Lapselle säästäminen

Kun lapselle tai lapsenlapselle säästämisen aloittaa ajoissa, vuosien varrella pienistäkin summista ehtii karttua mukava potti.
Nuoret vanhemmat ja vauva pöydän ääressä.

Lapsen säästöt

Näin säästät lapselle

Edunvalvojat, yleensä vanhemmat, hoitavat yhdessä alaikäisen raha-asioita. Vanhemmat voivat sopia pankin kanssa tilin avaamisesta lapselle, ja tilille voidaan tallettaa vaikkapa lapsen lahjaksi saamat rahat. Konttori kertoo mielellään erilaisista säästämisen vaihtoehdoista. Kun lapsi täyttää 18, hän saa säästetyt varat käyttöönsä ja vanhemman käyttöoikeus tiliin lakkaa.

Nuori voi säästää itse

Tie lapsesta aikuiseksi on pitkä, ja jokainen vuosi on kasvun ja kehityksen kannalta tärkeä. Tärkeää on myös oppia rahan arvo ja ymmärtää järkevän rahankäytön perusasiat. 15-vuotias voi yhdessä vanhempiensa kanssa avata oman käyttötilin ja aloittaa esimerkiksi ASP-säästämisen.

Rahaston avaaminen lapselle

Rahastot ovat helppo ja yksinkertainen tapa kartuttaa varoja säännöllisesti. Pienelläkin kuukausittaisella summalla voi vuosien varrella kasvattaa mukavan potin. Rahastosäästämisen riskitason ja tyylin voit valita itse. Handelsbankenilla on monta erilaista rahastoa, voit valita eri riskitasojen ja kategorioiden välillä.

Edunvalvojat päättävät rahaston avaamisesta

Lahjanantaja voi avata lapsen nimiin rahaston. Lahjanantaja ei saa käyttöoikeutta rahastoon, vaan siitä päättävät lapsen molemmat vanhemmat yhdessä. Vanhempien tulee olla mukana allekirjoittamassa rahastosopimusehdot.

Lahjanantaja päättää rahaston avaamisesta

Mikäli lahjanantaja asettaa rahastoon ehdon, jonka mukaan lapsi saa lunastaa rahasto-osuudet esimerkiksi 18 vuotta täytettyään, edes lapsen vanhemmat eivät voi lunastaa osuuksia rahastosta.

Vauva istuu isän hartioilla

Tavoite – joustavaa pitkäaikaissäästämistä veroeduin

Säästä lapselle säästösopimuksella ja hyödynnä sopimuksen veroedut. Valitse itse Tavoitteesi toteutumisajankohta, esimerkiksi lapsen 18-vuotissyntymäpäivä, jolloin säästösopimukseesi kertyneet säästöt maksetaan sinulle. Salkunhoitajasi huolehtii sijoituksista puolestasi.

Lue lisää

Kiviä päällekkäin rannalla.

Vastuullinen sijoittaminen

Tavoitteemme on saada sijoituksesi tuottamaan kestävällä tavalla. Lue tarkemmin siitä, miten toteutamme vastuullisuutta sijoitustoiminnassa.
Vastuullinen sijoittaminen