Kuukausisäästäminen rahastoihin

Kuukausisäästäminen rahastoihin on helppo tapa aloittaa pitkäjänteinen varojen kartuttaminen. Säästöillesi saat automaattisesti ajallisen hajautuksen.
Hymyilevä nainen kahvikupin kanssa
  • Sopii pitkäjänteiseen säästämiseen.
  • Mukaan pääset pienelläkin pääomalla.
  • Ei merkintä- tai lunastuspalkkioita. 
  • Jos kurssit laskevat, saat enemmän rahasto-osuuksia samalla rahalla.
  • Kun kurssit nousevat, myös osuuksiesi arvo nousee.

Hajauta riskit säästämällä säännöllisesti rahastoihin

Kuukausisäästäminen on hyvä keino hajauttaa riskiä pitkällä aikavälillä. Pörssikurssien laskiessa saat rahasto-osuuksia halvemmalla ja siten useampia osuuksia samalla hinnalla. Kurssien jälleen noustessa kasvaa myös osuuksien arvo.
Hajauttamista kuvaava kuvaaja

Näin toimii ajallinen hajautus (esimerkki):

  1. Oletetaan, että aloitat kuukausisäästämisen osakerahastoon tammikuussa.
  2. Pörssikurssit laskevat, mutta kuukausisäästäjänä jatkat osuuksien ostoa. Koska osakekurssit ovat alhaalla, saat enemmän osuuksia samalla hinnalla.
  3. Vuoden lopussa osuuden arvo on samalla tasolla kuin aloittaessasi säästämisen. Säästösi ovat nousseet hetkellisestä pörssilaskusta huolimatta, koska olet saanut suuremman määrän osuuksia kuin siinä tapauksessa, että kurssi olisi pysynyt muuttumattomana.

Rahastosäästäminen verkkopankissa

Mies katsoo tännepäin kynä kädessä.

Säästämisen alkuun pääset helposti verkkopankissa. Voit aloittaa milloin vain ja valitsemallasi summalla. Valitse yksi rahasto tai ehkä useampi. Voit muuttaa säästösummaa tai vaihtaa rahastoa milloin vain.


Rahastosäästölaskuri

Tee oma säästölaskelma

Kun säästät säännöllisesti joka kuukausi, pienikin summa kartuttaa rahastosäästöjäsi tasaisesti. Kuukausisäästäminen on myös erinomainen keino hajauttaa säästöt ajallisesti, jolloin vähennät väärinajoitettujen kertasijoitusten riskiä.

Alla olevasta laskurista näet, miten säästösumma, aika ja vuosituotto vaikuttavat säästöjen kertymiseen. Muuta arvoja siirtämällä säätimiä.

Rahaston tuottokehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

  • Rahastosijoituksen arvo voi nousta tai laskea.
  • Sijoittaja voi menettää sijoittamansa varat osittain tai kokonaan.

Rahastojen esitteet ja tietosivut ovat saatavilla kurssiluettelosta  Avautuu uuteen ikkunaankunkin rahaston kohdalla. Sisältöä ei tule pitää henkilökohtaisena sijoitusneuvona tai sijoitussuosituksena.