Tietoa S-Pankkiin siirtyville asiakkaille

Lue, miten Handelsbanken Suomen liiketoimintojen myynti S-Pankille vaikuttaa henkilökohtaisiin pankkipalveluihisi.
äiti ja tytär tietokoneella

Teemme siirtymästä mahdollisimman sujuvaa

Pariskunta hymyilee

Sopimukset siirtyvät S-Pankkiin

Handelsbanken myy henkilöasiakas- sekä varainhoito- ja sijoituspalveluliiketoiminnot S-Pankille. Yrityskaupan ja sopimustesi siirtymisen odotetaan toteutuvan loppuvuodesta 2024. 

Toimitamme S-Pankille tietoja pankkipalveluistasi ja sopimuksistasi Handelsbankenissa ennen kaupan toteutumista, jotta pankkipalvelusi voidaan siirtää S-Pankille. 

Juuri nyt sinun ei tarvitse tehdä mitään. Pidämme sinut ajan tasalla asian edetessä.

S-Pankkiin siirtyvät tuotteet ja palvelut

 • Tilit

 • Debit- ja Online Debit -kortit

 • Lainat vakuuksineen

 • Rahastot 

 • Varainhoitosopimukset

Kerromme tarkemmin palveluihin liittyvistä käytännön asioista, siirron jälkeen sovellettavista ehdoista ja hinnoista sekä vaadittavista toimenpiteistä kevään aikana lähetettävässä asiakastiedotteessa. 

Tuotteet ja palvelut, jotka eivät siirry

 • Luottokortit 
 • Arvopapereiden välitys- ja säilytyspalvelut ml. arvo-osuustilit -
 • Valuuttatilit

Saat lisätietoja näistä palveluista myöhemmin. 

Vakuutukset siirtyvät Henki-Fennialle

Kännykkä, läppäri ja kahvikuppi pöydällä

Henkilökohtaiset vakuutussopimuksesi (mm. lainaturva-, eläke- ja sijoitusvakuutukset) siirtyvät Henki-Fennialle.

Yrityskaupan Henki-Fennian kanssa odotetaan toteutuvan loppuvuodesta 2024. 

Saat lisätietoa vakuutussopimusten siirroista kevään aikana. 

Muutoksia talletussuojaan

Talletussuoja siirtyy Ruotsista Suomeen

Handelsbankenissa olevat talletuksesi kuuluvat tällä hetkellä Ruotsin talletussuojan piiriin. S-Pankille kaupan toteutumisen yhteydessä siirtyvät talletukset korvataan jatkossa Suomen talletussuojarahastosta.

Lue lisää:

Kysymyksiä ja vastauksia

 • Sinun ei juuri nyt tarvitse tehdä mitään. Kaupan odotetaan toteutuvan loppuvuodesta 2024 ja siihen asti palvelemme sinua kuten ennenkin. Konttoreiden ja asiakaspalvelun toiminta jatkuu edelleen normaalisti, ja voit hoitaa pankkiasiasi kuten ennenkin. Huolehdimme sinusta ja pidämme sinut ajan tasalla kaupan edetessä. 

  Lupaamme yhdessä S-Pankin kanssa tehdä muutoksesta sinulle mahdollisimman sujuvan.

 • Sinun ei tarvitse nyt tehdä mitään. Pankkipalvelusi kummassakin pankissa, sekä Handelsbankenissa että S-Pankissa, jatkuvat toistaiseksi ennallaan. 

  Handelsbankenin tili- ja korttisopimukset sekä lainat ja rahastosijoitukset siirtyvät S-Pankille vasta kaupan toteutuessa. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2024 jälkimmäisellä puolikkaalla. Saat lisätietoja kaupan edetessä ja hyvissä ajoin ennen pankkipalveluidesi siirtoa.

 • Liiketoimintojen kaupan odotetaan toteutuvan loppuvuodesta 2024. Pidämme sinut ajan tasalla pankkipalveluidenne siirtoon liittyvissä asioissa ja saat lisää tietoa vaiheittain.  

 • Lainasi siirtyy S-Pankkiin, kun kauppa aikanaan toteutuu. Kaupan odotetaan toteutuvan loppuvuodesta 2024. Saat lisätietoa asuntolainaasi liittyen hyvissä ajoin ennen kaupan toteutumista.

 • Luottokorttisopimukset, arvopapereiden välitys- ja säilytyspalvelut ml. arvo-osuustilit sekä valuuttatilit eivät siirry S-Pankille. Nämä palvelut tulevat päättymään Handelsbankenissa. Saat näistä lisätietoa myöhemmin. 

 • Handelsbanken on tehnyt yhteistyösopimuksen Nordnetin kanssa. Yhteistyön myötä Handelsbankenin asiakkaat voivat siirtää arvopaperien välitys- ja säilytyspalvelunsa mukaan lukien arvo-osuustilit Nordnetille vaivattomasti ja ilman lisäkustannuksia. Lisätietoja ja tarkemmat ohjeet lähetetään tammikuun 2024 aikana.
 • Kaikkia Handelsbankenin rahastoja - myös Suomessa myytäviä rahastoja - hallinnoi Handelsbankenin rahastoyhtiö Ruotsissa. Suomen toimintojen myynti ei vaikuta rahastojen hoitamiseen ja hallinnointiin, vaan nämä toiminnot jatkuvat normaalisti Ruotsista.   

  Kun kauppa aikanaan toteutuu, rahasto-omistuksesi siirretään S-Pankkiin. Siihen saakka Handelsbanken palvelee sinua nykyiseen tapaan, ja voit olla yhteydessä tuttuun yhteyshenkilöösi konttorissa. 

  Huolehdimme sinusta sekä sijoituksistasi ja tarjoamme sinulle koko myyntiprosessin ajan yhtä asiantuntevaa neuvontaa ja hyvää palvelua kuin tähänkin asti.  

 • Lainasi takaisinmaksua kuoleman varalta turvaava riskihenkivakuutus pysyy voimassa normaalisti. Kaupan toteutumisen yhteydessä vakuutuksenantajasi vaihtuu, ja uusi vakuutuksenantajasi tulee olemaan Henki-Fennia. 
  Vakuutuksesi siirtyy Henki-Fennialle ja lainasi S-Pankkiin, eikä sinun tarvitse tehdä lainaturvavakuutukseesi muutoksia. Vakuutusyhtiöllä on vastuu pitää kyseiseen luottoon sidottu vakuutus voimassa, vaikka laina siirretään toiseen pankkiin.  
 • Handelsbankenissa olevat talletukset kuuluvat tällä hetkellä Ruotsin talletussuojan piiriin. S-Pankille kaupan toteutumisen jälkeen siirtyvät talletukset siirtyvät korvattavaksi Suomen talletussuojarahastosta. Muutoksen vaikutus on käytännössä vähäinen. Talletussuojat ovat Suomessa ja Ruotsissa hyvin samankaltaiset. Lue lisää talletussuojasta.

 • Voit tutustua S-Pankin tuotteisiin ja palveluihin verkkosivulla
 • Jos olet saanut Handelsbankenista kaksi lähes saman sisältöistä kirjettä, niin tällöin osa palveluistasi siirtyy OmaSp:lle ja osa S-Pankkiin. Tietojasi tullaan siirtämään molemmille pankeille. 

  Otathan yhteyttä omaan asiakasvastaavaasi tai asiakaspalveluumme, niin kerromme lisätietoja sopimustesi jakautumisesta. 

  Asiakaspalvelumme palvelee numerossa 010 444 2442 (ma–pe klo 8–17) tai chatissä www.handelsbanken.fi (ma–pe klo 10–13). 

  Valmistauduthan tunnistautumaan henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi yhteydenoton aikana.

Palvelemme sinua kuten tähänkin asti

Handelsbanken.se

Pidämme sinut ajan tasalla

Asiakkaana sinun ei tässä vaiheessa tarvitse tehdä mitään. Meille on tärkeää, että tiedät, miten ja milloin kauppa vaikuttaa pankkiasiointiisi. Pidämme sinut ajan tasalla pankkipalveluidenne siirtoon liittyvissä asioissa ja saat lisää tietoa vaiheittain. 

Haluamme varmistaa, että siirtyminen S-Pankin asiakkaaksi on sinulle mahdollisimman vaivatonta. 

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat keskustella pankkiasioistasi, otathan yhteyttä asiakasvastaavaasi tai asiakaspalveluumme
numerossa 010 444 2442 (mpm/pvm, avoinna ma–pe klo 8–17).  

S-Pankki

Nuori nainen istuu lattialla ja käyttää puhelinta

S-Pankki toivottaa tervetulleeksi 

S-Pankki on kotimainen, S-ryhmän asiakasomistajien omistama täyden palvelun pankki. S-Pankki tarjoaa asiakkailleen helppoja ja hyödyllisiä palveluita arjen raha-asioiden hoitamiseen, erilaisten hankintojen, kuten asunnon rahoittamiseen sekä säästämiseen ja sijoittamiseen liittyviin tarpeisiin. Lisäksi S-Pankki tarjoaa asiantuntevia yksilöllisen varainhoidon Private Banking -palveluita. S-Pankin tarjoamat päivittäiset pankkipalvelut, eli tili, kortti, verkkopankkitunnukset sekä mobiilipankki S-mobiili ovat maksuttomia osuuskauppojen asiakasomistajille ja asiakasomistajatalouteen kuuluville.

Turvaa tietosi

Muista turvallisuus pankkiasioinnissa

Muistutamme, että pankit eivät koskaan pyydä verkkopankkitunnuksiasi sähköpostitse, tekstiviestillä tai puhelimitse.

Älä kirjaudu verkkopankkitunnuksilla sähköpostissa tai tekstiviestissä olevien linkkien kautta. Poista epäilyttävä viesti avaamatta sitä.