Arvopapereiden välitys- ja säilytyspalvelumme ovat päättyneet

Emme enää tarjoa arvopapereiden kaupankäyntiin tai säilytykseen liittyviä palveluja.
Nainen ja mies tutkivat tablettia.

Emme 1.6.2024 alkaen enää tarjoa arvopapereiden välitykseen liittyvää kaupankäyntipalvelua tai arvopaperisäilytykseen liittyviä arvo-osuustilejä ja näihin liittyviä muita säilytyspalveluita. 

Sijoitus- ja säilytyspalvelusopimusten irtisanominen

Olemme irtisanoneet arvopapereiden sijoituspalveluun ja säilytykseen liittyviä sopimuksia

Olemme 19.1.2024 päivätyssä kirjeessämme irtisanoneet kirjeessä mainitut arvopapereiden sijoituspalveluun ja säilytykseen liittyvät sopimukset päättymään viimeistään 31.5.2024. 

Irtisanominen koskee vain suoria arvopaperiomistuksia. Palvelujemme päättyminen ei vaikuta rahasto-omistuksiin tai rahastojen ostamiseen ja myymiseen. Rahastosijoitukset ja varainhoitosopimuksiin liittyvät arvopaperipalvelut jatkuvat toistaiseksi ennallaan Handelsbankenissa. Ne siirtyvät S-Pankille marras-joulukuun vaihteessa 2024, kun toukokuussa 2023 julkistettu kauppa toteutuu.

Arvopaperisäilytysten myynti

Myymme arvopaperit 31.5.2024 jälkeen

Jos asiakas ei ole siirtänyt tai sulkenut arvopaperisäilytyksiään 31.5.2024 mennessä, myymme hänen arvopaperinsa sijoituspalvelu- ja säilytyssopimuksen yleisten ehtojen mukaisesti ja suljemme niihin liittyvät palvelut.

Arvopaperien omistaja kantaa silloin itse myyntiin liittyvän riskin arvonmuutoksesta. Hän myös vastaa myynnistä ja/tai lunastuksesta aiheutuneista kustannuksista ja veroseuraamuksista. 

Jäljelle jääneet varat tilitämme asiakkaan arvopaperisäilytykseen liitetylle hoitotilille.

Mistä saat lisätietoja?

Handelsbanken.se

Autamme sinua mielellämme

Jos et löydä vastausta kysymykseesi, otathan yhteyttä asiakasvastaavaasi tai asiakaspalveluumme numerossa 010 444 2442 (mpm/pvm). 

Taustaa

Handelsbanken vetäytyy Suomesta

Arvopapereiden välitys- ja säilytyspalveluiden päättyminen liittyy Handelsbankenin vetäytymiseen Suomesta. 

Ilmoitimme toukokuussa 2023, että Suomen henkilöasiakas- sekä varainhoito- ja sijoituspalveluliiketoiminnot myydään S-Pankille, pk-yritysliiketoiminta Oma Säästöpankille ja henkivakuutusliiketoiminta Henki-Fennialle. Arvopapereiden välitys- ja säilytyspalvelut eivät kuitenkaan siirry S-Pankille tai Oma Säästöpankille.

Lue lisää: