Ulkomaan maksut

Ulkomaan maksun valuutta on muu kuin euro tai vastaanottaja on SEPA-alueen ulkopuolella.
  • Maksun saaja on SEPA-alueen ulkopuolella tai valuutta on muu kuin euro.

  • Maksujen aloitussivulla verkkopankissa on valuutta- ja maavalinta. Niiden perusteella verkkopankki tunnistaa, että kyse on ulkomaan maksusta.

  • Valitse, että maksat vain oman pankin kulut.

Valuuttamaksujen ehdot

Näin teet ulkomaan maksun

Maksujen aloitussivulla verkkopankissa annat vastaanottajan tilinumeron, hänen maansa ja maksun valuutan. Näiden tietojen perusteella verkkopankki avaa ulkomaan maksun lomakkeen.

Jos et voi valita vastaanottajan maata, et ole avannut maata ulkomaan maksuja varten. Muuta ensin maksujen maarajoitusta.

Ulkomaan maksuissa ei ole sovittua aikaa, jonka sisällä maksun pitää olla perillä. 

Kun täytät ulkomaan maksun toimeksiannon, kirjoita vastaanottajan ja vastaanottavan pankin tiedot mahdollisimman tarkasti. Myös pankin BIC-tunnus on hyvä olla mukana.

Valitse vaihtoehto, että maksat vain oman pankin kulut.

Maat avoinna ulkomaanmaksuille

1.7.2020 lähtien ulkomaanmaksuja (valuuttamaksuja) voi tehdä vain rajatulle ryhmälle maita. Samalla tavalla maat, joista voit ottaa vastaan valuuttamaksuja, on rajattu. 

Muista ilmoittaa ne maat, joihin sinulla on maksuliikennettä, ja maksujen määrää ja lukumäärää verkkopankissa nimivalikon Omat tiedot -kohdassa.


Sulje itse maita ulkomaanmaksuilta

Verkkopankissa voit sulkea maita ulkomaanmaksuilta. Toiminnon nimi on Maksujen maarajoitus, ja siihen on linkki verkkopankin Maksut-sivulla. Avaa maarajoitus pysyvästi vain niiden maiden kohdalla, joihin teet usein maksuja. Avaa muut maat vain tarvittaessa ja sulje ne maksun jälkeen. Mobiilipankissa voit tehdä maksuja vain suomalaisille tileille.


sepa-alueen kaikki maat

SEPA-alue

SEPA, eli Yhtenäinen euromaksualue (Single Euro Payments Area) koostuu maista, jotka ovat sopineet tiettyjen tilisiirtojen, korttien ja suoraveloituksen yhteisistä säännöistä. SEPA-alueeseen kuuluvat

  • Euroopan Unionin maat (Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kyproksen tasavalta, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tsekki, Unkari, Viro ja Yhdistynyt kuningaskunta)
  • ETA-maat (Islanti, Norja, Liechtenstein, Monaco ja Sveitsi)

Maksutilin yleisimmät palvelut

Suomessa on määritelty yleisimmät maksutilin palvelut ja niistä käytettävät nimitykset. Handelsbankenissa ulkomaan tilisiirrosta käytetään nimeä Ulkomaan maksu.

Maksutilin yleisimmät palvelut
Puhelin kädessä ja mobiilipankin näyttö avattuna

Maksut kätevästi mobiilipankissa

Mobiilipankissa voit pyyhkäisemällä kopioida tilinumeron, siirtää rahaa ja tehdä maksun. Voit kuvata viivakoodin, niin kaikki tiedot siirtyvät maksuun.
Maksa mobiilipankissa