Taloustutkimus Handelsbankenissa

Pysy helposti mukana Suomen ja maailmantalouden käänteissä seuraamalla ekonomistiemme katsauksia.
Kahvikuppi ja kaavioita kuvaavia papereita pöydällä

Suomen talouskasvu on nykyisin aiempaa riippuvaisempi kansainvälisestä talouskehityksestä. Siksi Handelsbankenin ekonomistit seuraavat ja analysoivat Suomen talousnäkymien lisäksi kansainvälisen talouden keskeisiä teemoja. 

Suomen Handelsbankenin tutkimustyöstä vastaavat pääekonomisti Tiina Helenius ja ekonomisti Janne Ronkanen. He seuraavat laajasti Suomen ja kansainvälisen talouden tilastoja, tunnuslukuja ja talouspoliittisia muutoksia - yhteistyössä pankkimme muiden pohjoismaisten ekonomistien kanssa. Näistä tiedoista he muodostavat talouden kokonaisnäkemyksen asiakkaidemme hyödyksi. Heidän osaamistaan käytetään myös monissa julkaisuissamme.


Pankin ekonomistit

-

Ekonomistien tuottamat sisällöt

Uunituoreet kommentit keskeisiin taloustilastoihin

Suomen osalta kommentoimme BKT:n, työttömyysasteen, teollisuustuotannon ja kuluttajaluottamuksen tilastoja.

Markkinakatsaus kerran viikossa

Tuomme esiin maailmantaloutta koskevia ajankohtaisia teemoja.

Talousennuste

Kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä talousennuste, jossa julkaisemme mm. Suomen ja tärkeimpien talouksien BKT-ennusteet. Tämän lisäksi talousennustetta päivitetään kahdesti vuodessa englanniksi.

Vastuunrajoitus

Rahoitusvälineen tuotto ei ole takuu tulevasta tuotosta. Rahoitusvälineen arvo voi nousta tai laskea ja sijoittaja voi menettää osan tai kaikki sijoittamistaan varoista. Sisältöä ei tule pitää henkilökohtaisena sijoitusneuvona tai sijoitussuosituksena.