Aloita säästäminen tänään

Kun säästät säännöllisesti, pienistäkin summista kasvaa ajan myötä mukava pääoma. Tärkeintä on tehdä päätös aloittamisesta.
Kolme nuorta seisoo ulkona ja tutkii kännykkää.

Monta hyvää syytä säästää

Olipa tavoitteesi mikä tahansa, tärkein syy aloittaa säästäminen on korkoa korolle -ilmiö. Korkoa korolle -ilmiöstä puhutaan maailman kahdeksantena ihmeenä. Yksinkertaistettuna ilmiössä on kyse siitä, että säästettyjen varojen lisäksi myös niistä saatavat tuotot kasvavat ajan myötä korkoa eli tuottavat. Kun säästöaika on riittävän pitkä, ilmiön vaikutus moninkertaistuu.

ikoni: rahakirstu täynnä rahaa.

Hyvän tai pahan päivän varalle

Odottamattomiin menoihin on hyvä varautua puskurilla. Puskuri voi olla tilillä tai rahasto-osuuksissa, jotka on tarvittaessa helppo myydä. Tärkeintä on säästää vähintään muutaman kuukausipalkan verran.

Ikoni: lelunalle.

Säästä lapselle

Kartuta lapselle alkupääoma asuntoa, autoa tai opiskelua varten. Pienikin summa säännöllisesti säästettynä ehtii kasvaa mukaviin mittoihin. Ota yhteyttä omaan konttoriisi ja kysy, miten pääset parhaiten alkuun.

Piirretty puu.

Säästä eläkepäiviä varten

Vaikka eläketurva heikkenee, omaehtoinen säästäminen antaa mahdollisuuden harrastaa ja elää täyttä elämää myös eläkkeellä. Kun aloittaa ajoissa, voi tavoitella parempaa tuottoa vähän suuremmalla riskillä.


Sijoitussuunnitelmalla inflaatiota vastaan

Syökö inflaatio säästöjäsi?

Kuluttajille inflaatio tarkoittaa rahan arvon ja ostovoiman heikkenemistä. Inflaation kiihtyessä tilille säästetyllä rahalla saa vähemmän tavaroita ja palveluita kuin vaikkapa vuosi sitten. Korkean inflaation takia on aiempaa tärkeämpää saada rahalle tuottoa sijoittamalla. Hyvin tehty sijoitussuunnitelma auttaa työskentelemään inflaatiota vastaan.

Miksi sijoitustapaaminen pankin asiantuntijan kanssa kannattaa varata nyt? Mitä saat sijoitusneuvonnasta? Vastaukset löydät SijoitusHorisontti-uutiskirjeestä.


Millainen on hyvä sijoitussuunnitelma?

siffran 1 ikon_130_1_.png

Riskinsietokyky

Tunne riskinsietokykysi. Vaikka riskiä haluaisi ottaa, on syytä miettiä, pystyykö kantamaan sen. Jos yöunet menevät, riski on liian suuri.

siffran 2

Tavoitteet

Määrittele tuottotavoitteesi. Muista myös, mitä varten säästät. Tavoite voi olla vaikka kesämökki, eläketurva tai loma. Huomioi myös välitavoitteet, esimerkiksi auton vaihto.

siffran 3

Sijoitusaika

Osa sijoituksista kannattaa pitää helposti saatavilla, mutta usein sijoitushorisontin pidentäminen voi parantaa tuotto-odotuksia, koska sijoittaja voi ottaa salkkuunsa riskipitoisempia ja samalla tuottavampia omaisuusluokkia.


Kun lyhennät lainaa, muista myös säästää

ikon: hus med dollartecken

Lainojen korot ovat pitkään olleet ennätyksellisen matalat. Jossain vaiheessa suunta muuttuu, mutta milloin? Kun panet kuukausittain säästöön nykykoron ja mahdollisen koronnousun erotuksen, sinun ei tarvitse tutkailla korkoennusteita sydän kurkussa.

Lue lisää

Kiviä päällekkäin rannalla.

Vastuullinen sijoittaminen

Tavoitteemme on saada sijoituksesi tuottamaan kestävällä tavalla. Lue tarkemmin siitä, miten toteutamme vastuullisuutta sijoitustoiminnassa.
Vastuullinen sijoittaminen

Vastuunrajoitus

Rahoitusvälineen tuotto ei ole takuu tulevasta tuotosta. Rahoitusvälineen arvo voi nousta tai laskea ja sijoittaja voi menettää osan tai kaikki sijoittamistaan varoista. Sisältöä ei tule pitää henkilökohtaisena sijoitusneuvona tai sijoitussuosituksena.