Handelsbanken myy liiketoimintojaan

Handelsbanken myy osan liiketoiminnoistaan Suomessa, loput toiminnot ajetaan hallitusti alas.
Handelsbankenin lippu salossa sinivalkoista taivasta vasten.

S-Pankille, OmaSp:lle ja Henki-Fennialle siirtyvät liiketoiminnot

S-Pankki, Oma Säästöpankki ja Henki-Fennia ostavat Handelsbankenin Suomen-liiketoimintoja seuraavasti:

 • S-Pankki: Henkilöasiakas- sekä varainhoito- ja sijoituspalveluliiketoiminnot. Kaupan odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa.
 • Oma Säästöpankki: Pk-yritysliiketoiminta ja pk-yrittäjien henkilökohtaiset pankkipalvelut (pl. varainhoito- ja sijoituspalvelut). Kaupan toteutuessa asiakkuutesi siirtyy OmaSp:lle 1.9.2024. 
 • Henki-Fennia: Henkivakuutusliiketoiminta sisältäen sijoitus-, eläke- ja lainaturvavakuutukset. Kaupan odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa.   

Palvelumme jatkuvat ennallaan aina kaupan toteutumiseen asti. 

Pidämme sinut ajan tasalla. Pyrimme yhdessä S-Pankin, Oma Säästöpankin ja Henki-Fennian kanssa tekemään siirtymästä sinulle mahdollisimman sujuvan.

Tietoa siirtyville asiakkaille

Arvopapereiden välitys- ja säilytyspalvelumme päättyvät

Palveluidemme päättymisen vuoksi sinun pitää valita arvopapereiden kaupankäyntiä ja säilyttämistä varten toinen palveluntarjoaja. Esittelemme kolme vaihtoehtoista tapaa toimia, joista voit valita itsellesi sopivimman.


Liiketoiminnot, joista luovutaan

Nainen neuvotteluhuoneessa

Kauppaan kuulumattomat Suomen-liiketoiminnot ajetaan hallitusti alas. 

Päätöksen seurauksena uusmyynti kauppaan kuulumattomille suurille yrityksille ja yhteisöille, kunnille sekä asunto-osakeyhtiöille ja kiinteistöyhtiöille on päättynyt.

Palvelemme nykyisiä asiakkaitamme olemassa olevien sopimusten osalta toistaiseksi kuten tähänkin asti. Tiedotamme asiakkaille yksittäisten palveluiden päättämisestä hyvissä ajoin etukäteen.

Aiemmat tiedotteet

Taustalla päätös vetäytyä Suomen markkinoilta

19.10.2021 Handelsbanken-konserni ilmoitti päätöksestään vetäytyä Suomen markkinoilta. 

31.5.2023 Handelsbanken-konserni ilmoitti, että se on sopinut myyvänsä osan Suomen-liiketoiminnoista S-Pankille, Oma Säästöpankille ja Henki-Fennialle. Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi yrityskaupan heinäkuussa. Odotamme kaupan toteutuvan kaikkine vaiheineen vuoden 2024 jälkipuoliskolla.

18.10.2023 Handelsbanken-konserni kertoi, että 31.5.2023 julkistetun kaupan ulkopuolelle jäävien Suomen-liiketoimintojen osalta siirrytään alasajovaiheeseen, jossa harkitaan useita vaihtoehtoja. 

Lue lisää:

Kysymyksiä ja vastauksia liiketoimintojen myynnistä ja myynnin vaikutuksista asiakkaisiin

Lisää kysymyksiä ja vastauksia yrityskauppaan voit katsoa Tietoa siirtyville asiakkaille suunnatuilta sivuilta. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, ota yhteys asiakaspalveluumme, puh. 010 444 2442 (yritysasiakkaat 010 444 2545)
 • Osa liiketoiminnoistamme myydään S-Pankille, Oma Säästöpankille ja Henki-Fennialle. Olemme tiedottaneet henkilö-, sijoitus-, varainhoito- ja pk-yritysasiakkaitamme tulevista muutoksista kevään aikana ja opastamme pankkipalveluiden siirtoon liittyvistä asioista vaiheittain. 
   
  Kauppaan kuulumattomien Suomen-liiketoimintojen osalta siirrytään alasajovaiheeseen. Päätös koskee suuria yrityksiä ja yhteisöjä sekä kunta-, asunto-osakeyhtiö- ja kiinteistöyhtiöasiakkaitamme. Tiedotamme asiakkaille yksittäisten palveluiden päättämisestä hyvissä ajoin etukäteen. 
 • Kauppa toteutetaan kahdessa vaiheessa syksyllä 2024.

  Oma Säästöpankin kaupan odotetaan toteutuvan elo-syyskuun vaihteessa. Pk-yritys- ja yrittäjäasiakkaiden asiakkuus siirtyy OmaSp:lle 1.9.2024. 

  S-Pankin sekä Henki-Fennian kauppojen odotetaan toteutuvan marras-joulukuun vaihteessa 2024.

 • Suomen henkilöasiakas- sekä varainhoito- ja sijoituspalveluliiketoiminnot myydään S-Pankille, pk-yritysliiketoiminta Oma Säästöpankille sekä henkivakuutusliiketoiminta sisältäen sijoitus-, eläke- ja lainaturvavakuutukset Henki-Fennialle. Osana pk-yritysliiketoiminnan myyntiä Oma Säästöpankille siirtyvät myös pk-yrittäjien henkilökohtaiset pankkipalvelut, pois lukien varainhoito- ja sijoituspalvelut. 

  Olet saanut meiltä helmikuussa kirjeen, jossa olemme kertoneet, mihin pankkiin pankkipalvelusi siirtyvät. Ensimmäisen infokirjeen jälkeen olet saanut uuden kirjeen, jossa kerrotaan siirtyvien palveluiden keskeiset ehtomuutokset. 

 • Lähes kaikkien Handelsbankenin konttorien tilat siirtyvät kaupan toteutumisen yhteydessä S-Pankille, lukuun ottamatta Munkkiniemen, Kalasataman, Pasilan ja Aviapoliksen konttoreita pääkaupunkiseudulla.
 • Oma yhteyshenkilösi palvelee sinua tavalliseen tapaan, ja voit olla häneen yhteydessä kaikissa pankkiasioissasi. Kaupan toteutumisen yhteydessä merkittävä osa Handelsbankenin asiakasvastaavista siirtyy ostajien palvelukseen. 
 • Uusmyynti suurille yrityksille ja yhteisöille, kunnille sekä asunto-osakeyhtiöille ja kiinteistöyhtiöille eli kauppaan kuulumattomille liiketoiminnan osille on lopetettu. Muuten pankin toiminta Suomessa jatkuu ennallaan.

 • Palvelemme henkilö-, varainhoito- ja sijoituspalveluasiakkaitamme sekä pk-asiakkaitamme entiseen tapaan ja otamme myös uusia asiakkaita. 
   
  Uusmyynti suurille yrityksille ja yhteisöille, kunnille sekä asunto-osakeyhtiöille ja kiinteistöyhtiöille eli kauppaan kuulumattomille liiketoiminnan osille on lopetettu.
 • Olemme irtisanoneet arvopaperien sijoituspalveluun ja säilytykseen liittyvät sopimukset päättymään 31.5.2024. Sinun pitää siksi valita arvopapereiden kaupankäyntiä ja säilyttämistä varten uusi palveluntarjoaja. Vaihtoehtoisesti voit myydä arvopaperisi ja sulkea säilytyksesi. 

  Irtisanominen koskee vain suoria arvopaperiomistuksia. Palvelujemme päättyminen ei siis vaikuta rahasto-omistuksiisi tai rahastojen ostamiseen ja myymiseen.

  Lue lisää: Arvopapereiden välitys- ja säilytyspalvelumme päättyvät