Arvo-osuustili ja arvopaperisäilytys

Avaa arvopapereidesi säilytykseen arvo-osuustili ja aloita sijoittaminen.
Kollegat katsovat toisiaan.
Kun aloitat sijoittamisen osakkeisiin ja muihin pörssissä noteerattaviin arvopapereihin, tarvitset arvo-osuustilin. Arvo-osuustili on suomalainen arvopapereiden säilytystili. Arvo-osuustileillä olevia arvopapereita kutsutaan arvo-osuuksiksi.

Näin arvo-osuustili toimii

  • Arvo-osuustili avataan sinulle, kun käyt konttorissa sijoitustapaamisessa. Sijoitustapaamisessa sovit myös kaikista muista palveluista, joita tarvitset.
  • Arvo-osuustilin eli sijoitussalkun sisältöä voit seurata verkkopankissa.
  • Arvo-osuustiliin liitetään Käyttötili, joka toimii hoitotilinä. Käyttötiliä veloitetaan ja sille maksetaan, kun käyt arvopaperikauppaa.
  • Arvo-osuustililtä et voi maksaa laskuja.

Kysyttävää arvopapereista, arvo-osuustilistä tai sijoittamisesta?

Konttorit ja konttoreiden sijoitusvastaavat vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiisi.

Arvopapereiden välitys- ja säilytyspalveluihimme tulossa muutoksia

Olemme sopineet Nordnetin kanssa yhteistyöstä, jonka myötä arvopapereiden välitys- ja säilytyspalvelujen (ml. arvo-osuustilit) asiakkaamme voivat siirtyä Nordnetin asiakkaiksi helposti ja ilman lisäkuluja.

Nordnet tarjoaa sijoittajille edistyksellistä ja nykyistä monipuolisempaa palvelua.

Vaivaton siirto Nordnetin palveluun 

Avustuksellamme siirrät palvelusi Nordnetiin vaivattomasti ja ilman lisäkuluja. Samalla tiedot omistustesi hankintahinnoista ja -ajankohdista siirtyvät automaattisesti Nordnetille. Yhteistyössä Nordnetin kanssa ohjeistamme ja autamme sinua.

Rahastosijoitukset ja varainhoitosopimuksiin liittyvät arvopaperipalvelut jatkuvat toistaiseksi ennallaan. Ne siirtyvät keväällä julkistetun kaupan toteutuessa S-Pankille. 

Toteutamme arvo-osuuksien siirrot Nordnetiin kevään 2024 aikana. Juuri nyt sinun ei tarvitse tehdä mitään. Saat asiasta lisätietoa ja toimintaohjeet tammikuussa.

  • Nordnetiin siirtyvät asiakkaat voivat arviolta huhti–kesäkuusta 2024 alkaen hoitaa suoria osake- ja pörssisijoituksiaan Nordnetin palvelussa. Samassa yhteydessä pankki luopuu arvopaperien välitys- ja säilytyspalveluistaan. 
  • Siirtyminen Nordnetiin edellyttää asiakkaalta aktiivista hyväksyntää sekä tunnistautumista ja asiakkuuden avaamista edellyttävien tietojen antamista Nordnetin palvelussa. 
  • Asiakkaan ei kuitenkaan vielä tarvitse tehdä mitään. Asiakkaat saavat lisätietoja ja toimintaohjeet tammikuun 2024 aikana.

Rahastosäilytys tapahtuu automaattisesti

Rahastoja varten tarvittava rahastosäilytys avataan automaattisesti, kun merkitset rahasto-osuutesi. Sinun ei siis rahasto-osuuksia ostaessasi tarvitse avata arvo-osuustiliä.

Ulkomaisten arvopapereiden säilytys

Voit säilyttää arvo-osuustililläsi sekä kotimaisia että ulkomaisia osakkeita. Ota kuitenkin huomioon, että jotkut ulkomaiset arvopaperit voivat olla paperisia. Ota tässä tilanteessa yhteys konttoriisi.