Tietoa S-Pankkiin siirtyville yrityksille

Tältä sivulta saatte tietoa, mitä siirtyminen S-Pankin asiakkaaksi tarkoittaa yrityksellenne.

Teemme siirtymästä mahdollisimman sujuvaa

Liikemies kadulla odottamassa raitiovaunua

Rahastot, varainhoitosopimukset, tilit ja lainat siirtyvät S-Pankkiin

Yrityksenne sijoituspalvelut sekä tilit ja lainat siirtyvät S-Pankkiin. Siirron taustalla on Handelsbankenin päätös myydä henkilöasiakas- sekä varainhoito- ja sijoituspalvelutoiminnot S-Pankille. Palveluiden ja sopimusten siirron odotetaan tapahtuvan marras–joulukuun vaihteessa 2024. Saatte tietää tarkan ajankohdan hyvissä ajoin.

Tilit, lainat vakuuksineen sekä varainhoito- ja sijoituspalvelut siirtyvät S-Pankkiin. 

Kaupan toteuduttua yrityksestänne tulee S-Pankin asiakas. Toimitamme S-Pankille tietoja yrityksestänne, sen edustajista ja tosiasiallisista edunsaajista sekä yrityksenne sopimuksista Handelsbankenissa ennen kaupan toteutumista, jotta yrityksenne pankkipalvelut voidaan siirtää S-Pankille.

Konttorit ja asiakasvastaavat palvelevat teitä jatkossakin

Pariskunta hymyilee

Handelsbankenin konttorien tilat siirtyvät yrityskaupan toteutumisen yhteydessä S-Pankille, lukuun ottamatta Munkkiniemen-, Kalasataman-, Pasilan- ja Aviapoliksen-konttoreita pääkaupunkiseudulla.

Handelsbankenista S-Pankkiin siirtyvät asiakasvastaavat jatkavat asiakkaidensa yhteyshenkilöinä, ja näin voitte jatkaa asiointianne tutun konttorin ja yhteyshenkilön kanssa.

S-Pankkiin siirtyvät palvelut

Rahastot ja varainhoitosopimukset

Yrityksenne rahasto-omistuksiin ei tule muutoksia. Rahastojen säilytys ja siihen liittyvä sijoituspalvelu- ja säilytyssopimus siirtyvät S-Pankkiin. Siirron jälkeen voitte hallita Handelsbanken-rahastojanne S-Pankin kautta. Handelsbankenin Suomen-toimintojen myynti ei siis vaikuta rahastojen hoitamiseen ja hallinnointiin, vaan nämä toiminnot jatkuvat Handelsbankenin rahastoyhtiössä Ruotsissa.

Varainhoitosopimukset siirtyvät S-Pankkiin. Handelsbankenin varainhoitaja on yhteydessä varainhoitoasiakkaisiin ennen asiakkuuden siirtoa.

Kaupan toteutumisen jälkeen rahastosäilytykseen ja kaupankäyntiin sovelletaan S-Pankin sijoituspalvelu-sopimuksen ehtoja sekä varainhoitosopimuksiin S-Pankin vastaavia varainhoitosopimusten ehtoja. Saatte lisätietoja rahastojen sekä sijoituspalvelu- ja varainhoitosopimusten siirrosta sekä S-Pankin ehdot syksyn aikana.

Tilit ja talletukset

 • S-Pankkiin avataan Handelsbankenin nykyisiä tilisopimuksianne vastaava määrä tilejä.
 • Yritysasiakkaan Rahamarkkinatilit ja Prime-tilit siirtyvät S-Pankille.
 • Tilien käyttöoikeudet siirretään Handelsbankenista saatavien tietojen perusteella.
 • Handelsbankenin tileillä olevat varat siirretään S-Pankkiin avattaville uusille tileillenne automaattisesti.
 • Tilinumerot vaihtuvat. S-Pankki lähettää tiedon uusista tilinumeroista ja ohjeet käytännön toimenpiteistä syksyllä 2024.
 • Tilien erääntyviä tai toistuvia maksuja ei siirretä S-Pankkiin, pois lukien rahastojen toistuvat kuukausisäästöt.

Lainat

Euribor-viitekorkoon sidotut lainat siirtyvät nykyisin ehdoin, vakuuksin ja takauksin S-Pankille, eikä teidän tarvitse tehdä mitään. Siirtyvien lainojen korkomarginaalit säilyvät nykyisellään.

Tilien uudet ehdot

Uudet ehdot voimaan marras–joulukuun vaihteessa

Tutustukaa S-Pankin tiliehtoihin tästä:

Päivittäisiin pankkipalveluihin liittyvät ehdot S-Pankkiin siirtyville yritysasiakkaille (pdf 2,9 MB) Avautuu uuteen ikkunaan

S-Pankin tiliehdot astuvat voimaan Handelsbankenin ja S-Pankin välisen yrityskaupan toteutumispäivänä. Kaupan odotetaan toteutuvan marras–joulukuun vaihteessa. Saatte tietää tarkan ajankohdan hyvissä ajoin.

Jos hyväksytte yrityksenne tilisopimusten siirron ja siirtyviin sopimuksiin sovellettavat S-Pankin ehdot, teidän ei tarvitse tehdä mitään.

Jos vastustatte tilisopimusten siirtoa S-Pankkiin, teidän tulee ilmoittaa siitä Handelsbankenille viimeistään 20.7.2024 täyttämällä oheinen ilmoitus.

Seuraavat tuotteet ja palvelut eivät siirry S-Pankkiin

Alla olevat palvelut tulevat päättymään Handelsbankenissa, eivätkä ne siirry S-Pankkiin. Kerromme palvelujen päättymisestä erikseen asiakkaille, joita muutokset koskevat.

 • Verkkopankkisopimukset
 • Maksuliikennesopimukset
 • WebServices-palvelut
 • Yritystileihin liitetyt kortit
 • Rahahuoltosopimukset

Valuuttatilit, tililuotot, pankkitakaukset, johdannaiset, kansainväliset cash management -palvelut, kuten GlobalOn-Line, korkotukilainat sekä arvopapereiden välitys- ja säilytyspalvelut (ml. arvo-osuustilit) eivät myöskään siirry S-Pankkiin. Palvelut tulevat päättymään Handelsbankenissa.

Muutoksia talletussuojaan

Talletussuoja siirtyy Ruotsista Suomeen

Yrityksenne Handelsbankenissa olevat talletukset kuuluvat tällä hetkellä Ruotsin talletussuojan piiriin.

Yrityksenne S-Pankissa kaupan toteutumisen jälkeen olevat korvauskelpoiset talletukset katetaan kokonaisuudessaan Suomen talletussuojarahastosta 100 000 euroon asti.

Lue lisää:

Vakuutukset siirtyvät Henki-Fennialle

Jos yrityksellänne on vakuutussopimuksia (mm. eläke- ja sijoitusvakuutuksia), ne siirtyvät Henki-Fennialle. 

Saatte lisätietoja vakuutussopimusten siirtymisestä kirjeitse ennen kaupan toteutumista.

S-Pankki

Nuori nainen istuu lattialla ja käyttää puhelinta

S-Pankki toivottaa tervetulleeksi 

S-Pankki on kotimainen, S-ryhmän asiakasomistajien omistama täyden palvelun pankki. S-Pankki tarjoaa asiakkailleen helppoja ja hyödyllisiä palveluita arjen raha-asioiden hoitamiseen, erilaisten hankintojen, kuten asunnon rahoittamiseen sekä säästämiseen ja sijoittamiseen liittyviin tarpeisiin. Lisäksi S-Pankki tarjoaa asiantuntevia yksilöllisen varainhoidon Private Banking -palveluita. S-Pankin tarjoamat päivittäiset pankkipalvelut, eli tili, kortti, verkkopankkitunnukset sekä mobiilipankki S-mobiili ovat maksuttomia osuuskauppojen asiakasomistajille ja asiakasomistajatalouteen kuuluville.

S-Pankin digitaaliset palvelut

S-Pankki lähettää yrityksellenne tietoa verkkopankkisopimusten avaamisesta S-Pankkiin syksyllä 2024. Huomaattehan, että S-Pankin yritysverkkopankissa ei voi tehdä digitaalisia toimeksiantoja suoraan, vaan toimeksiannot lähetetään verkkopankkiviestillä toteutettavaksi. Yritysverkkopankissa ei myöskään ole käytössä aineistomuotoista maksujen lähetystä tai konekielisten tiliotteiden noutoa. Nämä palvelut ovat S-Pankissa tarjolla WebServices-kanavassa.

Saatte tarkemmat tiedot ja ohjeet syksyn aikana

S-Pankki ohjeistaa uusiin tileihin ja palveluihin liittyvistä käytännön asioista syksyllä 2024. Ajantasaista tietoa saatte myös verkkosivuilta osoitteessa s-pankki.fi/handelsbanken Avautuu uuteen ikkunaan ja handelsbanken.fi/s-pankki.

Palvelemme yritystänne kaupan toteutumiseen saakka Handelsbankenissa

Handelsbanken.se

Saatte meiltä tarpeisiinne perustuvaa neuvontaa, ja huolehdimme palveluidenne sujuvuudesta.

Jos teillä on kysyttävää tai haluatte keskustella pankkiasioistanne, otattehan yhteyttä asiakasvastaavanne tai asiakaspalveluumme numerossa 010 444 2545 (mpm/pvm), avoinna ma–pe klo 10–15.

Lue lisää

-

Tietoa S-Pankkiin siirtyville asiakkaille

Lue, miten Handelsbanken Suomen liiketoimintojen myynti S-Pankille vaikuttaa henkilökohtaisiin pankkipalveluihisi.
Tietoa S-Pankkiin siirtyville asiakkaille