Kontanthantering

Minska kostnaderna för kontanthanteringen och riskerna med den - avtala med Handelsbanken om kontantförsörjningen.
Tre kolleger diskuterar.

Varför kontanthantering?

Det blir allt vanligare att betala med kort, men en affär eller ett försäljningsställe måste också kunna ta emot kontantbetalningar.

Det är säkrare om ett försäljningsställe inte har stora mängder kontanter, utan att dagskassan transporteras till uppräkning och det i kassan bara finns en växelkassa.

Kontakta oss, så får du kontanthanteringen under kontroll.


En effektiv kontanthantering

Affären packar kontanterna efter dagen i en avstämningspåse, som levereras för kassauppräkning. Detta sker oftast i uppräkningscentraler och slutsumman läggs in på affärens konto.

Du kan avtala separat om en värdetransport så att kontanterna hämtas direkt från affären eller alternativt att du hämtar kontantpåsarna till bankkontoret eller till nattfacket enligt den tidtabell som passar dig bäst.

Växelkassa

Om din affär har ett separat avtal om värdetransport så kan värdetransportören även leverera kontanter för växelkassan direkt till din affär. Beställningen av växelkassa bokas även den på företagets konto.

I avtalet kring kontanthanteringen kan också ingå ett avtal om leverans av växelkassa till ditt närmaste Handelsbankskontor, där du själv avhämtar den.

Kortinlösen

En stor del av kunderna betalar med bankkort. Hos oss får du kortbetalningarna  in på företagets konto både snabbt och till fullt belopp.