1. Företag

Coronavirus

På grund av coronavirusepidemin betjänar alla Handelsbankenkontoren tillsvidare endast med tidsbokning (även kontanttjänsterna). Vi ber dig vänligen kontakta oss per telefon eller via nätbanken, om du har frågor eller funderar över din ekonomi. Diskussionerna kan gärna skötas som ett digitalt möte.

Hur betjänar Handelsbanken under epidemin? - Frågor och svar

Kontorens kundtjänst överbelastad

Kontorens kundtjänst är överbelastad. Vi beklagar att svarstiderna är längre än vanligt! Till exempel är behandlingstiden för ansökan om amorteringsfritt 4-7 vardagar (normalt 3 vardagar), men vi gör allt för att kunna betjäna dig som vanligt.

Du skickar väl oss inte flera meddelanden i samma ärende - vi svarar dig nog.

Coronavirus

Amorteringsfritt

Under coronaepidemin kan du ansöka om amorteringsfritt för 3-9 månader. Öppna ditt lån i nätbanken och välj önskad ändring. På grund av epidemin är behandlingen i våra kontor överbelastad och kan därför ta 4-7 vardagar.

Digitalt möte för privatkunderna - sköt dina bankärenden utan smittorisk

Det är viktigt att undvika fysiska kontakter just nu. Under det digitala mötet kan du tala om alla dina bankärenden och avtala om tjänster och villkor. Du deltar i det mötet via nätbanken, så kontakten är krypterad. Efter mötet kan du också underteckna avtalen i nätbanken.

Ta kontakt med din kontaktperson på kontoret och boka ett möte.

Digitalt möteÖppnas i nytt fönster

Kreditkortens reklamationer och försäkringar

Bluffmeddelanden om coronaviruset

Det förekommer bluffmeddelanden som fiskar efter användaruppgifter i myndigheternas och hälsoorganisationernas namn. Med meddelandena försöker de inplantera virus och andra skadliga program på användarens dator. 

För placerarna och dem som är intresserade av ekonomi

Många sparare har lust att sälja allt, så att det räddas som räddas kan. Här är placeringsdirektören Timo Teivaanmäkis råd till de oroliga:

Placeringarna i coronans klor

Översikt över bostadsmarknaden 30.3.2020

Hur beter sig bostadsmarknaden under epidemin? Hur påverkas marknaden av de låga räntorna och möjligheten till amorteringsfritt? Stiger bostadens värde eller inte?

Våra ekonomer har undersökt de möjliga utsikterna för bostadsmarknaden i Finland.

Översikt över bostadsmarknadenÖppnas i nytt fönster (på finska)

Färska kommentarer om ekonomin i olika kanaler

Läs ekonomernas färska Twitterkommentarer. Aamupala, som är vår morgontidiga ekonomiska kommentar och Markkinakatsaus, som utkommer varje måndag, kommenterar också båda verkningarna av koronapandemin på ekonomin.


Varför Handelsbanken

Vad erbjuder Handelsbanken?

Fastän det handlar om företagstjänster, kan betjäningen vara personlig. I Handelsbanken får ditt företag en egen kontaktperson, som du kan kontakta volka bankärenden dina frågor än gäller.


Family Office - tjänster för dig, ditt företag och din familj

Man i blå skjorta sitter med datorn i famnen.

Alla banktjänster men bara en kontaktperson

Din kontaktperson kartlägger tillsammans med dig ditt behov av banktjänster och ger dig förslag på lösningar. Du kan ringa din kontaktperson direkt eller komma överens om ett möte på kontoret.

Family Office

Handelsbanken har de nöjdaste företagskunderna

Även i EPSI:s kundnöjdhetsmätning 2019 har Handelsbanken de nöjdaste företagskunderna.