Arvopapereiden välitys- ja säilytyspalvelumme päättyvät

Palveluidemme päättymisen vuoksi sinun pitää valita arvopapereiden kaupankäyntiä ja säilyttämistä varten toinen palveluntarjoaja. Esittelemme kolme vaihtoehtoista tapaa toimia, joista voit valita itsellesi sopivimman.
Nainen ja mies tutkivat tablettia.

Jatkossa emme enää tarjoa arvopapereiden välitykseen liittyvää kaupankäyntipalvelua tai arvopaperisäilytykseen liittyviä arvo-osuustilejä ja näihin liittyviä muita säilytyspalveluita. Nykyisiä sopimusehtoja sovelletaan sen aikaa, kun palvelut ovat käytettävissäsi.

Palveluidemme päättymisen vuoksi sinun pitää valita arvopapereiden kaupankäyntiä ja säilyttämistä varten toinen palveluntarjoaja. 

Pyrimme tekemään siirtymästä sinulle mahdollisimman vaivattoman. 

Siirrä säilytyksesi Nordnetiin

Nordnetin kanssa solmimamme yhteistyösopimuksen ansiosta voit siirtää arvopapereiden välitys- ja säilytyspalvelusi avustuksellamme sujuvasti ja maksutta Nordnetiin.

Tutustu Nordnetin palveluihin ja tuotteisiin ja siirrä arvopaperisäilytyksesi Nordnetille osoitteessa:

Sijoitus- ja säilytyspalvelusopimusten irtisanominen

Irtisanomme arvopapereiden sijoituspalveluun ja säilytykseen liittyviä sopimuksiasi

Huomaathan, että irtisanominen koskee ainoastaan saamassasi kirjeessä yksilöityjä arvopaperisäilytyksiä ja arvo-osuustilejä. Irtisanomme palvelusi päättymään voimassa olevien sopimusehtojen mukaisesti, kun palvelusi siirtyy toiselle palveluntarjoajalle, kuitenkin viimeistään 31.5.2024. Otathan huomioon, että myös tyhjät arvopaperisäilytykset pitää sulkea. 

Irtisanominen koskee vain suoria arvopaperiomistuksia. Palvelujemme päättyminen ei vaikuta rahasto-omistuksiisi tai rahastojen ostamiseen ja myymiseen. Rahastosijoitukset ja varainhoitosopimuksiin liittyvät arvopaperipalvelut jatkuvat toistaiseksi ennallaan Handelsbankenissa. Ne siirtyvät S-Pankille loppuvuodesta 2024, kun toukokuussa 2023 julkistettu kauppa toteutuu.

Palveluiden päättyminen edellyttää sinulta toimenpiteitä

Handelsbanken.se

Sinulla on kolme vaihtoehtoista tapaa toimia. 

Voit valita tarpeisiisi sopivimman vaihtoehdon:

 1. avaa asiakkuus Nordnetissä
 2. siirrä säilytyksesi toiselle palveluntarjoajalle tai
 3. myy arvopaperisi ja sulje säilytyksesi.

Jos et siirrä arvopaperisäilytystäsi tai myy säilytyksessäsi olevia arvopapereitasi viimeistään 31.5.2024, myymme arvopaperisi ja suljemme arvopapereiden säilytykseen ja välitykseen liittyvät palvelusi. Arvopaperien omistajana kannat itse myyntiin liittyvän riskin arvonmuutoksesta sekä vastaat myynnistä ja/tai lunastuksesta aiheutuneista kustannuksista mukaan lukien kaikista veroseuraamuksista. Jäljelle jääneet varat tilitämme arvopaperisäilytykseen liitetylle hoitotilillesi.

siffran 1 ikon_130_1_.png

Avaa asiakkuus Nordnetissä

Jos haluat jatkossakin käydä arvopapereilla kauppaa omatoimisesti, suosittelemme valitsemaan Nordnetin. Avaa asiakkuus Nordnetissä ja täytä valtakirja, jolloin säilytyksesi ja hankintatiedot siirretään automaattisesti. 

Siirrämme ohjeiden mukaan Nordnetissä asiakkuuden avanneiden ja valtakirjan antaneiden asiakkaiden kotimaiset ja ulkomaiset arvopaperit Nordnetiin keskitetysti arviolta toukokuussa 2024. Samalla siirrämme tiedot näiden arvopapereiden hankintahinnoista ja -ajankohdista.

Asiakkuuden avaaminen ja säilytysten siirto on sinulle maksutonta.

Toimi näin:

 1. Avaa uusi arvo-osuustili.

  - Suosittelemme, että avaat arvo-osuustilin Nordnetiin mahdollisimman pian. Osa asiakashakemuksista (kuten yritykset, alaikäiset, poliittisesti vaikutusvaltaiset henkilöt) eivät avaudu automaattisesti, vaan ne ohjautuvat manuaaliseen käsittelyyn, jossa voi mennä useampi viikko. 

  - Jos sinulla on meillä useita arvopaperisäilytyksiä, sinun täytyy avata Nordnetiin vastaava määrä arvo-osuustilejä. 

  - Jos olet jo Nordnetin asiakas, sinun on avattava siirtoa varten Nordnetiin uusi arvo-osuustili.

 2. Anna siirtoon oikeuttava digitaalinen valtakirja.

  - Valtakirjalla annat Nordnetille oikeuden pyytää Handelsbankenilta siirtoon tarvittavat tiedot omistuksistasi, kuten arvopaperiomistustesi hankinta-ajankohdat ja -hinnat. Ilman valtakirjaa säilytyksesi eivät siirry.

  - Täytä valtakirjaan Nordnetiin avaamasi tilin salkkunumero sekä Handelsbankenin arvopaperisäilytysnumero. 

  - Jos sinulla on meillä useita arvopaperisäilytyksiä, sinun täytyy täyttää Nordnetiin vastaava määrä valtakirjoja. 

  - Valtakirjan allekirjoitusta varten tarvitset verkkopankkitunnukset. 

  - Arvopaperisäilytystesi numerot löydät saamastasi kirjeestä. 


On tärkeää, että täytät asiakashakemuksen ja valtakirjan digitaalisesti osoitteessa nordnet.fi/handelsbanken. Nordnet ei voi ottaa vastaan paperisia asiakirjoja.

Voit tehdä toimeksiantoja Handelsbankenin verkkopankissa arviolta huhtikuun loppuun saakka. Nordnetin verkkopalvelussa voit antaa toimeksiantoja siirron jälkeen.

Aiempien vuosien salkkuraportit eivät siirry Nordnetiin. Suosittelemme, että tallennat tai tulostat salkkuraportit itsellesi Handelsbankenin verkkopankista.

Huomioi, että Nordnet ei ota vastaan arvopaperia säilytykseen tai tilinomistajan säilytystä, jos:

 • siirrettävään arvopaperiin tai arvo-osuustiliin liittyy tuotto-oikeusrajoitus
 • siirrettävä tili sisältää pelkästään tiettyjä ulkomaisia arvopapereita, joiden kaupankäyntiä Nordnet ei tarjoa (katso lista rajoituksista osoitteesta nordnet.fi/handelsbanken) tai
 • tilinomistaja on kuolinpesä.

Edellä mainituissa tilanteissa toimi vaihtoehtojen 2 tai 3 mukaisesti.

Yksittäinen kielletty instrumentti ei estä arvo-osuustilin muiden arvopapereiden siirtoa.

Nordnet pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä asiakashakemus muun muassa asiakkuuden tuntemiseen liittyvien seikkojen tai asuinmaahan liittyvien rajoitusten perusteella. Tarkista rajoitukset osoitteesta  nordnet.fi/handelsbanken Avautuu uuteen ikkunaan.

siffran 2

Siirrä säilytyksesi toiselle palveluntarjoajalle

Valitsemasi palveluntarjoaja toteuttaa arvopaperisäilytyksesi siirron

Ota yhteyttä valitsemaasi säilyttäjään ja pyydä säilyttäjää toteuttamaan arvopaperisäilytyksesi siirto.

Tarvitset siirtoa varten arvopaperisäilytyksesi numeron ja arvo-osuustilisi numeron. Löydät nämä tiedot saamastasi kirjeestä. Jos kyseessä on ulkomainen arvopaperi, tarvitset muun muassa arvopaperin ISIN-tunnuksen.

Handelsbanken ei veloita kotimaisen arvo-osuustilin siirtämisestä, mutta ulkomaisten arvopaperien siirrosta veloitamme hinnastomme mukaisesti. Tarkistathan lisäksi arvopaperien siirtokustannukset valitsemasi säilyttäjän hinnastosta.

Hankintatiedot ja salkkuraportit eivät siirry 

Huomaathan, että tässä vaihtoehdossa arvopapereiden hankintatiedot ja salkkuraportit eivät siirry säilytysten mukana. 

Säilytyspalveluiden päättymisen jälkeen arvopaperien hankintatiedot ja raportit eivät ole enää saatavilla Handelsbankenin verkkopankissa, joten muistathan ottaa ne talteen. 

siffran 3

Myy arvopaperisi ja sulje säilytyksesi

Jos et halua toimia vaihtoehtojen 1 tai 2 mukaisesti, sinun täytyy myydä säilytyksessäsi olevat arvopaperit tekemällä myyntitoimeksianto verkkopankissa

Jos arvopaperisi ei ole kaupankäynnin kohteena verkkopankissa, ole yhteydessä konttoriisi. Kun olet myynyt säilytyksesi, sinun tulee antaa konttorillesi toimeksianto arvopaperisäilytyksesi sulkemiseksi. Myynti aiheuttaa normaaliin tapaan myyntivoiton tai -tappion realisoitumisen verotuksessasi.

Säilytyspalveluiden päättymisen jälkeen arvopaperien hankintatiedot ja raportit eivät ole enää saatavilla Handelsbankenin verkkopankissa, joten muistathan ottaa ne talteen. 

Mistä saat lisätietoja?

Handelsbanken.se

Annamme mielellämme lisätietoja

Nordnetin tarjoamista palveluista ja tuotteista voit lukea lisää osoitteesta nordnet.fi/handelsbanken Avautuu uuteen ikkunaan tai oheisesta esitteestä (pdf) Avautuu uuteen ikkunaan.

Jos et löydä vastausta kysymykseesi, otathan yhteyttä asiakasvastaavaasi tai asiakaspalveluumme numerossa 010 444 2442 (mpm/pvm, avoinna ma–pe klo 8–17). 

Kysymyksiä ja vastauksia

 • Sinulla on kolme vaihtoehtoista tapaa toimia:
   
  - avaa asiakkuus Nordnetissä
  - siirrä säilytyksesi toiselle palveluntarjoajalle tai
  - myy arvopaperisi ja sulje säilytyksesi.
 • Voit tarkistaa arvopaperisäilytysnumerosi verkkopankista. Mene verkkopankin sijoitusosioon. Löydät arvopaperisäilytysnumeron klikkaamalla Arvopaperit-kohtaa. Löydät säilytysnumeron myös 19.1.2024 päivätystä kirjeestämme (”Arvopapereiden välitys- ja säilytyspalvelumme päättyvät”).

 • Palvelujemme irtisanominen koskee vain suoria arvopaperiomistuksia.
   
  Palvelujemme päättymisellä ei ole vaikutusta rahasto-omistuksiisi tai rahastojen ostamiseen ja myymiseen. Rahastosijoitukset ja varainhoitosopimuksiin liittyvät arvopaperipalvelut jatkuvat toistaiseksi ennallaan Handelsbankenissa ja siirtyvät toukokuussa 2023 julkistetun kaupan toteutuessa S-Pankille.
 • Jos olet jo Nordnetin asiakas, sinun on avattava siirtoa varten Nordnetiin uusi arvo-osuustili eli osake- ja rahastosalkku. 
 • Et. Nordnet pysäyttää erilliset siirtopyynnöt ja ohjaa sinut tekemään siirron keskitetyn siirron yhteydessä. Jos lähdet edistämään siirtoa omatoimisesti Nordnetin ja Handelsbankenin sopiman siirron ulkopuolella, sinulle aiheutuu siirrosta ylimääräisiä kuluja ja ylimääräistä vaivaa. 
 • Tilin avaamisen jälkeen saatat saada Nordnetiltä viestejä, joissa kehotetaan aloittamaan sijoitukset. Tästä huolimatta et kuitenkaan voi tallettaa juuri avatulle tilille rahaa tai tehdä sijoituksia. Tilisi lukitaan vain katseluoikeuden sisältäväksi tiliksi, kunnes arvopaperisäilytysten keskitetty siirto Handelsbankenista Nordnetiin on toteutettu. Jos teet tilille talletuksia tai ryhdyt sijoittamaan Nordnetin palvelussa, Nordnet ottaa sinuun yhteyttä ja pyytää avaamaan uuden arvo-osuustilin.
 • Jos sinulla on Handelsbankenin tarjoamia strukturoituja sijoituksia, nämä tuotteet siirtyvät halutessasi säilytettäväksi Nordnetille samassa keskitetyssä siirrossa kuin muut asiakkaidemme arvopaperit. 
   
  Huomioithan kuitenkin, että et voi myydä näitä tuotteita Nordnetin välityksellä. 
   
  Jos tämä herättää kysymyksiä, olethan meihin yhteydessä. Haluamme tarjota tilanteeseesi sopivan ratkaisun, jotta voimme palvella sinua mahdollisimman hyvin jatkossakin.
 • Jos et siirrä arvopaperisäilytystäsi tai myy säilytyksessäsi olevia arvopapereitasi viimeistään 31.5.2024, myymme arvopaperisi ja suljemme arvopapereiden säilytykseen ja välitykseen liittyvät palvelusi. 
   
  Arvopaperien omistajana kannat itse myyntiin liittyvän riskin arvonmuutoksesta sekä vastaat myynnistä ja/tai lunastuksesta aiheutuneista kustannuksista mukaan lukien kaikista veroseuraamuksista. Jäljelle jääneet varat tilitämme arvopaperisäilytykseen liitetylle hoitotilillesi

Taustaa

Handelsbanken vetäytyy Suomesta

Arvopapereiden välitys- ja säilytyspalveluiden päättyminen liittyy Handelsbankenin vetäytymiseen Suomesta. 

Ilmoitimme toukokuussa 2023, että Suomen henkilöasiakas- sekä varainhoito- ja sijoituspalveluliiketoiminnot myydään S-Pankille, pk-yritysliiketoiminta Oma Säästöpankille ja henkivakuutusliiketoiminta Henki-Fennialle. Arvopapereiden välitys- ja säilytyspalvelut eivät kuitenkaan siirry S-Pankille tai Oma Säästöpankille.

Lue lisää: