Betalningar

Lättare vardag – välj lämpliga betalningssätt
Man vid dator på bord sett uppifrån.

Välj tjänster och betalningssätt som passar dig

Fakturor och gireringar

I mobil- och nätbanken finns det behändiga betalningsunderlag. Om du använder dem behöver du inte alltid fylla i alla uppgifter om betalningen. Använder du mobilbanken kan du ta ett foto av streckkoden i fakturan med mobilens kamera.

E-faktura

Du kan automatisera betalningen av fakturorna helt eller bekräfta betalningen. Du ser e-fakturorna också i mobilbanken.

Betalning i butiker

Det är bra att ha minst två kort om det ena skulle råka gå sönder eller förloras. Använd gärna kontaktlös betalning: det är ett snabbt och tryggt sätt att betala och ingen kan se din PIN-kod.

Betalning i nätbutik

Du gör klokt i att betala inköp på nätet med kort. Om du inte får den produkt eller tjänst du beställt får du pengarna tillbaka. Då du betalar en resa med kreditkort får du reseförsäkring på köpet.

MobilePay

Du kan använda MobilePay i vilken smarttelefon som helst, oberoende av märke och modell. Ladda ner appen och ta med rentav alla dina Handelsbankenkort. Där har du ett snabbt och säkert sätt att betala - alltid inom räckhåll.


SEPA expressbetalning

Euroområdet har tagit i bruk den nya SEPA expressbetalningen, som förmedlar en betalning i det närmaste i realtid.

Tillsvidare tar Handelsbanken Finland bara emot SEPA expressbetalningar.


Landsspärr för betalningar

I nätbanken kan du spärra olika länder för utlandsbetalning. Funktionen heter ”Ändra landsspärren för betalningarna” och du hittar en länk till den på sidan Betalningar i nätbanken. Öppna spärren bestående endast för de länder till vilka du skickar betalningar ofta. Öppna de övriga länderna endast vid behov och spärra dem efter betalningen. I mobilbanken kan du endast betala till finländska konton.
Puhelin kädessä ja mobiilipankin näyttö avattuna

Betala bekvämt i mobilbanken

I mobilbanken kan du använda swipe på kontolistan för att för att kopiera kontonummer eller betala från konto. Du kan betala med skanning av fakturans streckkod, då informationen flyttar till betalningen.

Betala i mobilbanken