Kortin turvallinen käyttö

Kortti on turvallinen maksuväline, kun pidät sen tallessa ja tunnusluvun omana tietonasi.
Nainen maksaa kortilla ravintolan terrassilla

Turvallisuutta parantavia toimenpiteitä

Tunnusluku

Opettele tunnuslukusi ulkoa. Jos haluat tilata tunnuslukusi uudelleen, tee tilaus verkkopankissa tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Jos epäilet tunnuslukusi joutuneen vääriin käsiin, sulje korttisi soittamalla sulkupalveluun.

SecureCode-vahvistus

Korttiisi sisältyy Mastercard SecureCode -palvelu, joka lisää korttimaksamisen turvallisuutta verkossa. Palvelun avulla varmistamme, että korttia käyttää oikea henkilö. 

On erityisen tärkeää, että matkapuhelinnumerosi on pankilla tiedossa, sillä toisinaan sinun tulee vahvistaa ostos kertakäyttöisellä salasanalla, jonka saat tekstiviestinä maksuhetkellä. Tarkista ja päivitä puhelinnumerosi verkkopankissa. 

Vahvistamista pyydetään esimerkiksi, kun teet ostoksia tietokoneelta, jota et aiemmin ole käyttänyt, asioit ulkomaisessa verkkokaupassa tai teet tavallista suuremman ostoksen. Joskus ostotapahtuma estetään, jos siihen arvioidaan liittyvän liian suuri riski. Jos olet varma ostoksesi turvallisuudesta, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme asian selvittämiseksi. 

Verkko-ostojen vahvistus 25.1.2021 jälkeen myönnetyillä korteilla

Verkko-ostojen tekeminen kortilla edellyttää jatkossa kortinhaltijan vahvaa tunnistamista. Kun teet uudella kortillasi verkko-ostoja, tarvitset maksun vahvistamiseen kertakäyttöisen tunnuksen lisäksi kiinteän salasanan. Kun saat uuden kortin, aseta kiinteä salasana verkko-ostoja varten verkkopankin Kortit-näkymässä. Salasana on yhteinen kaikille korteillesi.

Korttien maksuturva

Muista myös, että korttimaksuille saat aina paremman suojan kuin tilisiirroille tai laskuille. Maksuturva koskee kaikkia korttimaksuja, riippumatta siitä, maksatko pankki- vai luottokortilla. Tämä kannattaa muistaa etenkin, kun teet verkko-ostoksia. Jos tilaustasi ei toimiteta tai tuotteessa on virhe, voit reklamoida ostoksen pankin kautta ja saat rahasi takaisin. Yhtä lailla saat rahasi takaisin maksetusta matkasta, jos matkatoimisto on mennyt konkurssiin.

Korttireklamaatio

Sulkupalvelu

Jos korttisi katoaa, ilmoita siitä välittömästi sulkupalveluun.

Jos sinulla on ennen 25.1.2021 myönnetty kortti
soita puh. +358 (0)20 333.

Jos sinulla on 25.1.2021 jälkeen myönnetty kortti
soita puh. +358 (0)9 4272 2772.

Tallenna numero puhelimeesi.

Myös me seuraamme epäilyttäviä tapahtumia ja olemme tarvittaessa yhteydessä, jos havaitsemme jotain tavallisesta poikkeavaa. Käytä siis korttiasi turvallisin mielin!

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme palvelee

puh. 010 444 2442

ma-pe klo 8:00-18:30
la klo 10:00-16:00

Pidä avainlukukortti lähettyvillä, niin voit tunnistautua.

Puhelun hinta on 0,085 euroa/min.


Maksaessa

 • Tarkista ostosten summa ennen maksua.
 • Suojaa näppäillessä tunnuslukusi.
 • Suosi hyvämaineisia ja luotettavia verkkokauppoja.
 • Tarkista, että verkkokaupassa on käytössä salattu yhteys. Salatun TLS-yhteyden tunnistat internetosoitteesta, joka alkaa https://.
 • Harkitse tarkoin korttitietojasi tallentamista kauppiaan sivulle tai eri sovelluksiin.
 • Voit asettaa Debit-kortillesi rajoitukset, jotka estävät nettiostot tai rajaavat kortin käytön tietylle alueelle.
mynt och sedlar

Automaateilla

 • Käytä automaatilla sirukortinlukijaa ja suojaa tunnuslukusi.
 • Älä käytä automaattia, jos havaitset siinä jotakin epäilyttävää tai sen läheisyydessä on asiattomalta vaikuttavia henkilöitä
 • Jos mikä tahansa käyttämäsi automaatti nielaisee kortin, sulje kortti välittömästi.

Matkoilla

 • Ota useampi kortti matkalle mukaan, ja jätä osa korteista säilöön esimerkiksi hotellihuoneen tallelokeroon. Jos yksi kortti katoaa, et jää matkalla tyhjän päälle.
 • Suosi paikallista valuuttaa, vaikka maksupääte tai myyjä tarjoaisi vaihtoehdoksi maksua euroissa. Mastercardin valuuttakurssi on päänsääntöisesti aina edullisempi kuin liikkeiden käyttämä.
 • Jos korttisi kuuluu vakuutus, tutustu vakuutusehtoihin ennen matkaa ja tallenna vakuutusyhtiön puhelinnumero puhelimeesi.
 • Ilmoita meille, jos olet lähdössä Euroopan ulkopuolelle tai pitkälle matkalle.