1. Henkilöasiakkaat
 2. /
 3. Lainat
 4. /
 5. Asuntolaina
 6. /
 7. Sijoitusasunto

Sijoitusasunto

Ota sijoitusasunto osaksi sijoitussalkkua. Rahoituksen saat meiltä.
Nainen asuntonäytössä

Asunto on sijoituksena houkuttelevan konkreettinen: kiinteää omaisuutta, jonka arvo ei heilahtele kovin herkästi ja josta saa tuottoja nopeasti ja kuukausittain. Ennen sijoitusasunnon hankintaa on kuitenkin hyvä pohtia seuraavia asioita:

Asuntosijoittamisen perusasiat

 • Kuinka houkutteleva asuinalue on? Mikä on alueen yleinen vuokrataso? Kuinka paljon alueella on vuokra-asunnoille kysyntää ja tarjontaa?
 • Osaanko tulkita taloyhtiön tunnuslukuja? Miten varaudun mahdollisiin remontteihin?
 • Kuinka hyvin tulen toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja miten suhtaudun mahdollisiin kiistatilanteisiin?
 • Miten huolehdin asunnon kunnosta vuosien saatossa?

Tarkista myös talouslaskelmat

Vuokratuottojen tarkka ennustaminen voi olla haastavaa, sillä laskelmissa on otettava huomioon mm. taloyhtiön tulevat remontit, kuukaudet, jolloin vuokralainen vaihtuu ja vuokratuotot jäävät saamatta, alueen arvonkehitys, yleinen markkinakehitys sekä mahdollisen lainan korkojen nousu.

Varmista, että saat vuokratuloja, jotka kattavat rahoituksen kustannukset ja pidä huoli siitä, että taloutesi kestää vuokratulojen katkeamisen.


Sijoitusasunnon hankinta lainarahalla

Rahoitus tarpeesi mukaan

Sijoitusasunnon vakuusarvo on enimmillään 70 % hankittavan asunnon markkinahinnasta, aivan kuten muissakin asuntolainoissa. Markkinahintaan vaikuttavat mm. asunnon kunto sekä sijainti. 

Handelsbankenin konttoreilla on paljon tietoa oman alueensa asuntomarkkinoista. Varaa aika tapaamiseen ja tule keskustelemaan kanssamme vaihtoehdoista sijoitusasunnon rahoittamiseksi. Räätälöidään yhdessä takaisinmaksuaika, korko ja lyhennyssuunnitelma juuri sinun tarpeisiisi sopivaksi!

Hyödyllistä tietoa

Ennen sijoitusasunnon hankintaa kannattaa tutustua huolella Suomen Vuokranantajien verkkosivustoon, josta saat hyödyllistä tietoa mm. asunnon hankintaan, vuokralaisen valintaan sekä verotukseen liittyen.

Näin pääset alkuun

Ikoni: nippu rahaa kämmenellä

Lainalaskuri

Lainalaskuri antaa esimerkkejä lainavaihtoehdoista ja auttaa talouden suunnittelussa. Laskelma on suuntaa antava. Tarkan laskelman ja todellisen vuosikoron saadaksesi ota yhteyttä konttoriin.

Ikoni: muistilista ja kynä

Hae asuntolainaa

Täytä asuntolainahakemus ja lähetä se valitsemaasi konttoriin. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Lähetyksen tiedot salataan.

Hae asuntolainaaAvautuu uuteen ikkunaan
Jos olet jo asiakkaamme, hae lainaa verkkopankissa.Avautuu uuteen ikkunaan
Ikoni: puhelimen luuri

Ota yhteyttä

Palvemme sinua verkkopankissa, puhelimessa tai omassa konttorissasi.


Lainaturva

Turvaa lainasi takaisinmaksu

Kaikkia odottamattomia tapahtumia ei voi estää, mutta niihin voi varautua. Ennakoimalla varmistat lainasi takaisinmaksun, jos taloutesi tulotaso laskee yllättävän kuolemantapauksen takia.

Lainaturvan hyödyt

 • Turvaa odottamattomien tilanteiden varalle
 • Voit hakea Lainaturvan uuteen tai nykyiseen lainaan
 • Maksat vakuutusmaksua vain vakuutetusta lainamäärästä 
Kasattuja kiviä hiekkarannalla

Muista myös säästää!

Vaikka lyhennät lainaa, muista säästää samalla. Puskuri on turvasi odottamattomien tilanteiden varalle ja mahdollistaa myös pienet irtiotot arjesta.

Säästä ja sijoita
Handelsbanken Asuntoluottopankki on Handelsbankenin omistama asuntoluottopankki, joka myöntää pankkimme asuntolainat.