1. Henkilöasiakkaat
 2. /
 3. Lainat
 4. /
 5. Asuntolaina
 6. /
 7. Näin asuntolainanhaku etenee

Näin asuntolainanhaku etenee

Pyydä lainatarjous Handelsbankenista, niin olet askeleen lähempänä uutta kotia.
Valoisa ja avara keittiö

1. Lainahakemus

Ensimmäinen askel kohti uutta asuntoa on lainahakemuksen täyttäminen. Samalla hakemuksella voit hakea uutta asuntolainaa tai olemassa olevan lainan siirtoa Handelsbankeniin. 

Jos olet jo asiakkaamme, voit täyttää lainahakemuksen verkkopankissa. Täytä hakemus mahdollisimman tarkasti, sillä se nopeuttaa käsittelyä. Voit täyttää asuntolainahakemuksen, vaikka sopivaa kohdetta ei vielä olisi löytynyt. 

Otamme sinuun puhelimitse yhteyttä pian sen jälkeen kun olemme vastaanottaneet lainahakemuksen. Käymme lyhyesti lähettämäsi hakemuksen läpi ja kysymme tarvittaessa lisätietoja.

Lainalaskuri

Lainalaskuri antaa esimerkkejä lainavaihtoehdoista ja auttaa talouden suunnittelussa. Laskelma on suuntaa antava. Tarkan laskelman ja todellisen vuosikoron saadaksesi, ota yhteyttä konttoriin.

Lainalaskuri

2. Lainahakemuksen täyttäminen

Asuntolainahakemukseen tarvitset mm. seuraavat tiedot

 • kuukausitulot
 • nykyiset lainat
 • säästöt
 • menot
 • alustavat suunnitelmat tai tiedot uudesta asunnosta

Jos asuntolainalla on kaksi hakijaa, samat tiedot tarvitaan myös toiselta hakijalta.


3. Lainaneuvottelu ja lainatarjous

Mies ja kaksi naista tutkailevat tabletin näyttöä

Neuvottelussa käymme yhdessä läpi lainahakemuksesi yksityiskohdat ja räätälöimme sinulle parhaiten sopivan lainaratkaisun. Ota mukaan neuvotteluun mm. palkkakuitti ja tiliotteet, niin että saamme kokonaiskuvan taloudestasi. Asuntolainan kuukausierä kannattaa sovittaa sellaiseksi, että voit samalla kartuttaa omia säästöjäsi ja sen myötä haaveitasi.

Neuvottelussa keskustelemme muun muassa seuraavista asioista:

 • Millaista asuntoa olet ostamassa tai rakentamassa?
 • Kuinka paljon voit käyttää kuukaudessa rahaa lainaan, kuten lyhennyksiin, lainaturvaan ja säästämiseen mahdollista korkotason nousua varten?
 • Onko sinulla omia säästöjä? Kuinka paljon tarvitset lainaa?
 • Millaiset asumiskustannukset kohteessa on?

Lainaneuvottelun jälkeen saat lainatarjouksen.


4. Uusi asunto ja asuntokaupat

Kun uusi koti on löytynyt

Kun uusi koti on löytynyt, ota yhteyttä yhteyshenkilöösi konttorissa. Neuvottele yhteyshenkilön kanssa uuden asunnon vakuusarvosta ja asuntoon liittyvistä asiakirjoista, jotta hän voi antaa lopullisen lainatarjouksen.

Asuntokaupat

Kun koko prosessi on käyty läpi, voit sopia myyjän kanssa lopullisesta asuntokaupasta.

Asuntokaupat tehdään yleensä ostajan pankkikonttorissa. Varaa kaupantekotilaisuuteen aika yhteyshenkilöltäsi. Muistathan varata passin tai henkilökortin mukaan kaupantekotilaisuuteen.

Kaupanteon voi myös hoitaa digitaalisesti. Allekirjoitat kauppakirjan pankkitunnuksillasi (allekirjoitatte molemmat, jos ostajia on kaksi) ja muut osapuolet hoitavat loput.


5. Elämä lainanottajana uudessa kodissa

Elämässä voi tapahtua mitä vain ja siihen mahtuu monenlaisia vaiheita. Ota yhteyttä yhteyshenkilöösi aina elämänmuutoksia kohdatessasi. Haluamme olla mukana kaikissa tilanteissasi läpi koko elämän.

Voitte yhdessä yhteyshenkilösi kanssa miettiä, miten lainaa ja takaisinmaksua voidaan sopeuttaa uuteen elämäntilanteeseen. Halutessasi voit tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä tai pitää lyhennysvapaata. 

Kasattuja kiviä hiekkarannalla

Muista myös säästää!

Vaikka lyhennät lainaa, muista säästää samalla. Puskuri on turvasi odottamattomien tilanteiden varalle ja mahdollistaa myös pienet irtiotot arjesta.

Säästä ja sijoita
Handelsbanken Asuntoluottopankki on Handelsbankenin omistama asuntoluottopankki, joka myöntää pankkimme asuntolainat.