Pankkiasiat erotilanteessa

Eron yhteydessä hoidettavaksi tulee monta pankkiasiaa.
Sininen taivas ja suuntakyltti

Aloita sopimalla tapaamisaika konttoriin

Ikoni: muistilista ja kynä.

Eron sattuessa on mietittävä myös pankkiasioita. Voit ottaa yhteyttä omaan konttoriisi ja sopia tapaamisen. Autamme mielellämme pohdinnoissasi. Helpoiten tapaamisen varaaminen hoituu, kun lähetät viestin verkkopankin kautta.

Tapaamiseen voit valmistautua tutustumalla alla olevaan listaan, johon kokosimme erotilanteessa huomioitavia pankkiasioita.


Päivitä nämä vastaamaan uutta elämäntilannetta:

Nimenvaihto

Jos nimesi vaihtuu, sinun on tilattava uudet maksu- ja luottokortit. Jos kortissa on vanha nimi, sitä ei välttämättä hyväksytä kaupoissa.

Tilien käyttöoikeudet

Käy läpi yhteiset tilit tai käyttöoikeudet toistenne tileihin.

Maksu ja luottokortit

Onko käytössä ollut pääkortti ja siihen rinnakkaiskortti? Jos nimesi on vaihtunut, tilaa uudet maksu- ja luottokortit. Jos kortissa on vanha nimi, sitä ei välttämättä hyväksytä kaupoissa.

Yhteinen laina ja asunnon jako

Asunto ja asuntolaina ovat isoja asioita, jotka pitää hoitaa eron yhteydessä. Ensimmäinen kysymys on, mitä teette yhteiselle asunnolle?

Yksi vaihtoehto on myydä vanha yhteinen asunto, jolloin molemmat puolisot ostavat uuden asunnon. Joskus toinen jää vanhaan asuntoon asumaan. Riippumatta siitä, kumpaan vaihtoehtoon päädytään, tarvitaan rahoitusta. Tässä tilanteessa tarvitaan uudet lainahakemukset ja vakuudet. 

Ota yhteyttä konttoriin ja sovi tapaaminen, jotta asia hoituu tehokkaasti ja joustavasti.

Lainaturvan ja sijoitusvakuutuksen edunsaajat

Jos eron myötä haluat muuttaa edunsaajamääräystä, ota yhteyttä konttoriin.

Lasten tilit ja sijoitussalkut

Lasten tileihin on yleensä molemmilla huoltajilla yhteinen käyttöoikeus. Toinen huoltaja voi antaa valtakirjalla toiselle käyttöoikeuden.

Sijoitukset ovat samalla tavalla molempien vanhempien vastuulla. Ero ei muuta tätä velvollisuutta. Toinen vanhempi voi valtuuttaa toisen hoitamaan sijoituksia.

Edunvalvontavaltakirja

Jos olet edunvalvontavaltakirjassa valtuuttanut puolisosi tai häneen läheisesti kytköksissä olevan henkilön hoitamaan raha-asioitasi, kun et siihen itse kykene, eron jälkeen haluat todennäköisesti vaihtaa valtuuttamasi henkilön toiseen. Tämän voit tehdä laatimalla uuden edunvalvontavaltakirjan.