Pankkisovellusten siirto uuteen puhelimeen

Nämä asiat kannattaa muistaa ottaessasi uuden laitteen käyttöön, jotta voit jatkossakin käyttää helposti mobiilipankkia ja Vahvista-sovellusta.
Handelsbanken

Vahvista-sovellusta ja mobiilipankkia varten tarvitset verkkopankkisopimuksen, jonka voit tehdä omassa konttorissasi. Kun sinulla on verkkopankkisopimus ja avaintunnuskortti, voit aktivoida Vahvista-sovelluksen, minkä jälkeen pystyt aktivoimaan mobiilipankin.

Pidä avaintunnuskorttisi tallessa siltä varalta, että unohdat Vahvista-sovelluksen PIN-koodin tai haluat tunnistautua puhelimitse asiakaspalvelussamme.

1. Poista vanhat laitteet verkkopankista

Kun vaihdat puhelinta, poista verkkopankista ensin kaikki mobiililaitteet, joille on ladattu Vahvista-sovellus. Lataa vasta sitten laitteellesi Vahvista-sovellus sovelluskaupasta.

Näin poistat verkkopankissa sovelluksen käyttöoikeuden vanhalta laitteeltasi:

  • Kirjaudu verkkopankkiin, klikkaa oikeassa yläreunassa olevaa nimeäsi ja varmista, että olet päivittänyt puhelinnumerosi Tekstiviestivahvistus-kohtaan. 
  • Poista verkkopankista kaikki mobiililaitteet, joihin on ladattu Vahvista-sovellus. Tämän näkymän tulee siis olla täysin tyhjä kaikista laitteista. 
  • Nyt voit ladata sovelluksen uudelle laitteellesi.

2. Aktivoi Vahvista-sovellus

-

Lataa Vahvista-sovellus uudelle laitteelle 

Lataa Vahvista-sovellus AppStoresta tai GooglePlaysta. Rekisteröidy sovelluksen käyttäjäksi ja valitse itsellesi 6-numeroinen PIN-koodi. 

Turvallisuutesi vuoksi Vahvista-sovellus voi olla asennettuna vain yhdellä laitteella kerrallaan.

Uuden laitteen aktivointiin tarvitset avaintunnuskortin. Jos sinulla ei ole avaintunnuskorttia, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.


3. Lataa mobiilipankki

Aktivoi mobiilipankki Vahvista-sovelluksella

Lataa Handelsbankenin mobiilipankkisovellus laitteeseesi AppStoresta tai GooglePlaysta. Sovelluksen nimi sovelluskaupassa on Handelsbanken FI - Henkilöas.

Aktivoi sovellus Vahvista-sovelluksen avulla. Jatkossa myös kirjaudut mobiilipankkiin helposti Vahvista-sovelluksella. Avaintunnuskortilla et voi kirjautua mobiilipankkiin. 

Puhelimen vaihtoon liittyviä kysymyksiä ja vastauksia