1. Henkilöasiakkaat
  2. /
  3. Tilit, kortit ja maksut
  4. /
  5. Maksut
  6. /
  7. Laskujen maksu ja tilisiirrot

Laskujen maksaminen ja tilisiirrot

Valitse itsellesi sopiva tapa hoitaa maksuja ja tilisiirtoja.

Mikä maksu?

Euromaksu

Euromaksu tai SEPA-maksu maksetaan euroissa, ja maksun saaja on SEPA-alueella. Yleisin euromaksu on perinteinen lasku: puhelinlasku, lehtitilaus tai vakuutus. Euromaksu voi olla myös siirto tililtä toiselle.

Euromaksuja voit hoitaa monella tavalla. Valitse, mikä niistä sopii parhaiten sinun tarpeisiisi.

Valitse helpot maksutavat SEPA-maksuillesi
Euromaksujen ehdot

Ulkomaan maksu

Ulkomaan maksuja ovat muut maksut. Maksun valuutta on muu kuin euro, ja maksun vastaanottaja on SEPA-alueen ulkopuolella olevassa maassa.  Esimerkiksi tilauksen maksu Ruotsiin on ulkomaan maksu, jos valuutta on muu kuin euro.

Ulkomaan maksut
Valuuttamaksujen ehdot

SEPA pikasiirto

Euroalueella on otettu käyttöön uusi maksutapa, SEPA pikasiirto, jossa maksu välitetään saajalle lähes reaaliajassa.

Toistaiseksi Handelsbanken Suomi vain vastaanottaa SEPA pikasiirtoja muista pankeista.


sepa-alueen kaikki maat

SEPA-alue

SEPA, eli Yhtenäinen euromaksualue (Single Euro Payments Area) koostuu maista, jotka ovat sopineet tiettyjen tilisiirtojen, korttien ja suoraveloituksen yhteisistä säännöistä. SEPA-alueeseen kuuluvat

  • Euroopan Unionin maat (Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kyproksen tasavalta, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tsekki, Unkari, Viro ja Yhdistynyt kuningaskunta)
  • ETA-maat (Islanti, Norja, Liechtenstein, Monaco ja Sveitsi)

Sulje itse maita ulkomaanmaksuilta

Verkkopankissa voit sulkea maita ulkomaanmaksuilta. Toiminnon nimi on Maksujen maarajoitus, ja siihen on linkki verkkopankin Maksut-sivulla. Avaa maarajoitus pysyvästi vain niiden maiden kohdalla, joihin teet usein maksuja. Avaa muut maat vain tarvittaessa ja sulje ne maksun jälkeen. Mobiilipankissa voit tehdä maksuja vain suomalaisille tileille.

Puhelin kädessä ja mobiilipankin näyttö avattuna

Maksut kätevästi mobiilipankissa

Mobiilipankissa voit pyyhkäisemällä kopioida tilinumeron, siirtää rahaa ja tehdä maksun. Voit kuvata viivakoodin, niin kaikki tiedot siirtyvät maksuun.
Maksa mobiilipankissa