Vindkraftverk på bergVindkraftverk på berg

Vastuullisuus

Vastuullisuus on Handelsbankenin toiminnan perusta.
Ikoni: puolikas maapallo, jonka kyljessä koivunlehti.

Vastuullinen pankki

Sitoudumme kestävän kehityksen työhön

Handelsbanken on vahvasti mukana rakentamassa kestävän kehityksen mukaista tulevaisuutta. Vastuullisuustyömme kattaa kaikki toimintomme ja palvelumme.

Handelsbankenissa tiedostamme vaikutuksemme yhteiskuntaan, ympäristöön ja rahamarkkinoihin. Vastuullisuus ja pitkäjänteisyys ovat keskeisiä arvojamme, jotka ovat ohjanneet työtämme vuosikymmenien ajan.

Vahvat ja kestävät liikesuhteet, matala riskinottohalukkuus ja kustannustietoisuus ovat liiketoimintamme kulmakivet. Vakaana pankkina voimme edistää yhteiskunnan myönteistä kehitystä. Voimme rahoitus- ja sijoituspäätösten kautta vaikuttaa välillisesti yritysten toimintaan ja sitä kautta tulevaisuuden ratkaisuihin sekä ympäristön tilaan.

Vastuullisen sijoittamisen sääntely uudistuu

EU-asetus helpottaa vastuullisten sijoitusten vertailua.


Handelsbankenin konkreettiset vastuullisuustavoitteet

Ikoni: käsi, jonka yllä koivunlehdet

Mitattavat tavoitteet rahoitukselle, sijoittamiselle ja neuvonnalle

Handelsbankenin vuoden 2020 vastuullisuusraportin julkaisun yhteydessä pankki esitti myös selkeän strategiansa useiden vastuullisuustavoitteiden saavuttamiseksi. Tavoitteiden lähtökohtana ovat muun muassa Pariisin ilmastosopimus ja YK:n Kestävän kehityksen tavoitteet. Lue lisää tavoitteistamme.

Vastuullisia tekoja

Sosiaalinen vastuu

Handelsbankenissa uskomme, että tyytyväiset asiakkaat ovat hyvän ja vakaan kannattavuuden edellytys pitkällä aikavälillä.

Taloudellinen vastuu

Meille luontevin tapa kantaa taloudellista vastuuta on tehdä se ydinliiketoimintamme eli luottojen, sijoitusten ja palvelujen kautta.

Ympäristövastuu

Vaikka pankkitoiminnan suorat ympäristövaikutukset ovat suhteellisen vähäiset, teemme parhaamme niiden minimoimiseksi.

Vastuullisuusuutisia

-

Mistä tunnistat vastuullisen rahaston?

Yhä useampi sijoittaja haluaa sijoittaa rahansa vastuulliseen sijoitusrahastoon. Ympäristö- ja vastuullisuusmerkintöjen tarkoituksena on helpottaa rahastojen vastuullisuuden vertailua.

Kampusrakennus Ruusupuisto

Linnunpönttöjä ja lepakoiden pesäpönttöjä kampuksilla

Yliopistokampusten kehittäjä Suomen Yliopistokiinteistöt Oy jatkaa kunnianhimoista vastuullisuustyötään vihreän lainarahan turvin.

-

Pankki- ja luottokortit tehdään merimuovista

Kaikki Handelsbankenin kortit valmistetaan valtamerien rannoilta kerätystä muovista.


YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

YK:n kestävän kehityksen kuvakkeet.

Keskitymme kuuteen tavoitteeseen

Syyskuussa 2015 YK:n yleiskokous hyväksyi kestävän kehityksen tavoitteet. Ne koostuvat 17 tavoitteesta, joilla pyritään kestävään kehitykseen sosiaalisesti, taloudellisesti ja ympäristöasioissa.

Olemme päättäneet keskittyä kuuteen tavoitteeseen, jotka kaikki liittyvät ydinliiketoimintaamme. Uskomme, että toimintamme kautta voimme edistää näiden tavoitteiden saavuttamista.