Tietoa S-Pankkiin siirtyville asiakkaille

Lue, miten Handelsbanken Suomen liiketoimintojen myynti S-Pankille vaikuttaa henkilökohtaisiin pankkipalveluihisi.
äiti ja tytär tietokoneella

Teemme siirtymästä mahdollisimman sujuvaa

Pariskunta hymyilee

Sopimukset siirtyvät S-Pankkiin

Handelsbanken myy henkilöasiakas- sekä varainhoito- ja sijoituspalveluliiketoiminnot S-Pankille. Yrityskaupan ja sopimustesi siirtymisen odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024. Saat tietää tarkan ajankohdan hyvissä ajoin ennen asiakkuutesi siirtoa.

Toimitamme S-Pankille tietoja pankkipalveluistasi ja sopimuksistasi Handelsbankenissa ennen kaupan toteutumista, jotta pankkipalvelusi voidaan siirtää S-Pankille. 

Pidämme sinut ajan tasalla asian edetessä.

Konttorit ja asiakasvastaavat siirtyvät sinun mukanasi

Pariskunta hymyilee

Handelsbankenin konttorien tilat siirtyvät yrityskaupan toteutumisen yhteydessä S-Pankille, lukuun ottamatta Munkkiniemen-, Kalasataman-, Pasilan- ja Aviapoliksen-konttoreita pääkaupunkiseudulla. 

Pasilan, Kalasataman, Munkkiniemen ja Aviapoliksen konttoritilat suljetaan loppusyksyllä 2024, jolloin Pasilan ja Kalasataman asiakkaat ja henkilökunta siirtyvät Aleksin konttoriin, Munkkiniemen asiakkaat ja henkilökunta Tapiolan konttoriin ja Aviapoliksen asiakkaat ja henkilökunta Tikkurilan konttoriin. Fyysisten konttoritilojen sulkemisella ei ole vaikutusta asiakaspalveluun. 

Handelsbankenista S-Pankkiin siirtyvät asiakasvastaavat jatkavat asiakkaidensa yhteyshenkilöinä, ja näin voit jatkaa asiointiasi tutun konttorin ja yhteyshenkilön kanssa. 

S-Pankki kertoo lisää palveluistaan ja yrityskaupan vaikutuksesta asiointiisi lähempänä asiakkuutesi siirtymistä. Saat S-Pankilta myös ohjeistusta uusiin tileihin ja palveluihin liittyvistä käytännön asioista ja verkkopankkisopimusten avaamisesta syksyllä 2024. 

S-Pankkiin siirtyvät tuotteet ja palvelut

Tutustu palveluiden keskeisiin ehtomuutoksiin ja siirron edellyttämiin toimenpiteisiin:  
Saat tarkempia tietoa pankkipalveluiden siirtoon liittyvistä käytännön asioista ja toimenpiteistä kesän jälkeen. 

Verkkopankki ja e-laskut

Verkkopankkisopimukset eivät siirry S-Pankkiin. Saat hyvissä ajoin lisätietoja verkkopankkisopimuksen avaamisesta S-Pankissa.

Asiakkuutesi sujuvan siirtymisen varmistamiseksi sinulla on hyvä olla Handelsbankenin tai jonkin toisen pankin verkkopankkitunnukset voimassa ennen asiakkuuden siirtymistä. 

Nykyisiä e-laskutilauksiasi ei siirretä S-Pankkiin. Saat myöhemmin tarkemmat ohjeet e-laskutilausten tekemiseen ja muihin maksupalveluihin S-Pankissa. 

Uudet ehdot astuvat voimaan, kun kauppa toteutuu

S-Pankin tili- ja korttisopimusten ehdot astuvat voimaan Handelsbankenin ja S-Pankin välisen yrityskaupan toteutumispäivänä. Kaupan odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa. 

Saat tietää tarkan ajankohdan hyvissä ajoin.

Jos hyväksyt tili- ja debit-korttisopimusten siirrot ja siirtyviin sopimuksiin sovellettavat S-Pankin ehdot, sinun ei tarvitse tehdä mitään. 

Jos vastustat tili- ja korttisopimusten siirtoa S-Pankille, sinun tulee ilmoittaa siitä viimeistään 20.7.2024 täyttämällä oheinen ilmoitus. 

Tuotteet ja palvelut, jotka eivät siirry

 • Luottokortit -
 • Arvopapereiden välitys- ja säilytyspalvelut ml. arvo-osuustilit -
 • Valuuttatilit

Yllä olevat palvelut tulevat päättymään Handelsbankenissa. Kerromme palveluiden päättymisestä erikseen niille asiakkaille, joita muutokset koskevat.

Vakuutukset siirtyvät Henki-Fennialle

Kännykkä, läppäri ja kahvikuppi pöydällä

Henkilökohtaiset vakuutussopimuksesi (mm. lainaturva-, eläke- ja sijoitusvakuutukset) siirtyvät Henki-Fennialle.

Yrityskaupan Henki-Fennian kanssa odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024. 

Saat tietää tarkan ajankohdan hyvissä ajoin ennen asiakkuutesi siirtoa.

Saat lisätietoa vakuutussopimusten siirroista kevään aikana. 

Muutoksia talletussuojaan

Talletussuoja siirtyy Ruotsista Suomeen

Handelsbankenissa olevat talletuksesi kuuluvat tällä hetkellä Ruotsin talletussuojan piiriin. S-Pankille kaupan toteutumisen yhteydessä siirtyvät talletukset korvataan jatkossa Suomen talletussuojarahastosta.

Lue lisää:

Tietoa S-Pankkiin siirtyville yrityksille

Liikemies kadulla odottamassa raitiovaunua

Yritysten palvelut

Yrityksenne sijoituspalvelut sekä tilit ja lainat siirtyvät S-Pankkiin.

Tältä sivulta saatte tietoa, mitä siirtyminen S-Pankin asiakkaaksi tarkoittaa yrityksellenne.

Kysymyksiä ja vastauksia

Alla yleisimpiä asiakkuuden siirtoon liittyviä kysymyksiä ja vastauksia. Lisää yksityiskohtaisempia kysymyksiä ja vastauksia siirtoon liittyen on tämän sivuston "S-Pankkiin siirtyvät tuotteet ja palvelut" -alasivuilla. Lisää tietoa myös S-Pankin verkkosivuilta osoitteesta s-pankki.fi/handelsbanken Avautuu uuteen ikkunaan

Sivut on tarkoitettu S-pankkiin siirtyville asiakkaille. 

 • Kerromme kirjeessä pankkipalveluidesi eli tili-, laina-, debit-kortti- sekä rahasto- ja varainhoitopalveluidesi siirrosta S-Pankkiin. Tutustu kirjeen mukana tulleisiin sopimusehtoihin. Jos hyväksyt tili- ja korttisopimustesi siirrot ja siirtyviin sopimuksiin sovellettavat S-Pankin ehdot, sinun ei tarvitse tehdä mitään. 

  Asiakkaana voit halutessasi vastustaa tili- ja debit-korttisopimustesi siirtoa. Huomioithan kuitenkin, että kaupan toteutumishetkellä Handelsbankenissa olevat lainat ja rahastosäilytykset sekä varainhoitosopimukset siirretään S-Pankkiin. 

  Jos vastustat tili- ja korttisopimustesi siirtoa S-Pankkiin, sinun tulee ilmoittaa siitä viimeistään 20.7.2024. Voit tehdä ilmoituksen Handelsbankenin konttorissa tai osoitteessa handelsbanken.fi/s-pankki/vastustus.

 • Pankkipalvelusi kummassakin pankissa, sekä Handelsbankenissa että S-Pankissa, jatkuvat toistaiseksi ennallaan. 

  Handelsbankenin tili- ja korttisopimukset sekä lainat ja rahastosijoitukset siirtyvät S-Pankille vasta kaupan toteutuessa. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden marras-joulukuun vaihteessa. Saat lisätietoja kaupan edetessä ja hyvissä ajoin ennen pankkipalveluidesi siirtoa.

 • Liiketoimintojen kaupan odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024. Saat tietää tarkan ajankohdan hyvissä ajoin ennen asiakkuutesi siirtoa.

  Pidämme sinut ajan tasalla pankkipalveluidenne siirtoon liittyvissä asioissa ja saat lisää tietoa vaiheittain. Lupaamme yhdessä S-Pankin kanssa tehdä muutoksesta sinulle mahdollisimman sujuvan.

 • Handelsbankenin konttorit siirtyvät kaupan toteutuessa S-Pankille lukuun ottamatta Munkkiniemen, Kalasataman, Pasilan ja Aviapoliksen konttoreita pääkaupunkiseudulla.

 • Pasilan, Kalasataman, Munkkiniemen ja Aviapoliksen konttoritilat suljetaan loppusyksyllä 2024, jolloin Pasilan ja Kalasataman asiakkaat ja henkilökunta siirtyvät Aleksin konttoriin, Munkkiniemen asiakkaat ja henkilökunta Tapiolan konttoriin ja Aviapoliksen asiakkaat ja henkilökunta Tikkurilan konttoriin. Fyysisten konttoritilojen sulkemisella ei ole vaikutusta asiakaspalveluun. Asiakkaat voivat jatkaa asiointiaan heille osoitetuissa konttoreissa tutun asiakasvastaavan kanssa. Asiakasvastaavien puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet säilyvät ennallaan.

 • Handelsbankenista S-Pankkiin siirtyvät asiakasvastaavat jatkavat S-Pankkiin siirtyvien asiakkaidensa yhteyshenkilönä, ja näin voit jatkaa asiointia tutun konttorin ja yhteyshenkilön kanssa.

 • Luottokorttisopimukset, arvopapereiden välitys- ja säilytyspalvelut ml. arvo-osuustilit sekä valuuttatilit eivät siirry S-Pankille. Nämä palvelut tulevat päättymään Handelsbankenissa. Kerromme palveluiden päättymisestä erikseen niille asiakkaille, joita muutokset koskevat.  

 • Saat tarkemmat ohjeet uusien palveluiden käyttöönotosta S-Pankilta hyvissä ajoin ennen kaupan toteutumista. Voit toistaiseksi jatkaa verkko- ja mobiilipankin käyttöä tavalliseen tapaan. Myös Vahvista-sovellus ja avaintunnuskortti toimivat kuten ennenkin.

 • Jos olet jo ottanut käyttöön S-Pankin nettipankin, et tarvitse uusia koodeja. 

 • E-laskutilauksiasi ei siirretä S-Pankkiin. Jos haluat jatkaa e-laskujen käyttöä, sinun tulee aikanaan tehdä haluamasi uudet e-laskutilaukset S-Pankin verkkopalvelussa.

 • Lainasi takaisinmaksua kuoleman varalta turvaava riskihenkivakuutus pysyy voimassa normaalisti. Kaupan toteutumisen yhteydessä vakuutuksenantajasi vaihtuu, ja uusi vakuutuksenantajasi tulee olemaan Henki-Fennia. 

  Vakuutuksesi siirtyy Henki-Fennialle ja lainasi S-Pankkiin, eikä sinun tarvitse tehdä lainaturvavakuutukseesi muutoksia. Vakuutusyhtiöllä on vastuu pitää kyseiseen luottoon sidottu vakuutus voimassa, vaikka laina siirretään toiseen pankkiin.  

 • Handelsbankenissa olevat talletukset kuuluvat tällä hetkellä Ruotsin talletussuojan piiriin. S-Pankille kaupan toteutumisen jälkeen siirtyvät talletukset siirtyvät korvattavaksi Suomen talletussuojarahastosta. Muutoksen vaikutus on käytännössä vähäinen. Talletussuojat ovat Suomessa ja Ruotsissa hyvin samankaltaiset. .
 • Voit tutustua S-Pankin tuotteisiin ja palveluihin verkkosivulla  s-pankki.fi.  Avautuu uuteen ikkunaan

  S-Pankkiin siirtyville asiakkaille on tehty myös kohdennetut verkkosivut  s-pankki.fi/handelsbanken Avautuu uuteen ikkunaan, josta saat ajantasaista tietoa siirtymisestä.

 • Jos olet saanut Handelsbankenista kaksi lähes saman sisältöistä kirjettä, niin tällöin osa palveluistasi siirtyy OmaSp:lle ja osa S-Pankkiin. Tietojasi tullaan siirtämään molemmille pankeille. 

  Otathan yhteyttä omaan asiakasvastaavaasi tai asiakaspalveluumme, niin kerromme lisätietoja sopimustesi jakautumisesta. 

  Asiakaspalvelumme palvelee numerossa 010 444 2442 (mpm/pvm). Valmistauduthan tunnistautumaan henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi yhteydenoton aikana.

Palvelemme sinua kuten tähänkin asti

Handelsbanken.se

Pidämme sinut ajan tasalla

Meille on tärkeää, että tiedät, miten ja milloin kauppa vaikuttaa pankkiasiointiisi. Pidämme sinut ajan tasalla pankkipalveluidesi siirtoon liittyvissä asioissa ja saat lisää tietoa vaiheittain. 

S-Pankki kertoo lisää palveluistaan ja yrityskaupan vaikutuksesta asiointiisi lähempänä asiakkuutesi siirtymistä. Saat S-Pankilta myös ohjeistusta uusiin tileihin ja palveluihin liittyvistä käytännön asioista ja verkkopankkisopimusten avaamisesta syksyllä 2024. Ajantasaista tietoa saat myös verkkosivulta S-Pankista Avautuu uuteen ikkunaan.

Haluamme varmistaa, että siirtyminen S-Pankin asiakkaaksi on sinulle mahdollisimman vaivatonta. 

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat keskustella pankkiasioistasi, otathan yhteyttä asiakasvastaavaasi tai asiakaspalveluumme
numerossa 010 444 2442 (mpm/pvm).  

S-Pankki

Nuori nainen istuu lattialla ja käyttää puhelinta

S-Pankki toivottaa tervetulleeksi 

S-Pankki on kotimainen, S-ryhmän asiakasomistajien omistama täyden palvelun pankki. S-Pankki tarjoaa asiakkailleen helppoja ja hyödyllisiä palveluita arjen raha-asioiden hoitamiseen, erilaisten hankintojen, kuten asunnon rahoittamiseen sekä säästämiseen ja sijoittamiseen liittyviin tarpeisiin. Lisäksi S-Pankki tarjoaa asiantuntevia yksilöllisen varainhoidon Private Banking -palveluita. S-Pankin tarjoamat päivittäiset pankkipalvelut, eli tili, kortti, verkkopankkitunnukset sekä mobiilipankki S-mobiili ovat maksuttomia osuuskauppojen asiakasomistajille ja asiakasomistajatalouteen kuuluville.

Turvaa tietosi

Muista turvallisuus pankkiasioinnissa

Muistutamme, että pankit eivät koskaan pyydä verkkopankkitunnuksiasi sähköpostitse, tekstiviestillä tai puhelimitse.

Älä kirjaudu verkkopankkitunnuksilla sähköpostissa tai tekstiviestissä olevien linkkien kautta. Poista epäilyttävä viesti avaamatta sitä.

Lue myös: kolme kysymystä

Nainen katselee mietteliäänä ikkunasta ulos

Ajankohtaista pankkipalveluiden siirrosta S-Pankkiin

Päivittäispankki-,  varainhoito- ja sijoituspalveluiden asiakkaillamme on muutosten vuosi. Pankkipalveluiden siirto S-Pankkiin onkin herättänyt kysymyksiä. Vastaamme yleisimmin esitettyihin kysymyksiin.