Yrityksen korkoriski

Kun yritys ottaa lainaa, on syytä huomioida mahdollisten korkomuutosten vaikutukset tulokseen.

Korkojen liikkeet vaikuttavat yrityksesi tulokseen

Ikoni: Osakekäyrät menevät ylöspäin.

Jos yrityksellä on isoja luottoja, markkinakorkojen heilahtelut voivat vaikuttaa yrityksen tulokseen. Heilahtelut vaikeuttavat myös budjetointia.

Korkosuojaustuotteet ovat joustava tapa varautua korkojen heilahteluun ja vähentää niiden epätoivottua vaikutusta.

Suojaustuotteita käyttämällä yrityksesi voi myös:

  • pienentää tai kasvattaa korkoriskiään joustavasti
  • varmistaa, ettei budjetoitu korko ylity.

Korkosuojauksen vaihtoehdot

Koronvaihtosopimus - Korkojen noustessa vaihtuvakorkoisen lainan korkokustannukset kasvavat. Tekemällä koronvaihtosopimuksen Handelsbankenin kanssa voit lukita korkomenosi vuosiksi eteenpäin ilman, että joudut neuvottelemaan lainasi ehtoja uudelleen. Koronvaihtosopimus on joustava tapa hallita lainasalkkusi korkoriskiä. Koronvaihtosopimuksen voi purkaa ennen eräpäivää, mikäli korkonäkymät muuttuvat jälleen yrityksesi kannalta edullisempaan suuntaan.

Korkokatto - Korkokattosopimus on perinteinen tapa suojata vaihtuvakorkoisen lainan kustannukset korkojen noustessa. Hankkimalla korkokaton asetat korkokustannuksillesi ylärajan. Samalla saat edelleen täysimääräisen hyödyn lainamenoihisi korkojen laskiessa. Asiantuntijamme auttavat sinua rakentamaan optimaalisen suojauksen yrityksesi korkoriskille.

Korkoputki - Korkoputki on edullinen tapa suojata vaihtuvakorkoisen lainan kustannukset korkojen noustessa. Asettamalla korkokustannuksellesi alarajan (korkolattian) voit rahoittaa korkokaton hankinnan joko osittain tai kokonaan. Korkoputkisopimuksessa yrityksesi lukitsee korkokustannuksille ylä- ja alarajan.

Vaihtoehtoiset ratkaisut korkoriskinhallintaan

Korkoriskin suojaus ei ole rajattu vain perinteisiin tuotteisiin. Erilaisia korkojohdannaisia yhdistelemällä voimme rakentaa yksilöllisiä ratkaisuja yrityksesi tarpeet ja lainarakenteet huomioon ottaen.

Siluettikuva Manhattan Bridgestä.

Voit hoitaa valuutanvaihdon ja -suojauksen itse, kun yrityksellä on siihen tarvetta.

Valuuttakauppa verkossa