Ulkomaan pankkipalvelut

Saat Handelsbankenista asianmukaiset ja joustavat pankkipalvelut ulkomaanmatkaa ja ulkomaanmaksuja varten.
Nainen istuu puistonpenkillä fillari vieressään

Ulkomaanmatka

Ikoni: käsi pitelee pankkikorttia

Maksukorteilla turvaa

Matkalle on hyvä varata mukaan useampi kortti. Jos yksi katoaa tai varastetaan, et jää tyhjän päälle. Useimpiin kortteihimme sisältyy kattava vakuutusturva, joten korttia kannattaa käyttää jo matkaa varattaessa.

Ikoni: tietokoneen ruutu ja kännykkä

Mobiilipankki aina mukana

Matkalla voit seurata kortin käyttöä verkko- tai mobiilipankista. E-laskut tulevat suoraan verkkopankkiin, ja maksut hoituvat hetkessä mobiilipankista.

Ikoni: käsi pitelee setelinippua

Mistä matkavaluuttaa?

Ennen matkaa voit ostaa valuuttaa FOREXin Nettivaluutta-palvelusta verkkopankkitunnuksilla.

Matkakohteessa nostat näppärästi valuuttaa kortillasi automaatista.


Ostokset ulkomaisista verkkokaupoista

Korttimaksuille Maksuturva

Ulkomaisessa verkkokaupassa kannattaa maksaa kortilla, sillä korttiin sisältyy maksuturva. Jos et saa tilaamaasi tavaraa tai palvelua, korttiyhtiö palauttaa sinulle maksamasi summan reklamaation jälkeen.

Ostoksille Ostoturva

Varmista, että kortissasi on Ostoturva-vakuutus. Sillä saat lisäturvaa, jos kortilla ostamasi tuote rikkoontuu tai varastetaan.

Mastercard SecureCode

Verkkokaupassa asiointi on turvallista, jos verkkokauppa käyttää Mastercardin SecureCode -vahvistusta. Saat puhelimeesi koodin, jolla vahvistat tekemäsi verkkokauppaostoksen.


Ulkomaan maksut

SEPA:n sisäiset maksut

SEPA:n sisällä kaikki euromaksut käsitellään samalla tavalla riippumatta siitä, ylittyykö valtion raja tai ei. Maksua ei käsitellä ulkomaanmaksuna, vaan tavallisena tilisiirtona.

Muut maksut

Kyseessä on ulkomaanmaksu, jos valuutta on muu kuin euro tai jos maksu menee EU:n tai ETA:n ulkopuolelle. Teet pankille ulkomaanmaksun toimeksiannon joko verkkopankissa tai konttorissa.

sepa-alueen kaikki maat

SEPA-alue

SEPA, eli Yhtenäinen euromaksualue (Single Euro Payments Area) koostuu maista, jotka ovat sopineet tiettyjen tilisiirtojen, korttien ja suoraveloituksen yhteisistä säännöistä. SEPA-alueeseen kuuluvat

  • Euroopan Unionin maat (Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kyproksen tasavalta, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tsekki, Unkari ja Viro)
  • ETA-maat (Islanti, Norja ja Liechtenstein)
  • Muut maat: Andorra, Liechtenstein, Monaco, San Marino, Sveitsi, Vatikaani, Yhdistynyt kuningaskunta