Rahamarkkinatili

Rahamarkkinatili on yrityksen maksuliikenteen ja kassanhallinnan hoitamiseen tarkoitettu tili.
-
  • Rahamarkkinatiliin voidaan liittää monipuolisia maksuliikennepalveluita.

  • Rahamarkkinatiliin voidaan liittää luottolimiitti liikkumavaraa lisäämään.


Rahamarkkinatilin korko

Ikoni: rahakirstu pursuaa yli.

Rahamarkkinatilin korko on sidottu Euribor-viitekorkoon ja se sovitaan aina asiakaskohtaisesti. Korko lasketaan päiväsaldoille. 

Tapahtuman tilillepanopäivä on ensimmäinen korkopäivä. Handelsbankenissa tilille lasketaan korkoa heti panon ensimmäisestä päivästä alkaen.

Luotollinen Rahamarkkinatili

Rahamarkkinatiliin voidaan liittää myös luotto. Luotollinen tili on hyvä vaihtoehto muulle rahoitukselle, jos yrityksen luotontarve lyhyellä aikavälillä vaihtelee. 

Tili kuuluu Ruotsin talletussuojan piiriin

Tili kuuluu Ruotsin talletussuojan piiriin Ruotsin Valtiokonttorin (Riksgälden) päätöksen mukaisesti. Jokaisella tilinomistajalla on oikeus enintään 100 000 euroa vastaavaan korvauksen pankissa olevien talletusten yhteismäärästä. Valtiokonttori maksaa korvauksen tilinomistajalle 7 työpäivän kuluessa siitä, kun pankki on asetettu konkurssiin tai Ruotsin Finanssivalvonta on tehnyt korvausvelvollisuutta koskevan päätöksen.

Tämän korvauksen lisäksi tilinomistaja voi saada enintään 5 miljoonan Ruotsin kruunun arvosta korvausta niistä varoista, jotka liittyvät erikseen määriteltyyn tapahtumaan, esimerkiksi yksityisasunnon myyntiin, työsuhteen päättymiseen, perintöön ja vakuutuskorvaukseen.