1. Privat
 2. /
 3. Lån
 4. /
 5. Bolån
 6. /
 7. Investeringsbostad

Investeringsbostad

Skaffa en investeringsbostad som en del av din placeringsportfölj. Vi hjälper med finansieringen.
Nainen katselee asuntoa

Som investering är en bostad lockande och konkret. Fast egendom är inte särskilt känslig för värdeförändringar och ger intäkter snabbt varje månad. Innan du köper en investeringsbostad lönar det sig att begrunda följande:

Viktiga frågor vid val av bostad

 • Hur lockande är bostadsområdet? Vilken är den allmänna hyresnivån i området? Hur stor är efterfrågan och utbudet på hyresbostäder i området?
 • Klarar jag av att tolka bostadsbolagets nyckeltal? Hur bereder jag mig för eventuella renoveringar?
 • Hur väl kommer jag överens med olika människor och förhåller mig till eventuella kriser?
 • Hur sköter jag bostadens skick under årens lopp?

Kontrollera att kalkylerna håller

Det kan vara svårt att förutse de exakta hyresinkomsterna, eftersom man i kalkylerna även bör beakta t.ex. bostadsbolagets framtida renoveringar, månader då hyresgästen byts ut och hyresinkomsterna uteblir, områdets värdeutveckling, den allmänna marknadsutvecklingen samt en eventuell höjning av låneräntan.

Säkerställ att du får hyresintäkter som täcker finansieringskostnaderna och att din ekonomi klarar avbrott i hyresintäkterna.


Köp av investeringsbostad med lånepengar

Finansiering som passar dig

Investeringsbostadens belåningsgrad är som högst 70 procent av marknadspriset på den anskaffade bostaden, på samma sätt som för andra bolån. Marknadspriset är beroende av bl.a. bostadens skick och läge.

Handelsbankens kontor har bred kunskap om bostadsmarknaden i respektive område. Boka tid för ett möte och kom och diskutera olika alternativ för att finansiera en investeringsbostad. Låt oss tillsammans skräddarsy en återbetalningstid, ränta och amorteringsplan som passar dina behov!

Nyttig information

Innan du skaffar en investeringsbostad lönar det sig att omsorgsfullt läsa webbplatsen Suomen Vuokranantajat (Finlands Hyresvärdar), vilken innehåller nyttig information om bl.a. anskaffning av bostad, val av hyresgäst samt beskattning.

Så här kommer du igång

Ikon: en hand under en sedelbunt

Låneräknare

Låneräknaren ger exempel på alternativ och hjälper med att planera ekonomin. Beräkningen är riktgivande. Kontakta kontoret för att få en exakt beräkning och den effektiva räntan.

Ikon: en penna skriver under ett avtal.

Ansök om bolån

Fyll i ansökan om bolån och skicka den till önskat kontor. Vi kontaktar dig så snart som möjligt. De skickade uppgifterna krypteras.

Ansök om lånÖppnas i nytt fönster
Om du redan är kund, fyll i ansökan i nätbankenÖppnas i nytt fönster
Ikon: telefonlur

Kontakta oss

Vi betjänar dig i nätbanken, i telefon eller på ditt eget kontor.


Låneskydd

Trygga återbetalningen av lånet

Alla oförutsedda händelser går inte att förhindra men du kan vara beredd på dem. Genom att förutse risker kan du trygga återbetalningen av ditt lån även om inkomstnivån i ditt hushåll sjunker till följd av ett oväntat dödsfall.

Fördelar med låneskydd

 • Ger trygghet i oväntade situationer
 • Du kan ansöka om Låneskydd till ett nytt eller befintligt lån
 • Du betalar försäkringspremie endast för det försäkrade lånebeloppet

Kom också ihåg att spara!

Spara gärna samtidigt som du amorterar ditt lån. En buffert ger trygghet i oväntade situationer och tillåter också små lyxiga stunder i vardagen.

Spara och placera
Handelsbanken Hypotek är Handelsbankens hypoteksbank och ägs av Handelsbanken. Hypoteksbanken beviljar bankens bolån.