1. Privat
  2. /
  3. Utlandstjänster

Utlandstjänster

Hos Handelsbanken får du ändamålsenliga och flexibla banktjänster vare sig du ska resa utomlands, göra en utlandsbetalning eller köpa en bostad i utlandet.
Kvinna sitter på en parkbänk med cykeln bredvid sig.

Utlandsresa

Ikon: En hand håller ett kreditkort.

Säkerhet med betalkort

Ta gärna flera kort med dig på resan. Om ett kort förkommer eller blir stulet kan du använda ett annat. De flesta av våra kort har ett omfattande försäkringsskydd, så det lönar sig att använda kortet redan när du bokar resan.

Handelsbanken Credit
Handelsbanken Platinum
Ikon: Bildskärm och telefonskärm.

Mobilbanken är alltid tillgänglig

På resan kan du följa med användningen av kortet i nät- eller mobilbanken. E-fakturorna kommer direkt in i nätbanken och du betalar dem behändigt i mobilbanken.

Enklare med e-faktura
Mobilbanken
Nätbanken
Ikon: En hand håller under en sedelknippe.

Var får jag resevaluta?

Före resan kan du köpa valuta i FOREX Banks tjänst Nettivaluutta med dina nätbankskoder.

Vid resmålet kan du ta ut kontanter i automaterna.


Bostad i utlandet – finansiering från Handelsbanken

Sandstrand i södern med hotell i bakgrunden.

Vi finns nära dig

Vi har verksamhet i över 20 länder. Våra lokala kontor har ett omfattande kontaktnät och de hjälper och stöder dig i olika skeden av bostadsköpet. Börja med att kontakta ditt kontor.

Handelsbanken Private Banking har verksamhet i flera länder. Ta med dig banktjänsterna när du flyttar.

Hitta bankkontor i Finland
Bostad utomlands - lån från Handelsbanken
Private Banking i Handelsbanken

Inköp i utländska nätbutiker

Betalskyddet för kortinköp

I utländska nätbutiker gör du klokt i att betala med kort eftersom betalningen då omfattas av ett särskilt betalningsskydd. Om du inte får en produkt eller tjänst som du beställt, återbetalar kortbolaget det betalda beloppet efter att du reklamerat.

Säker användning av kortet

Köpskydd för inköp

Kolla att ditt kort har Köpskydd-försäkringen. Köpskydd ger dig ytterligare skydd om den produkt du köpt med kortet blir stulen eller går sönder.

Handelsbanken Credit
Handelsbanken Platinum

Mastercard SecureCode

Det är säkert att handla i en nätbutik, om nätbutiken använder Mastercard SecureCode. Det innebär att du får en kod i din telefon och med den bekräftar du din betalning.


Utlandsbetalningar

Betalningar inom SEPA 

Inom SEPA handläggs alla eurobetalningar på samma sätt oavsett om de är gränsöverskridande eller inte. Betalningen handläggs inte som en utlandsbetalning utan som en vanlig girering.

Andra betalningar

Det är fråga om en utlandsbetalning om valutan är någon annan än euro eller om betalningen går till ett land utanför EU eller EES. Du kan göra en utlandsbetalning på kontoret eller i nätbanken.
Utlandsbetalningar

sepa-området

SEPA-området

Det gemensamma eurobetalningsområdet SEPA (Single Euro Payments Area) är ett område sammansatt av länder som har avtalat om gemensamma regler för vissa överföringar, kort och direktdebitering. Följande länder ingår i SEPA-området:

  • Länderna inom Europeiska unionen (Belgien, Bulgarien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Kroatien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Polen, Portugal, Republiken Cypern, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike)
  • EES-länderna (Island, Norge, Liechtenstein, Monaco och Schweiz)