Ulkomaan maksut

Ulkomaan maksun valuutta on muu kuin euro tai vastaanottaja on SEPA-alueen ulkopuolella.
Handelsbanken.se
  • Maksun saaja on SEPA-alueen ulkopuolella tai valuutta on muu kuin euro.

  • Maksujen aloitussivulla verkkopankissa on valuutta- ja maavalinta. Niiden perusteella verkkopankki tunnistaa, että kyse on ulkomaan maksusta.

  • Valitse, että maksat vain oman pankin kulut.


Näin teet ulkomaan maksun

Avaa maksujen aloitussivu verkkopankissa. Anna vastaanottajan tilinumero ja maa sekä maksun valuutta. Näiden tietojen perusteella verkkopankki avaa ulkomaan maksun lomakkeen.

Verkkopankissa voit sallia maita, joihin haluat tehdä maksuja. Jos et voi valita vastaanottajan maata, et ole sallinut maata ulkomaan maksulle. Muuta ensin asetuksia Maksujen sallitut maat -kohdassa.

Ulkomaan maksuissa ei ole sovittua aikaa, jonka sisällä maksun pitää olla perillä. 

Kun täytät ulkomaan maksun toimeksiannon, kirjoita vastaanottajan ja vastaanottavan pankin tiedot mahdollisimman tarkasti. Myös pankin BIC-tunnus on hyvä olla mukana.

Valitse vaihtoehto, että maksat vain oman pankin kulut.

Ulkomaan maksuille avoinna olevat maat

Ulkomaanmaksuja (valuuttamaksuja) voi tehdä vain rajatulle ryhmälle maita. Yhtä lailla maat, joista voit ottaa vastaan valuuttamaksuja, on rajattu. 

Muista ilmoittaa ne maat, joihin sinulla on maksuliikennettä, sekä maksujen määrä ja lukumäärä verkkopankissa nimivalikon Omat tiedot -kohdassa.


Salli itse maita ulkomaanmaksuille

Verkkopankin Maksut-välilehdeltä tai nimivalikosta pääset kohtaan Maksujen sallitut maat, jossa voit valita ne maat, joihin haluat tehdä maksuja. 

Suomi on aina sallittu maa maksuille. Salli pysyvästi vain ne maat, joihin teet usein maksuja. Salli muut maat vain tarvittaessa ja poista valinta maksun jälkeen. 

Mobiilipankissa voit tehdä maksuja vain suomalaisille tileille. 


sepa-alueen kaikki maat

SEPA-alue

SEPA, eli Yhtenäinen euromaksualue (Single Euro Payments Area) koostuu maista, jotka ovat sopineet tiettyjen tilisiirtojen, korttien ja suoraveloituksen yhteisistä säännöistä. SEPA-alueeseen kuuluvat

  • Euroopan Unionin maat (Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kyproksen tasavalta, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tsekki, Unkari ja Viro)
  • ETA-maat (Islanti, Norja ja Liechtenstein)
  • Muut maat: Andorra, Liechtenstein, Monaco, San Marino, Sveitsi, Vatikaani, Yhdistynyt kuningaskunta

Maksutilin yleisimmät palvelut

Suomessa on määritelty yleisimmät maksutilin palvelut ja niistä käytettävät nimitykset. Handelsbankenissa ulkomaan tilisiirrosta käytetään nimeä Ulkomaan maksu.

Lue lisää

Puhelin kädessä ja mobiilipankin näyttö avattuna

Maksut kätevästi mobiilipankissa

Mobiilipankissa voit pyyhkäisemällä kopioida tilinumeron, siirtää rahaa ja tehdä maksun. Voit kuvata viivakoodin, niin kaikki tiedot siirtyvät maksuun.
Maksa mobiilipankissa