Valuuttatili yritykselle

Valuuttatililtä voidaan maksaa valuuttamääräisiä laskuja konttorissa tai pankkiyhteysohjelmalla.

Uusmyynti on päättynyt

Valuuttatilien uusmyynti on päättynyt. Valuuttatilit suljetaan 30.6.2024.

Handelsbanken myy liiketoimintojaan. Ajamme 31.5.2023 julkistettuun kauppaan kuulumattomat Suomen-liiketoiminnot hallitusti alas. 

Palvelemme asiakkaitamme olemassa olevien sopimusten puitteissa toistaiseksi kuten tähänkin asti.

yen och euro med pilar mot varandra

Valuuttatilin käyttö

Valuuttatililtä voidaan maksaa valuuttamääräisiä laskuja konttorissa tai pankkiyhteysohjelmalla, ja sille voidaan vastaanottaa valuuttamääräisiä saapuvia maksuja.

Jos yritykselläsi on säännöllisesti maksettavia laskuja tai saapuvia maksuja esimerkiksi dollareissa, dollarimääräisen valuuttatilin avaaminen helpottaa päivittäistä asiointia ja pienentää valuutanvaihtokuluja.

Tilitapahtumia voidaan seurata sekä tiliotteelta että pankkiyhteysohjelmilla tehtävillä saldo- ja tapahtumakyselyillä.

Valuuttatili on pääsääntöisesti koroton.

Tili kuuluu Ruotsin talletussuojan piiriin

Tili kuuluu Ruotsin talletussuojan piiriin Ruotsin Valtiokonttorin (Riksgälden) päätöksen mukaisesti. Jokaisella tilinomistajalla on oikeus enintään 100 000 euroa vastaavaan korvauksen pankissa olevien talletusten yhteismäärästä. Valtiokonttori maksaa korvauksen tilinomistajalle 7 työpäivän kuluessa siitä, kun pankki on asetettu konkurssiin tai Ruotsin Finanssivalvonta on tehnyt korvausvelvollisuutta koskevan päätöksen.

Tämän korvauksen lisäksi tilinomistaja voi saada enintään 5 miljoonan Ruotsin kruunun arvosta korvausta niistä varoista, jotka liittyvät erikseen määriteltyyn tapahtumaan, esimerkiksi yksityisasunnon myyntiin, työsuhteen päättymiseen, perintöön ja vakuutuskorvaukseen.