1. Tietoa pankista
  2. /
  3. Vastuullisuus
  4. /
  5. Pankin rooli lähiyhteisössä

Pankin rooli lähiyhteisössä

Handelsbanken osallistuu monin eri tavoin lähiyhteisöjen toimintaan. Konttoreiden osallistuminen yhdistysten toimintaan ja hyväntekeväisyyteen ovat konkreettisia esimerkkejä vastuullisuustyöstä.
Puun istutus

Asuntoja kodittomille

Koronakriisi on koetellut asunnottomia ja muita heikommassa asemassa olevia. Erään Shrewsburyssä sijaitsevan hotellin omistaja päätti siksi majoittaa kolmisenkymmentä asunnotonta tyhjillään olevaan hotelliinsa. Paikalliset viranomaiset osallistuivat kiinteiden kustannusten maksamiseen. 

Handelsbankenin Shrewsburyn konttorin lahjoitusten ansiosta asunnottomat saivat ruokaa ja katon päänsä päälle ilman, että hotellin omistajalle koitui kuluja.

Lahden konttorin työntekijöitä

Konttorit haastavat toisiaan 

Handelsbankenin Hyvinkään konttori sai paikalliselta yritykseltä haasteen osallistua hankkeeseen, jonka tavoitteena oli auttaa pandemian takia taloudellisiin vaikeuksiin joutuneita perheitä ja yrityksiä. Konttori lahjoitti paikalliselle ravintolalle rahaa ruoan valmistamiseen, ja valmiit ateriat jaettiin tarvitseville hyväntekeväisyysjärjestön kautta. 

– Pienellä panostuksella pystyimme auttamaan useita perheitä ja kantamaan sosiaalista vastuuta omalla paikkakunnallamme, sanoo konttorinjohtaja Henri Uronen, joka puolestaan haastoi Lahden konttorin. 

Lahti otti haasteen vastaan ja lahjoitti lahjakortteja avun tarpeessa oleville perheille voittoa tavoittelemattoman Lahden Ensi- ja Turvakoti lastensuojelujärjestön kautta. 

– Monet olivat joutuneet työttömäksi tai heidät oli irtisanottu, ja he olivat joutuneet taloudellisiin vaikeuksiin menetettyään tulonsa, konttorinjohtaja Jaana Repo-Kemppinen sanoo.

Polkupyöriä koulutytöille

Jokaista Handelsbankenin Vélosophyltä liisaamaa polkupyörää kohden ruotsalaisyritys lahjoittaa yhden polkupyörän kehitysmaissa asuville koulutytöille – tähän mennessä niitä on lahjoitettu yli sata. 

Vélosophyn pyörät valmistetaan ensisijaisesti kierrätysalumiinista kiertotaloutta edistäen. Tavoitteena on yhdistää käyttötavara ja sosiaalinen vastuu: tehdään massasta erottuva tuote, joka on enemmän kuin ”pelkkä” polkupyörä. 

Polkupyörät kasataan paikan päällä. Mahdollisuuksien mukaan myös pyörän runko voidaan valmistaa paikan päällä viljellystä bambusta paikallisen työn edistämiseksi.