Kortinlukijan käyttö

Kortinlukija liitettynä tietokoneeseen

Jos kortinlukija on liitetty tietokoneeseen USB-johdolla, tietokoneessa täytyy olla kortinlukijan ajurit ja Handelsbankenin turvaohjelma.

Sisäänkirjautuminen

 1. Työnnä käyttäjäkorttisi kortinlukijan yläosan aukkoon siten, että näet Handelsbankenin logon ja henkilötietosi kortin ollessa lukijassa.
 2. Siirry Handelsbankenin aloitussivulle (www.handelsbanken.fi) ja valitse sivun ylälaidan alasvetovalikosta haluamasi kansainvälinen verkkopalvelu.
 3. Valitse sisäänkirjautumistavaksi Card reader with cable.
 4. Klikkaa tietokoneen näytöllä Authenticate-painiketta.
 5. Kortinlukijan näytössä on teksti CardPIN tai KortPIN. Näppäile kortinlukijaan PIN-koodisi ja paina kortinlukijan OK-painiketta.

Toimeksiannon hyväksyminen

 1. Paina kortinlukijan Sign-näppäintä, kun haluat hyväksyä verkkopalvelun tapahtuman.
 2. Kortinlukijan näytössä on teksti CardPIN tai KortPIN. Näppäile kortinlukijaan PIN-koodisi ja paina kortinlukijan OK-painiketta.

Kortinlukijan langaton käyttö

Langaton käyttö mahdollistaa kirjautumisen miltä tahansa tietokoneelta tai tabletilta. Käyttö voi kuitenkin olla vähän hitaampaa, ja tietyt toimeksiannot eivät ole sallittuja.

Sisäänkirjautuminen

 1. Siirry Handelsbankenin aloitussivulle (www.handelsbanken.fi) ja valitse sivun ylälaidan alasvetovalikosta haluamasi kansainvälinen verkkopalvelu.
 2. Valitse sisäänkirjautumistavaksi Card reader without cable.
 3. Kirjoita kortin numero Civ. reg. no/log-on card number -kenttään.
 4. Työnnä käyttäjäkorttisi (log-on card) kortinlukijaan. Jos kortti on jo lukijassa eikä näyttö ole aktiivinen, työnnä kortti uudelleen lukijaan.
 5. Kortinlukijan näytössä on teksti Select function (tai Välj funktion). Paina LOGIN-näppäintä. Halutessasi voit tätä ennen vaihtaa kielen esimerkiksi suomeksi (vaihtoehto 3) painamalla 0-näppäintä (nolla). Kielivalinta ei säily kortinlukijan muistissa.
 6. Tietokoneen sisäänkirjautumisikkunassa on tarkistustunnus (Challenge). Kirjoita tarkistustunnus kortinlukijan näppäimistöllä ja paina OK-näppäintä.
 7. Kortinlukijan näytössä on teksti Card PIN (Kortin PIN tai KortPIN). Kirjoita kortinlukijan näppäimistöllä kortin PIN-koodi ja paina OK-näppäintä.
 8. Kortinlukijan näytössä on ns. vasteluku (Response). Kirjoita yhdeksän numeron pituinen vasteluku tietokoneen sisäänkirjautumisikkunassa Response code -kenttään ja klikkaa Log on -näppäintä.

Toimeksiannon hyväksyminen

 1. Käynnistä kortinlukija painamalla OK-näppäintä.
 2. Kortinlukijan näytössä on teksti Select function. Paina SIGN-näppäintä.
 3. Tietokoneen sisäänkirjautumisikkunassa on ns. haasteluku (Challenge). Kirjoita luku kortinlukijan näppäimistöllä ja paina OK-näppäintä.
 4. Kortinlukijan näytössä on teksti Card PIN. Kirjoita kortinlukijan näppäimistöllä kortin PIN-koodi ja paina OK-näppäintä.
 5. Kortinlukijan näytössä on ns. vasteluku (Response). Kirjoita vasteluku tietokoneen sisäänkirjautumisikkunassa Response code -kenttään ja klikkaa Sign-näppäintä.

En pratbubbla med ett frågetecken inuti och en pratbubbla med ett i inuti

Ota yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää kansainvälisten pankkipalveluiden käyttöönotosta ja käytöstä, ota yhteyttä.

Autamme sinua pääsemään alkuun.

Puhelinpalvelut

Yritysasiakkaiden maksuliikenne, Handelsbanken Suomi
puh. 010 444 2545 (mpm/pvm) 
ma-pe klo 8:00-17:00

Konsernin käyttäjätuki (24/7)
puh. +46 771 23 40 00