Unga sparare och placerare

Fick du lönen för sommarjobbet på ditt konto eller har du ett timjobb vid sidan om studierna? Nu är det klokt att börja spara.
Några ungdomar tittar tillsammans på en surfplatta.

Har du redan besparingar?

Många föräldrar eller mor- eller farföräldrar börjar spara regelbundet till barnet när det är litet. Det kan hända att du också har en vacker summa som väntar på ett lämpligt användningsändamål på ett Placeringskonto. Livet kan inte förutspås och därför är det bra att även själv börja spara. Om du har fått sommarjobb eller kortjobbar vid sidan om studierna är varje summa du sparar ett steg närmare målet.

Börja spara själv

Det är smart att spara och placera

Nu när kontoräntorna är nästan obefintliga är fondsparande ett alternativ som är värt att ta på allvar. Om det egna målet – till exempel en bil eller en bostad – inte är aktuellt ännu på några år är fondsparande ett bra sätt att få bättre avkastning på besparingarna.

Sparavtalet Mål

Mål är Handelsbankens portföljtjänst som trots sitt namn inte alls är komplicerad. Mål är en försäkring som du sparar i regelbundet eller där du gör en engångsplacering. När du sparar regelbundet bestämmer du beloppet själv. Du väljer bara tidpunkten när du vill att målet ska nås. Fondförvaltaren gör arbetet åt dig.

När den utsatta tidpunkten närmar sig beräknar fondförvaltarna placeringens risk, dvs. de minskar antalet aktier och ökar antalet ränteplaceringar.


Ung kille med sin mamma vid bankdisken.

Kontoret svarar på dina frågor

Vi rekommenderar varmt att du besöker kontoret. Tillsammans kan vi fundera över vilka tjänster du behöver. Du kan också fråga oss om allt som gäller bankärenden. Det finns inga dumma frågor!

Läs mer

Liten pojke håller en glasburk

Spara till ett Mål åt barnet 

Mål är en enkel och flexibel sparform när du vill långtidsspara åt barnet - målet är en bestämd tidpunkt, kanske när barnet blir myndigt eller skaffar sin första bostad.

Sparavtalet Mål