Kollegor på gatan i storstaden. - Handelsbaken.se

Handelsbanken för företag

Sådant företag - sådana banktjänster

Hantverkare i sin verkstad

SMF-företag i hemlandet

Din bransch och dina kunder avgör, vilka tjänster ditt företag behöver. Din kontaktperson hjälper dig att sätta ihop ett bra paket av tjänster.

SMF-företag i hemlandet
Kran vid exporthamnen vid solnedgången

Internationella tjänster

Dra nytta av möjligheterna i utrikeshandeln, men begränsa riskerna.

Internationella tjänster
Kunden betalar i klädbutik

Handel och service

Att ta emot betalningar är livsviktigt för ditt företag.

Handel och service
Flerfamiljshus och körsbärsträd

Service för husbolag

Bostadsbolagets aktie är den viktigaste placeringen för många. Ditt husbolag ansvarar för att din placering är i goda händer. Som tur är, så hjälper Handelsbanken.

Husbolag

Family Office

En kvinna och en man i köket

Family Office - alla tjänster men bara en kontaktperson

Handelsbanken kan erbjuda dig, din familj och ditt företag flexibel bankbetjäning. Hos oss talar du direkt med en beslutsfattare, din kontaktperson.

Family Office
Ikon dator och mobil

Aktuellt

Finansiering av husbolag

Ska ditt husbolag renovera eller göra en totalsanering? Handelsbanken erbjuder allt från ett liten renoveringslån till omfattande byggfinansiering.

I vissa fall kan ett husbolag beviljas ett grönt lån. Som exempel på renoveringar som berättigar till grönt lån kan nämnas övergången till jordvärme, anskaffningen av solpaneler eller en renovering för att förbättra energieffektiviteten.

Vi vill känna våra företagskunder

Handelsbanken är skyldig att identifiera och känna sina företagskunder. Därför samlar vi in information om ditt företag i början av och under hela kundrelationen.

Du kan uppdatera uppgifterna genom att klicka på knappen nedan och identifiera dig på tjänsten med Handelsbankens eller någon annan finsk banks nätbanks-ID.

Uppdatera ditt företags uppgifterÖppnas i nytt fönster

Hur påverkas marknaden av händelseutvecklingen i Ukraina?

Läs hur kriget i Ukraina påverkar den globala och finländska ekonomin och ditt sparande. Vilken är sanktionernas inverkan på utlandsbetalningar? Här hittar du aktuella frågor och svar.

Information om följder av kriget i Ukraina

Handelsbanken säljer sin verksamhet i Finland

-

Vår verksamhet fortsätter som vanligt

Försäljningen av vår affärsverksamhet framskrider, men våra tjänster fortsätter som förut. Du kan ta kontakt med din kontaktperson och med vår kundtjänst som hittills.

Handelsbankenkoncernen har 31.5.2023 ingått ett avtal om att sälja delar av sin verksamhet i Finland till nya ägare. En del av vår affärsverksamhet är fortfarande under försäljning.

Handelsbanken säljer sin verksamhet i Finland
the globe

Ändringar till landspärr för betalningar i nätbanken

Funktionen för att byta landsspärren för betalningar i nätbanken kommer att ändras den 30 oktober 2022, då alla landsval du gjort tidigare kommer att tas bort. I framtiden måste du välja de länder som du vill göra betalningar till. Finland är alltid ett tillåtet land för betalningar. 

När du vill göra en betalning till en annan bank än en bank som är verksam i Finland, måste du tillåta landet för betalningar under "Tillåtna länder för betalningar" (tidigare "Landsspärren för betalningar"), som du hittar både i namnmenyn och på sidan Betalningar efter förändringen.  

I mobilbanken kan du fortfarande göra betalningar endast till banker som är verksamma i Finland.

Förändringen förbättrar betalningarnas säkerhet. 

Mer information om utlandsbetalningar

Varför Handelsbanken

Vad erbjuder Handelsbanken?

Fastän det handlar om företagstjänster, kan betjäningen vara personlig. I Handelsbanken får ditt företag en egen kontaktperson, som du kan kontakta vilka bankärenden dina frågor än gäller.

Kontakta kontoret Öppnas i nytt fönster och boka tid. Du får en kontaktperson som du kan diskutera ditt företags bankbehov med.

Bli företagskund

En orsak, varför välja Handelsbanken

Också i kundnöjdhetsmätningen för år 2021 klarade sig Handelsbanken bra.  Vårt Family Office-koncept bara ökar kundnöjdheten.

Epsi Rating 2021 (på finska)Öppnas i nytt fönster
Family Office