Handelsbanken

2020-03-10
Handelsbanken Suomi vahvistaa palveluitaan kasvukeskuksissa ja suunnittelee muutoksia konttoriverkostoon

Handelsbanken Suomi hakee entistä vahvempaa kasvua varainhoidosta ja uusista yritysasiakkaista Suomen kasvukeskuksissa. Pankki suunnittelee muutoksia konttoriverkostoon. Yhteistoimintaneuvottelut seitsemässä konttorissa käynnistyvät 17.3.

Pankki suunnittelee seuraavien konttoreiden uudelleenorganisointia, yhdistämistä toiseen konttoriin tai sulkemista: Etelä-Karjala, Joensuu, Kokkola, Rovaniemi, Satakunta, Seinäjoki ja Tammisaari. Alustava suunnitelma perustuu arvioon, jossa on huomioitu konttoreiden sijainti ja liiketoiminnan kehitysmahdollisuudet.

”Suomen alue- ja väestörakenteen muutostrendi vaikuttaa pankkipalveluiden kysyntään. Suunnitelman piirissä olevat konttorit sijaitsevat alueilla, joilla pankkiliiketoiminnan kannattava kasvu on arvioimme mukaan erittäin haasteellista. Liiketoimintapotentiaalia näillä paikkakunnalla on rajallisesti suhteessa regulaation vaatimuksiin, joiden täyttämiseksi tarvittaisiin lisää panostuksia infrastruktuuriin ja henkilöstöresursseihin”, Handelsbanken Suomen vt. johtaja Hanne Katrama sanoo.

Yt-neuvottelut käynnistyvät 17.3., ja ne koskevat yhteensä 45 henkilöä. Jos suunnitelma toteutuu, pankin Suomen toiminnoista saattaa vähentyä enintään 22 työtehtävää.

Handelsbankenin tavoittelee kasvua

Handelsbanken suunnittelee vahvistavansa toimintojaan pääkaupunkiseudulla ja kasvukeskuksissa. Handelsbankenin tavoitteena on kasvaa ja vahvistaa markkinaosuuttaan Suomessa.

”Handelsbanken hakee entistä vahvempaa kasvua varainhoidosta ja uusista yritysasiakkaista Suomen kasvukeskuksissa. Vahvistamme konttoreitamme kasvukeskuksissa ja niillä paikkakunnilla, jotka voivat keskitetysti palvella talousalueensa asiakkaita. Aiomme avata useita uusia työtehtäviä pääkaupunkiseudun ja kasvukeskusten konttoreissa”, Katrama toteaa.

Käynnissä oleva peruspankkijärjestelmän uudistus on konsernin vahva satsaus pankin toimintaan Suomessa.

”Handelsbankenilla on Suomessa käynnissä isoja järjestelmähankkeita, joiden tavoitteena on digitaalisten palvelujen ja tehokkaampien prosessien kehittäminen. Näiden hankkeiden edistyessä tarvitsemme entistä enemmän uusia osaajia ja tulevaisuuden kykyjä”, Katrama lisää.

Lisätiedot:

Hanne Katrama, vt. maajohtaja,  Handelsbanken Suomi
Puh. 010 444 2791

Pirjetta Soikkeli, viestintäjohtaja, Handelsbanken Suomi
Puh. 040 750 0093

  Lehdistötiedote PDF-muodossa

Sulje
©Svenska Handelsbanken AB (publ)
» Privacy notice    » Cookies