Maksut

Tee arjestasi mahdollisimman helppoa - valitse sopivat maksutavat
Mies tietokoneella ylhäältä katsottuna

Laskunmaksut ja tilisiirrot

Mobiili- ja verkkopankissa laskujen maksamista voi helpottaa käyttämällä maksupohjia, jotta maksun kaikkia tietoja ei aina tarvitse täyttää. Mobiilipankissa voit kuvata laskun viivakoodin puhelimesi kameralla.

E-lasku

Voit automatisoida laskujen maksun kokonaan tai käydä halutessasi vahvistamassa maksut. Näet e-laskut myös mobiilipankissa.

Maksaminen kaupassa

Kortteja kannattaa olla vähintään kaksi, jos toinen rikkoontuu tai katoaa. Hyödynnä maksaessasi nopeaa ja turvallista lähimaksua, jolloin kukaan ei pääse vakoilemaan tunnuslukuasi.

Maksaminen verkkokaupassa

Verkko-ostosten maksaminen kortilla kannattaa. Jos et saa tilaamaasi tuotetta tai palvelua, saat rahat takaisin. Kun maksat matkan luottokortilla, saat kaupan päälle matkavakuutuksen.

SEPA pikasiirto

Euroalueella on otettu käyttöön uusi SEPA pikasiirto, joka välittää maksun heti. Handelsbanken Suomi ottaa toistaiseksi vain SEPA pikasiirtoja vastaan.

SEPA pikasiirron enimmäismäärä on 15 000 euro ja valuutta euro. Saapuvan SEPA pikasiirron hinta on sama kuin tavanomaisen tilisiirron.

Palvelu ei vielä ole kaikkien pankkien käytössä ja osa pankeista ottavat vain SEPA pikasiirtoa vastaan.


Maksujen maarajoitus

Verkkopankissa voit sulkea maita ulkomaanmaksuilta. Toiminnon nimi on Maksujen maarajoitus, ja siihen on linkki verkkopankin Maksut-sivulla. Lisää maarajoitus pysyvästi vain niille maille, joihin teet usein maksuja. Avaa muut maat vain tarvittaessa ja sulje ne maksun jälkeen. Mobiilipankissa voit tehdä maksuja vain suomalaisille tileille.

Puhelin kädessä ja mobiilipankin näyttö avattuna

Maksut kätevästi mobiilipankissa

Mobiilipankissa voit pyyhkäisemällä kopioida tilinumeron, siirtää rahaa ja tehdä maksun. Voit kuvata viivakoodin, niin kaikki tiedot siirtyvät maksuun.
Maksa mobiilipankissa