1. Yritysasiakkaat
  2. /
  3. Riskienhallinta
  4. /
  5. Raaka-aineriski

Yrityksen raaka-aineriski

Muodostavatko raaka-aineiden kustannukset ison osan yrityksesi kokonaiskustannuksista? Jos näin on, yrityksesi altistuu mitä todennäköisimmin raaka-aineriskille.
Ikoni: Polttoainepumppu

Raaka-aineet ja riskinhallinta

<span style="font-size: 11px;">Raaka-aineriskeiltä suojautumisen tarve vaihtelee: isolla lentoyhtiöllä voi olla tarve suojautua polttoainekustannusten nousulta, maanviljelijä taas haluaa varmistaa sadostaan käyvän hinnan.

Raaka-aineen hinta on aina markkinahinta eikä sen muodostumista voi ohjata. Raaka-ainesuojausta käyttämällä yrityksesi suojautuu hintojen muutoksilta helposti ja joustavasti. Samalla se voi:

  • lyödä lukkoon ostohinnan
  • varmistaa budjettikurssin
  • hallita varastoriskiä.

Autamme yritystäsi hallitsemaan raaka-aineiden hintamuutosten vaikutusta ja pienentämään riskiä.

Tuotteet raaka-aineriskin hallintaan

Raaka-ainetermiini - Raaka-ainetermiinillä sovitaan etukäteen ostettavan tai myytävän hyödykkeen hinta ja kaupan toteuttamisajankohta. Raaka-ainetermiinin hankkimalla yrityksesi voi neutraloida raaka-aineiden hintamuutosten vaikutuksen.

Raaka-aineoptio - Raaka-aineoption avulla yrityksellä on oikeus – mutta ei velvollisuutta – ostaa tai myydä raaka-ainetta ennalta sovittuun hintaan ennalta sovittuna ajankohtana. Raaka-aineoption ansiosta yritys voi välttyä raaka-aineiden hintojen epäedullisilta muutoksilta, mutta hyötyä samalla suotuisista hintamuutoksista.

Siluettikuva Manhattan Bridgestä.

Voit hoitaa valuutanvaihdon ja -suojauksen itse, kun yrityksellä on siihen tarvetta.

Valuutta- ja korkokauppa verkossa