Turvallisia sähköisiä palveluita

Pankkimme tekee koko ajan työtä, jotta palveluidemme turvallisuustaso pysyy korkeana. Sinun vastuullesi jää kuitenkin aina omien laitteidesi ja yhteytesi suojaaminen.


Yhtä lailla kun suojaudut fyysisessä maailmassa, sinun tulee suojata henkilöllisyytesi ja tietosi sähköisessä ympäristössä.

Riippumatta siitä, käytätkö verkkopankkimme tarjoamia palveluita tietokoneelta vai puhelimessa, on olemassa muutamia toimenpiteitä, joilla voit estää tietojesi joutumisen vääriin käsiin.

Verkkopalvelut ja tunnukset
Voit käyttää verkkopankkia, kun olet tehnyt verkkopankkisopimuksen konttorissasi. Sopimuksen mukana saat verkkopankin käytössä tarvittavan käyttäjätunnuksen ja avaintunnuskortin.

Verkkopankkitunnukset (käyttäjätunnus, salasana ja avaintunnuskortti) ovat henkilökohtaiset. Säilytä verkkopankkitunnuksia huolellisesti ja erillään toisistaan siten, ettei kenelläkään ole mahdollisuutta saada niitä tietoonsa, tai opettele verkkopankin tunnukset ulkoa. Voit vaihtaa salasanan milloin tahansa verkkopankin asetuksista. Verkkopankki ehdottaa salasanan vaihtamista kerran kuukaudessa.

Huomioi, että pankki, viranomaiset, korttiyhtiöt tai muut toimijat eivät pyydä verkkopankkitunnuksia tai maksukortin numeroa esimerkiksi sähköpostilla tai puhelimitse.

Verkkopalvelun yhteys on suojattu
Verkkopankin tietoliikenne on suojattu SSL-salausmenettelyllä. Käyttäessäsi verkkopankkia näet selaimen osoiterivillä suljetun lukon kuvan. Useat selaimet näyttävät lisäksi osoiterivillä, että käyttämäsi palvelu kuuluu Svenska Handelsbanken AB:lle. Suojatun yhteyden osoite alkaa merkkisarjalla https:// ja Handelsbankenin verkkopankin osoitteen alku on https://www4.handelsbanken.fi/.

Kun poistut verkkopankista, sulje istunto Kirjaudu ulos -valinnalla. Ei riitä, että suljet selainikkunan tai selaimen. Varminta on tyhjentää tietokoneen välimuisti.

Tilien käyttörajoitukset
Voit asettaa erilaisia tilirajoituksia suojataksesi varallisuutesi.

Tietokoneen suojaaminen
Hanki tietokoneellesi hyvä palomuuri ja virustorjunta. Varmista ohjelmistotoimittajalta, että ohjelmat päivittyvät automaattisesti. Suosittelemme, että käytät verkkopankkia Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox tai Safari-selainten uusimmilla virallisilla versioilla.

Mikäli käyttämälläsi laitteella on havaittu merkkejä haittaohjelmasta, ei verkkopalvelutunnuksia saa käyttää.

Puhelin
Puhelimeen ei voi asentaa varsinaisia turvallisuusohjelmia, mutta uusien ohjelmaversioiden käyttäminen vaikeuttaa huijareiden toimintaa. Älä kuitenkaan lataa puhelimeesi tuntemattomia ohjelmia tai palveluita.
Viestintäviraston vinkit puhelimen turvalliseen käyttöön

Huijausyritykset
Tietojen kalastelu (phishing) on viesti, yleensä sähköposti tai tekstiviesti, joka näyttää tulevan tutulta taholta ja jossa pyydetään pankkisuhteeseen liittyviä tietoja, esim. tilinumeroa, verkkopankin salasanaa tai turvalukua. Viesti voi olla kielellisesti oikein kirjoitettu ja myös näyttää luotettavalta ja samanlainen kuin alkuperäinen sivu. Älä avaa epäilyttäviä sähköpostiviestejä ja älä avaa viestissä olevia linkkejä. Poista viesti.

Tietojen kalasteluja voi tapahtua myös puhelimitse.

Viranomainen tai pankki ei ota yhteyttä sähköpostilla, tekstiviestillä tai puhelimitse pyytääkseen henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksiasi.

Jos epäilet tunnuksesi joutuneen vääriin käsiin, sulje välittömästi verkkopalvelutunnuksesi soittamalla sulkupalveluun + 358 20 333 (24h/vrk). Ilmoita tapahtuneesta myös asiakaspalveluun 010 444 2442 ma-pe 8.00-18.30 ja la 10.00-16.00 tai sähköpostilla asiakaspalvelu@handelsbanken.fi.

Samoin mahdollisista huijausviesteistä voit laittaa tiedot sähköpostitse asiakaspalveluumme.


Verkkotunnusten ja kortin sulkeminen
(24 h)
Kotimaassa
020 333
Ulkomailta
+358 20 333

Tallenna numero puhelimeesi.


Soita meille
Asiakaspalvelu
puh. 010 444 2442
pankkipäivinä 8 - 18.30

Konttorit


Korttiturvallisuus
Lue myös korttien turvallisuudesta ja niiden käytöstä:

Korttiturvallisuus


Turvallisuusvinkki
Poista maksun esto verkkopankissa vain niiltä mailta, joihin teet usein maksuja.


© Svenska Handelsbanken AB (publ)
» Henkilötiedot/Personuppgifter