Handelsbanken myy liiketoimintojaan

Handelsbanken myy osan toiminnoistaan Suomessa. Kaupan ulkopuolisten liiketoimintojen osalta siirrytään alasajovaiheeseen. Asiakkaanamme sinun ei juuri nyt tarvitse tehdä mitään.
Handelsbankenin lippu salossa sinivalkoista taivasta vasten.

Kaupassa siirtyvät toiminnot

S-Pankki, Oma Säästöpankki ja Henki-Fennia ostavat osan Handelsbankenin Suomen-liiketoiminnoista seuraavasti

 • S-Pankki: Henkilöasiakas- sekä varainhoito- ja sijoituspalveluliiketoiminnot
 • Oma Säästöpankki: Pk-yritysliiketoiminta ja pk-yrittäjien henkilökohtaiset pankkipalvelut (pl. varainhoito- ja sijoituspalvelut)
 • Henki-Fennia: Henkivakuutusliiketoiminta sisältäen sijoitus-, eläke- ja lainaturvavakuutukset 

Nämä palvelumme jatkuvat ennallaan aina kaupan toteutumiseen asti. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2024 jälkimmäisellä puoliskolla. Asiakkaanamme sinun ei tässä vaiheessa tarvitse tehdä mitään.

Pidämme sinut ajan tasalla. Pyrimme yhdessä S-Pankin, Oma Säästöpankin ja Henki-Fennian kanssa tekemään siirtymästä sinulle mahdollisimman sujuvan.


Liiketoiminnot, joista luovutaan

Nainen neuvotteluhuoneessa

Palvelumme suurille yrityksille ja yhteisöille, kunnille sekä asunto-osakeyhtiöille ja kiinteistöyhtiöille ajetaan hallitusti alas. 

Uusmyynti suurille yrityksille ja yhteisöille sekä kunnille, asunto-osakeyhtiöille ja kiinteistöyhtiöille päättyy. Pyrimme löytämään eri asiakkaille sopivimmat ratkaisut ja tiedotamme asiakkaille yksittäisten palveluiden päättämisestä hyvissä ajoin etukäteen.

Palvelemme nykyisiä asiakkaitamme olemassa olevien sopimusten osalta toistaiseksi kuten tähänkin asti.

Arvopaperien välitys- ja säilytyspalvelujen asiakkaita Handelsbankenilta Nordnetille

Nordnet Bank AB ja Handelsbanken ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jolla Handelsbanken Suomen arvopapereiden välitys- ja säilytystoimintojen asiakkaat ohjataan Nordnetiin vuoden 2024 ensimmäisen puoliskon aikana.

Aiemmat tiedotteet

Taustalla päätös vetäytyä Suomen markkinoilta

19.10.2021 Handelsbanken-konserni ilmoitti päätöksestään vetäytyä Suomen markkinoilta. 

31.5.2023 Handelsbanken-konserni ilmoitti, että se on sopinut myyvänsä osan Suomen-liiketoiminnoista S-Pankille, Oma Säästöpankille ja Henki-Fennialle. Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi yrityskaupan heinäkuussa. Odotamme kaupan toteutuvan kaikkine vaiheineen vuoden 2024 jälkipuoliskolla.

18.10.2023 Handelsbanken-konserni kertoi, että 31.5.2023 julkistetun kaupan ulkopuolelle jäävien Suomen-liiketoimintojen osalta siirrytään alasajovaiheeseen, jossa harkitaan useita vaihtoehtoja. 

Lue lisää:

Handelsbanken Suomi: Osavuosikatsaus tammi-syyskuu 2023 - Tiedote 18.10.2023Avautuu uuteen ikkunaan
Handelsbanken myy osan Suomen-liiketoiminnoistaan - Tiedote 31.5.2023Avautuu uuteen ikkunaan
Handelsbanken vetäytyy Suomesta - Tiedote 19.10.2021

Kysymyksiä ja vastauksia liiketoimintojen myynnistä ja myynnin vaikutuksista asiakkaisiin

Jos et löydä vastausta kysymykseesi, ota yhteys asiakaspalveluumme, puh. 010 444 2442 (yritysasiakkaat 010 444 2545)
 • Sinun ei tarvitse tehdä mitään. Handelsbanken palvelee asiakkaitaan ja jatkaa liiketoimintaansa nykyiseen tapaan. 

  Liiketoimintojen osittainen myynti S-Pankille, Oma Säästöpankille ja Henki-Fennialle etenee suunnitellusti. Tiedotamme asiakkaillemme kaupan etenemisestä. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2024 jälkipuoliskolla.

  Kauppaan kuulumattomien Suomen-liiketoimintojen osalta harkitaan useita vaihtoehtoja, kuten myyntiä pienemmissä osissa, ulkoistamista, siirtoa pankin muihin yksiköihin muissa maissa ja hallittua alasajoa. Tämä ei edellytä asiakkailta toimenpiteitä. 

 • Tiedotamme henkilö-, sijoitus-, varainhoito- ja pk-yritysasiakkaitamme tulevista muutoksista myyntiprosessin edetessä ja opastamme pankkipalveluiden siirtoon liittyvistä asioista vaiheittain. 
   
  Kauppaan kuulumattomien Suomen-liiketoimintojen osalta siirrytään alasajovaiheeseen, jossa harkitaan useita vaihtoehtoja. Päätös koskee suuria yrityksiä ja yhteisöjä sekä kunta-, asunto-osakeyhtiö- ja kiinteistöyhtiöasiakkaitamme. Kerromme lisää asian edetessä. 
 • Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2024 jälkipuoliskolla.

 • Suomen henkilöasiakas- sekä varainhoito- ja sijoituspalveluliiketoiminnot myydään S-Pankille, pk-yritysliiketoiminta Oma Säästöpankille sekä henkivakuutusliiketoiminta sisältäen sijoitus-, eläke- ja lainaturvavakuutukset Henki-Fennialle. Osana pk-yritysliiketoiminnan myyntiä Oma Säästöpankille siirtyvät myös pk-yrittäjien henkilökohtaiset pankkipalvelut, pois lukien varainhoito- ja sijoituspalvelut. 

  Saat meiltä lisätietoja kaupan edetessä ja hyvissä ajoin ennen pankkipalveluidesi siirtoa.

 • Lähes kaikkien Handelsbankenin konttorien tilat siirtyvät kaupan toteutumisen yhteydessä S-Pankille, lukuun ottamatta Munkkiniemen, Kalasataman, Pasilan ja Aviapoliksen konttoreita pääkaupunkiseudulla.
 • Oma yhteyshenkilösi palvelee sinua tavalliseen tapaan, ja voit olla häneen yhteydessä kaikissa pankkiasioissasi. Kaupan toteutumisen yhteydessä merkittävä osa Handelsbankenin henkilökunnasta siirtyy ostajien palvelukseen. 
 • Muiden Suomen-liiketoimintojen osalta siirrytään uuteen vaiheeseen, jossa harkitaan eri vaihtoehtoja, kuten myyntiä pienemmissä osissa, ulkoistamista, siirtoa pankin yksiköihin muissa maissa ja hallittua alasajoa.
   
  Päätöksen seurauksena lopetetaan uusmyynti suurille yrityksille ja yhteisöille, kunnille sekä asunto-osakeyhtiöille ja kiinteistöyhtiöille eli kauppaan kuulumattomille liiketoiminnan osille. Muuten pankin toiminta Suomessa jatkuu ennallaan, ja palvelemme asiakkaitamme kuten tähänkin asti. 
 • Palvelemme henkilö-, varainhoito- ja sijoituspalveluasiakkaitamme sekä pk-asiakkaitamme entiseen tapaan ja otamme myös uusia asiakkaita. 
   
  Päätöksen seurauksena lopetetaan uusmyynti suurille yrityksille ja yhteisöille, kunnille sekä asunto-osakeyhtiöille ja kiinteistöyhtiöille eli kauppaan kuulumattomille liiketoiminnan osille. 
   
  Muuten pankin toiminta Suomessa jatkuu toistaiseksi ennallaan, ja palvelemme asiakkaitamme kuten tähänkin saakka. 

Lainat

 • Laina siirtyy sellaisenaan uuteen pankkiin, kun kauppa aikanaan toteutuu. Lainan ehdot säilyvät entisellään. 
 • Ei voi. Uudella pankilla ei ole mahdollisuutta yksipuolisesti muuttaa lainasopimusten ehtoja. Luoton korko voi sopimussuhteen aikana muuttua vain ennalta sovituissa tilanteissa, esimerkiksi viitekoron muuttuessa. Palvelumaksuja pankki taas voi muuttaa lain mukaisesti, eikä asiakkuuden siirtyminen toiseen pankkiin sinänsä muuta tilannetta. 
 • Lainasi takaisinmaksua kuoleman varalta turvaava riskihenkivakuutus pysyy voimassa normaalisti. Kaupan toteutumisen yhteydessä vakuutuksenantajasi vaihtuu, ja uusi vakuutuksenantajasi tulee olemaan Henki-Fennia. Sekä vakuutuksesi että luottosi siirtyvät, eikä sinun tarvitse tehdä lainaturvavakuutukseesi muutoksia. Vakuutusyhtiöllä on vastuu pitää kyseiseen luottoon sidottu vakuutus voimassa, vaikka laina siirretään toiseen pankkiin.
 • Ei siirry. Asunto-osakeyhtiöiden ja kiinteistöyhtiöiden, samoin kuin suurten yritysten ja yhteisöjen palvelut jatkuvat toistaiseksi Handelsbankenissa. 

Päivittäispankkipalvelut

 • Tilisopimukset Handelsbankenissa jatkuvat toistaiseksi ennallaan. Tilisopimukset siirretään aikanaan asiakkuudesta riippuen joko S-Pankkiin tai Oma Säästöpankkiin. Asiakkaat saavat henkilökohtaisesti hyvissä ajoin lisää tietoa tilisopimusten siirrosta. Pyrimme yhdessä ostajien kanssa tekemään siirtymästä asiakkaille mahdollisimman sujuvan. 
 • Voit edelleen käyttää korttiasi tavalliseen tapaan. Saat tarkemmat tiedot ja ohjeet uusien korttien käyttöönotosta hyvissä ajoin ennen kaupan toteutumista. 
 • Voit jatkaa verkko- ja mobiilipankin käyttöä tavalliseen tapaan. Myös Vahvista-sovellus ja avaintunnuskortti toimivat, kuten ennenkin. Nykyisten palveluiden ylläpito ja kehitys jatkuvat, ja turvaamme pankkipalveluiden toimivuuden ja jatkuvuuden kaikille asiakkaille. Ennen kaupan toteutumista saat hyvissä ajoin tarkemmat tiedot ja ohjeet uusien palveluiden käyttöönotosta.
 • Yritysten ei tässä vaiheessa tarvitse tehdä mitään. Otamme hyvissä ajoin yhteyttä niihin yrityksiin, joita muutos koskee, ja kerromme, miten maksuliikennepalvelut saa käyttöön uudesta pankista. Autamme yrityksiä ja pyrimme yhdessä ostajien kanssa tekemään siirtymästä mahdollisimman sujuvan.

Säästöt ja sijoitukset

 • Handelsbanken Suomen sijoitus- ja varainhoitoliiketoiminta myydään S-Pankille. Kun kauppa aikanaan toteutuu, asiakkaiden rahasto- ja varainhoitosalkut siirretään S-Pankkiin. Siihen saakka palvelemme sinua entiseen tapaan ja nykyiset sijoitustuotteemme ja -ratkaisumme ovat edelleen käytössäsi.
   
  Kaikkia Handelsbankenin rahastoja - myös Suomessa myytäviä rahastoja - hallinnoi Handelsbankenin rahastoyhtiö Ruotsissa. Suomen-toimintojen myynti ei vaikuta rahastojen hoitamiseen ja hallinnointiin, vaan nämä toiminnot jatkuvat normaalisti Ruotsista.   
   
  S-Pankki ja Handelsbankenin rahastoyhtiö eli Handelsbanken Fonder AB aloittavat yhteistyön, ja kaupan toteutumisen jälkeen S-Pankki tarjoaa asiakkailleen myös Handelsbankenin rahastoja. 
   
  Asiakaspalvelumme jatkuu toistaiseksi ennallaan, ja voit olla yhteydessä tuttuun yhteyshenkilöösi konttorissa. Huolehdimme sinusta sekä sijoituksistasi ja tarjoamme sinulle koko myyntiprosessin ajan yhtä asiantuntevaa neuvontaa ja hyvää palvelua kuin tähänkin asti.  
 • Kaikkia Handelsbankenin rahastoja - myös Suomessa myytäviä rahastoja - hallinnoi Handelsbankenin rahastoyhtiö Ruotsissa. Suomen toimintojen myynti ei vaikuta rahastojen hoitamiseen ja hallinnointiin, vaan nämä toiminnot jatkuvat normaalisti Ruotsista.   
   
  S-Pankki ja Handelsbankenin rahastoyhtiö eli Handelsbanken Fonder AB aloittavat yhteistyön, ja kaupan toteutumisen jälkeen S-Pankki tarjoaa asiakkailleen myös Handelsbankenin rahastoja. Kun kauppa aikanaan toteutuu, asiakkaiden rahasto-omistukset siirretään S-Pankkiin sellaisinaan. Siihen saakka Handelsbanken palvelee asiakkaitaan nykyiseen tapaan. 
   
  Asiakaspalvelumme jatkuu toistaiseksi ennallaan, ja voit olla yhteydessä tuttuun yhteyshenkilöösi konttorissa. Huolehdimme sinusta sekä sijoituksistasi ja tarjoamme sinulle koko myyntiprosessin ajan yhtä asiantuntevaa neuvontaa ja hyvää palvelua kuin tähänkin asti.  
 • Varainhoitosi jatkuu normaalisti. Oma yhteyshenkilösi on sinuun yhteydessä pian kaupan julkistamisen jälkeen.
 • Voit jatkaa kuukausisäästämistä kuten tähänkin asti.
 • Vakuutuksenantajasi vaihtuu kaupan toteutumisen yhteydessä Henki-Fenniaksi. Sopimukseen liitetyt sijoituskohteet pysyvät toistaiseksi ennallaan. 

Arvo-osuustilit

 • Voit siirtää arvopaperien välitys- ja säilytyspalvelusi mukaan lukien arvo-osuustilit Nordnetille vaivattomasti ja ilman lisäkustannuksia. Saatavillasi olevat palvelut monipuolistuvat ja tiedot omistustesi hankintahinnoista ja -ajankohdista siirtyvät automaattisesti Nordnetille, kun olet mukana pankin avustamassa siirrossa. 

 • Sinun ei pidä eikä kannata tehdä nyt mitään vaan odottaa rauhassa ohjeistusta. Saat lisätietoa ja toimintaohjeet tammikuussa 2024. 

 • Lähetämme sinulle asiasta lisätietoa ja toimintaohjeet tammikuussa 2024.