Maksut

Tee arjestasi mahdollisimman helppoa - valitse sopivat maksutavat
Mies tietokoneella ylhäältä katsottuna.

Valitse sopivat palvelut ja kanavat

Laskunmaksut ja tilisiirrot

Mobiili- ja verkkopankissa laskujen maksamista voi helpottaa käyttämällä maksupohjia. Mobiilipankissa voit kuvata laskun viivakoodin puhelimesi kameralla.

E-lasku

Voit automatisoida laskujen maksun kokonaan tai käydä halutessasi vahvistamassa maksut. Näet e-laskut myös mobiilipankissa.

Maksaminen kaupassa 

Kortteja kannattaa olla vähintään kaksi, jos toinen rikkoontuu tai katoaa. Hyödynnä maksaessasi nopeaa ja turvallista lähimaksua, jolloin kukaan ei pääse näkemään tunnuslukuasi.

Maksaminen verkkokaupassa

Verkko-ostosten kannattaa maksaa kortilla. Jos et saa tilaamaasi tuotetta tai palvelua, saat rahat takaisin. Kun maksat matkan luottokortilla, saat kaupan päälle matkavakuutuksen.

MobilePay  

MobilePay-sovellusta voit käyttää kaikissa älypuhelimissa merkistä ja mallista riippumatta. Liitä sovellukseen vaikka kaikki Handelsbankenin kortit. Nopea ja turvallinen maksutapa on aina käden ulottuvilla.

Ikoni: kysymysmerkki

PSD2-maksupalveludirektiivi on tuonut muutoksia maksamiseen 14.9.2019 alkaen

Mitä minun asiakkaana tulee tietää maksupalveludirektiivin tuomista muutoksista?

Vahvan tunnistamisen vaatimus koskee kaikkea sähköistä maksamista, kuten korttimaksamista verkkokaupoissa ja sovelluksissa. Kuluttajalle muutos näkyy siten, että maksettaessa verkkokauppaostoksia kortilla kuluttaja saa aiempaa useammin kehotuksen maksun lisävahvistamiseen.

Handelsbanken on ottanut käyttöön mobiililaitteissa toimivan Vahvista-sovelluksen. Sovelluksen lataat älypuhelimeen AppStoresta ja GooglePlaysta.

Vahvista-sovellus

Entä jos minulla ei ole älypuhelinta?

Handelsbankenin paperinen tunnuslukulista on käytössä myös 14.9.2019 jälkeen.

Kehitämme täydentävää ratkaisua asiakkaille, joilla ei ole älypuhelinta. Käytännössä se tarkoittaa maksun lisävahvistamista tekstiviestinä saatavalla tunnuksella. Sen käyttöönotosta ilmoitamme myöhemmin.

PSD2 lyhyesti

Maksupalveludirektiivin (PSD2) tarkoituksena on parantaa kuluttajansuojaa ja maksupalvelujen turvallisuutta. Lisäksi pyrkimyksenä on lisätä palvelujen kilpailua.

Direktiivi mahdollistaa myös sen, että kuluttaja voi hallinnoida tilejään ja maksaa ostoksia oman pankkinsa lisäksi myös muiden rekisteröityjen palveluntarjoajien palvelujen kautta.

Jos muutokset herättävät kysymyksiä, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.
Finanssialan (FA) kooste PSD2-direktiivistäAvautuu uuteen ikkunaan

SEPA pikasiirto

Euroalueella on otettu käyttöön uusi SEPA pikasiirto, joka välittää maksun heti. Handelsbanken Suomi ottaa toistaiseksi vain SEPA pikasiirtoja vastaan.

SEPA pikasiirron enimmäismäärä on 15 000 euro ja valuutta euro. Saapuvan SEPA pikasiirron hinta on sama kuin tavanomaisen tilisiirron.

Palvelu ei vielä ole kaikkien pankkien käytössä ja osa pankeista ottavat vain SEPA pikasiirtoa vastaan.


Sulje itse maita ulkomaanmaksuilta

Verkkopankissa voit sulkea maita ulkomaanmaksuilta. Toiminnon nimi on Maksujen maarajoitus, ja siihen on linkki verkkopankin Maksut-sivulla. Avaa maarajoitus pysyvästi vain niiden maiden kohdalla, joihin teet usein maksuja. Avaa muut maat vain tarvittaessa ja sulje ne maksun jälkeen. Mobiilipankissa voit tehdä maksuja vain suomalaisille tileille.

Puhelin kädessä ja mobiilipankin näyttö avattuna

Maksut kätevästi mobiilipankissa

Mobiilipankissa voit pyyhkäisemällä kopioida tilinumeron, siirtää rahaa ja tehdä maksun. Voit kuvata viivakoodin, niin kaikki tiedot siirtyvät maksuun.
Maksa mobiilipankissa