1. Nyhetsrum

Nyhetsrummet

En energirenovering betalar sig själv

BOSTADSMARKNADEN | 3.5.2022

En välplanerad energirenovering ger husbolaget och delägarna stora ekonomiska fördelar, bland annat genom att sänka boendekostnaderna.

Visste du att du själv kan öppna bankkoder som gått i lås?

BANKTJÄNSTER | 3.5.2022

Du kan öppna dina låsta bankkoder själv, om du registrerat ditt telefonnummer i nätbanken. Vi skickar en nummerkod som sms till det numret.

Vad borde man tänka på när man köper bostad?

BOSTADSMARKNAD | 3.5.2022

Vet du vad som är skillnaden mellan försäljningspriset och det skuldfria priset? Hurdan finansiering kan du få? Kom också ihåg de olika vederlagen och reparationsbehovet.

Stark identifiering för besök i lounge 

BANKTJÄNSTER | 11.4.2022

Med ditt Platinumkort kommer du överallt i världen avgiftsfritt in till en lounge som är med i LoungeKey-programmet. I fortsättningen bekräftar du kortets giltighet när du kommer till loungen på samma sätt som vid ett inköp i en nätbutik. 

Handelsbanken Platinum

Körkort duger inte längre som personbevis

BANKTJÄNSTER | 11.4.2022

Körkort, resedokument för flykting, främlingspass eller ett FPA-kort med foto duger inte längre för att identifiera en kund. De nya kraven träder i kraft måndagen 30.5.2022.

Godtagbara identitetsbevis

Hur påverkas ekonomin och marknaden av kriget?

SPARA & PLACERA | 24.3.2022

Vad ska vi förbereda oss för? I studion medverkar Handelsbanken Finlands chefsekonom Timo Hirvonen och chefsförvaltare Jani Stenius.

Klicka för att se inspelningen (på finska)Öppnas i nytt fönster

Kriget drabbar ekonomin

SPARA & PLACERA | 17.3.2022

Att följa med ekonomin och börskurserna känns som mindre viktigt jämfört med det vi ser i Ukraina. Trots allt fortsätter ekonomin att rulla, även om kriget och alla sanktioner har en stor påverkan på hur den ekonomiska framtiden ser ut, skriver Mike Peltola, chef för placerings- och privatförsäljning.

Vad ska en investerare komma ihåg när det blir kris?Öppnas i nytt fönster

Osäkerheten vilar över bostadsmarknaden 

BOSTADSMARKNAD | 17.3.2022

Aktiviteten på bostadsmarknaden minskar i år. Den allt större osäkerheten på grund av kriget lägger sordin på hushållens intresse för bostadsköp och den exceptionellt höga inflationen naggar hushållens köpkraft i kanterna.

Hushållens behov av att byta bostad försvinner inteÖppnas i nytt fönster

Energiekonomiskt tumult inom EU

SPARA & PLACERA | 17.3.2022

Energin är den ekonomiska pingpongbollen i konflikten mellan Ryssland och Europa. EUs REPowerEU-planen har som mål att svara på de utmaningar som energiutbudet står inför på grund av kriget.

Vilka finska bolag drar nytta av det?Öppnas i nytt fönster

Hur påverkas marknaden och placeringar av kriget i Ukraina?  

SPARA & PLACERA | 2.3.2022

Våra experter uttalar sig om de ekonomiska följderna av Rysslands krigsaktioner i Ukraina. Vilka blir följderna för den globala ekonomin – och för den finska ekonomin? Vad händer med marknadsräntorna och bolåneräntorna?

En allt smidigare betjäning i vår bank 

BANKTJÄNSTER | 2.3.2022

I framtiden får du allt oftare svar på dina frågor av vår kundtjänst, som sköter alla kunders ärenden oberoende av var kunden befinner sig, skriver Päivi Huuki. 

Vilket är bästa sättet att överföra sommarstugan på yngre generationer? 

JURIDISKA FRÅGOR | 2.3.2022

Det är skattemässigt förnuftigt att föra över sommarstugan på arvingarna medan man ännu själv lever. Du kan ge stugan som gåva eller du kan sälja den till dina arvingar. Vad som är bästa sättet, är olika från fall till fall. 

Så här lär du barnen att använda sina pengar – sju praktiska tips  

DIN EKONOMI | 1.3.2022

Det lönar sig att lära barnet att handskas med pengar redan då det är litet, oberoende av om det är eget barn, barnbarn eller gudbarn. Vi samlade några praktiska råd våra bankexperter brukar ta till. 

"Jag visste inte att man kunde få så här personlig betjäning i en bank"

KUNDER | 1.3.2022

Mari Luukkainen gav för några år sedan utlopp för sin frustration över sin bank i sociala medier. Den humoristiska utgjutelsen blev viral och slutade med att hon blev Handelsbankens nöjda kund.

Med boendet i kikarn – coronan har påverkat vårt boende på många sätt 

BOSTADSMARKNAD | 1.3.2022

Vad borde en bostadsköpare eller -säljare tänka på nu, vilka fenomen kan man iaktta på bostadsmarknaden? Och vad ska man titta på i ett husbolag?

Detta är hett i ekonomin just nu

SPARA & PLACERA | 4.2.2022

Detta år som just kört i gång lönar det sig att följa med åtminstone fyra viktiga ekonomiska teman. Pandemin, inflationen, penningpolitiken och de geopolitiska riskerna styr i vilken riktning den globala ekonomin utvecklas, bedömer seniorekonom Janne Ronkanen.

Detta år kommer att bjuda på överraskningarÖppnas i nytt fönster

Boka ett möte för placeringsdiskussioner – inflationen äter dina besparingar

SPARA & PLACERA | 4.2.2022

Den allt högre inflationen äter upp det du sparat på konto, lite mera dag för dag. Därför skulle det nu löna sig att boka ett möte med en placeringsrådgivare på ditt bankkontor. 

Du får ett avgiftsfritt förslag till placeringsplanÖppnas i nytt fönster

Den kinesiska kursändringen förvirrar investerarna 

SPARA & PLACERA | 4.2.2022

Den stränga statliga kontrollen pinar den kinesiska marknaden. Orsaken hittas i den allmänna välståndsreformen, som siktar längre än den västerländska kvartalsstrategin. Detta nya läge delar upp företagen, skriver Olli Hyytiäinen, portföljförvaltare. 

Vi har listat förlorarna och vinnarnaÖppnas i nytt fönster

Fem frågor om fondernas framtid

SPARA OCH PLACERA | 3.12.2021

Hur går det för fonderna, när Handelsbanken Finlands verksamhet är till salu? Ska jag sälja? Lönar det sig att fortsättningsvis placera i Handelsbankens fonder?

När mamma inte längre kan sköta sina bankärenden

JURIDISKA FRÅGOR | 3.12.2021

Min mammas hälsa har försämrats. Vi har diskuterat, hur vi kan se till att hennes bankärenden blir omskötta, om hennes hälsa blir ännu sämre.

Vilka är alternativen?

Ny telefon? Så här laddar du ner Bekräfta-appen på din nya telefon

MOBIL- OCH NÄTBANKEN | 3.12.2021

Vill du ladda ner Bekräfta-appen på en ny telefon eller platta? Först måste du radera appen på den gamla telefonen.

Nätskojarna är allt listigare – så här kan du skydda dig mot deras nya knep

MOBIL- OCH NÄTBANKEN | 3.12.2021 

Bengt Bankkund loggar in till nätbanken för att betala en räkning. Som vanligt skriver han in bankens namn i sökfältet. Bengt öppnar, utan att märka det, en bluffsida som ser precis likadan ut som Handelsbankens egen nätbank.

En nya ägare efterlyses för Handelsbanken Finland

OM BANKEN | 19.10.2021

Handelsbankenkoncernen har beslutat sig för att lämna Finland och Danmark. Banken har inlett en process för att sälja verksamheterna. Vi betjänar i alla fall fortsättningsvis som tidigare.

En investering i energieffektivitet återbetalar sig snabbt

HUSBOLAG | 1.9.2021 

Visste du att en investering i energieffektivitet är ett mycket kostnadseffektivt sätt att ta hand om en fastighet? De lägre underhållskostnaderna sparar mer än vad investeringen kostar.

Mera tips för din ekonomi?

NYHETSBREV

Nyhetsbrevet Kompassen utkommer fyra gånger om året och bjuder på ideer för hur du kan sköta din ekonomi och öka din förmögenhet och presenterar nya, förnuftiga lösningar.

Är du intresserad av investeringar?

NYHETSBREV

Nyhetsbrevet PlaceringsHorisonten utkommer ca 10 gånger om året. Nyhetsbrevet erbjuder en mångsidig översikt över ekonomi och investeringar.