Bostadsaktiebolagskontoret

Allt på ett ställe för husbolaget

Huvudkontorets lobby och Handelsbankens logga på väggen

Vi sköter husbolagets alla bankärenden i ett bankkontor. Du kan kontakta bostadsaktiebolagskontoret via e-post, per telefon eller på distans.

E-post: asoykonttori@handelsbanken.fi

Telefon: 010 444 2820

Var beredd på att identifiera dig endera med bankkoder eller mobilcertifikat så vi kan betjäna dig så smidigt som möjligt.

Alla förändringar, såsom extra amorteringar, debiteras enligt bankens prislista.

Våra tjänster avvecklas stegvis

S-Banken, Oma Sparbank och Fennia Liv köper Handelsbankens finländska verksamhet. De delar av den finländska verksamheten som inte ingår i försäljningen kommer att avvecklas under kontrollerade former.

Som en följd av detta beslut har nyförsäljningen till stora företag och samfund samt kommuner, bostadsaktiebolag och fastighetsbolag upphört.

Tills vidare betjänar vi våra kunder som tidigare inom ramen för gällande avtal. Vi informerar kunderna i god tid när de enskilda tjänsterna upphör.

Kontakt

Adress
Itämerenkatu 11-13
00180 Helsinki
Telefon

Ärendehantering 

Ärendehantering sker per telefon eller på distans.

Öppettider
Måndag 10:00 - 15:00
Tisdag 10:00 - 15:00
Onsdag 10:00 - 15:00
Torsdag 10:00 - 15:00
Fredag 10:00 - 15:00
Kontanter
Nej
Swift/BIC
HANDFIHH

Vanliga frågor

 • Husbolagstjänsterna upphör för att Handelsbanken drar sig ur marknaden i Finland. Vi meddelade i maj 2023 att tjänsterna för privatkunder samt kapitalförvaltnings- och investeringstjänsterna i Finland säljs till S-Banken, att SME-företagstjänsterna säljs till Oma Sparbank och att livförsäkringarna säljs till Fennia Liv.

  Den verksamhet som inte säljs kommer att avvecklas stegvis. Detta gäller bland annat tjänsterna för husbolag.

 • Vi säger upp våra husbolagstjänster produktvis så som god banksed förutsätter. Vi skickar i god tid ut uppsägningsbreven för varje enskild tjänst.

 • Handelsbanken avslutar sin verksamhet i Finland stegvis. Bostadsaktiebolagskontoret betjänar tills vidare de nuvarande husbolagskunderna inom ramen för gällande avtal. Vi avslutar våra tjänster en i taget.

 • I fortsättningen betjänas husbolagen endast av bostadsaktiebolagskontoret.

 • Vi tar ut en avgift för extra amorteringar enligt bankens prislista som för närvarande är 300 euro.

 • Vi beviljar inte längre några nya lån. Handelsbanken säljer en del av sin verksamhet i Finland, resten avvecklas under kontrollerade former.

 • Bostadsaktiebolagskontoret är beläget i Gräsviken, men ärendena sköts per telefon eller på distans.

 • Vi tar i bruk nätfaktureringen senast i juni 2025. Kunden måste ingå ett avtal med en ny bank om mottagande av nätfakturor senast i juni 2025, så att mottagningen av nätfakturorna fungerar. I annat fall skickar vi en pappersfaktura på lånedebiteringen.

  1. Du får en engångskod för autentiseringen av bankpersonalen.
  2. Identifieringen kan göras i två kanaler:
  • handelsbanken.fi: klicka på Logga in-knappen uppe till höger och välj ”Identifiering”.
  • mobilbanken: klicka på ”Meny” i nedre kanten på startsidan. Välj ”Kontakta oss” och sedan ”Identifiering”. Klicka på ”Identifiera dig tillförlitligt på begäran av banken. Gå till identifiering.”

   Obs! Du kan identifiera dig endera med Handelsbankens eller någon annan banks bankkoder eller med mobilcertifikat.
 • Våra kontor stängs inte, utan de övergår i samband med försäljningen till S-Banken i månadsskiftet november-december. Undantagna är huvudstadsregionens kontor i Munksnäs, Fiskehamnen, Böle och Aviapolis. Dessa kontor stängs under senhösten och personalen flyttar över till andra bankkontor.