen heti esitettyään asiakirjat.


Kysymysmerkki puhekuplassa.

Hae konttori ja varaa aika

Soita konttoriin ja varaa aika tapaamiseen. Tapaamiseen osallistuu Trade Finance -asiantuntijoita. Näin yrityksesi saa juuri sille sopivat ja tarkoituksenmukaiset palvelut käyttöönsä.