1. Tietoa pankista
  2. /
  3. Vastuullisuus
  4. /
  5. Sustainability Yearbook -vuosikirja

Sustainability Yearbook 2021 -vuosikirja

Handelsbanken on yksi maailman vastuullisimmista pankeista
Handelsbankens huvudkontor med en lagerkrans utmärkelse Sustainability Yearbook 2021

Handelsbanken valittiin mukaan SAMin Sustainability Yearbook -vuosikirjaan

Handelsbanken kuuluu jo viidettä vuotta peräkkäin SAMin Sustainability Yearbook -vuosikirjaan. Olemme ainoa pohjoismainen pankki, joka on saavuttanut tämän tunnustuksen viitenä peräkkäisenä vuotena. Mukana oleminen vahvistaa, että olemme maailman vastuullisimpia pankkeja.

SAMin Sustainability Yearbookiin kuuluminen tarkoittaa, että Handelsbanken kuuluu vastuullisuusluokituksensa osalta maailman parhaiden pankkien 15 %:n kärkeen.

– Kaikkialla pankissa pyrkimyksemme parantaa vastuullisuusvaikutuksiamme jatkuvat, ja tämän työn validoiminen on erittäin ilahduttavaa. Erityisesti silloin, kun validointi tapahtuu näin kattavana tutkimuksena, joka tehdään maailmanlaajuisesta näkökulmasta ja jossa meitä arvioidaan ja verrataan kansainvälisessä yhteydessä. Lisäksi tämän vuoden kyselyssä analysoitiin enemmän yrityksiä kuin koskaan, kertoo konsernin vastuullisuusjohtaja Adam Ersmark.

Yhä vahvempi keskittyminen vastuullisuuteen  

Vastuullisuuteen keskittyminen lisääntyi finanssialalla huomattavasti vuoden 2020 aikana, ja alueella otetaan yhä nopeampia edistysaskelia. Handelsbankenilla on osansa tässä kehityksessä, ja se tekeekin intensiivistä vastuullisuustyötä monilla rintamilla – aina siitä, millaisena haluamme uusien potentiaalisten työntekijöiden meitä pitävän, aina uusiin vihreisiin tuotteisiin luotonannossa, varainhoidossa ja maksuissa. 

– Rahoitus ja varainhoito ovat keskeisiä osatekijöitä matkalla kohti vastuullista yhteiskuntaa. Asiakkaiden odotukset kasvavat, ja pankissa työskentelemme jatkuvasti voidaksemme tarjota vastuullisia ja kilpailukykyisiä tuotteita tällä alueella. Näemme myös, että erilaisilla säännöksillä on merkittävä rooli tässä kehityksessä. Esimerkiksi EU:n kestävän rahoituksen taksonomia vaikuttaa merkittävästi siihen, miten vihreät varat luokitellaan tulevaisuudessa, Adam Ersmark sanoo.

Lisätietoja

SAMin Sustainability Yearbook -vuosikirjan perustana olevassa analyysissä oli tänä vuonna mukana yli 7 000 yritystä. Arviointi perustuu useisiin taloudellisiin, ympäristöllisiin ja sosiaalisiin vastuullisuuskriteereihin, joista kukin yritys saa kokonaisvastuullisuuspisteet 0–100, mikä johtaa kaikkien saman alan yritysten paremmuusjärjestykseen. Handelsbankenin kokonaispistemäärä oli 74. Lue koko raportti täältä: