Fonder

Handelsbankens fonder är ett fullgott alternativ till kontosparande.
Ikon: statistik på stolpar.

Fonder och kurser

I fondlistan finns alla våra fonder och deras kurser.

Fonder och kurserÖppnas i nytt fönster

Historiska kurserÖppnas i nytt fönster

Tips för fondspararen

Vi följer med marknaderna och den ekonomiska utvecklingen, Vi väljer fonder som passar till det aktuella läget och som du kunde ha i din fondportfölj.

Ikon: enkel jordglob med världsdelar.

Kapitalförvaltningsfonder

Kapitalförvaltning enligt dina behov. Låt oss ta hand om portföljförvaltningen – våra proffs följer upp marknaden och portföljförvaltningsteamet fattar placeringsbesluten i ditt ställe.

ikon: Ett enkelt löv med nervtrådarna synliga.

Ansvarsfulla fonder

Vi tror att ansvarsfulla företag på lång sikt är lönsammare och deras risker är mindre. Därför beaktas hållbarhet i placeringsbesluten som våra fonder fattar.. 

Svanenmärkta fonder

Vi har flera fonder, som har blivit beviljade Svanenmärket. Svanenmärket styr placeringarna till fonder som vill påverka företagen och främja hållbar utveckling.


Telefon med pilar fram och tillbaka och ett kugghjul.

Fondspara också i mobilbanken

Du kan också teckna och sälja fondandelar i mobilbanken.  Och naturligtvis också följa med hur fonderna och din fondportfölj utvecklas. Om du inte har tagit i bruk vår mobilbank redan tidigare, ladda ner appen nu, så har du alltid fondportföljen i fickan.


ikon: nummer ett.

Handelsbankens fond har fått första pris

Morningstar Awards har belönat vår fond Handelsbanken Nordiska Småbolag som bästa fond i nordiska aktier.


Fondsparandets ABC

Ikon: studerande med universitetshatt.

Passar fonderna åt mig och hur kan jag börja fondspara? Hurdana fonder finns det? Hur ser riskerna ut och vad borde jag känna till om risker? Hur räknas fondens värde?

I fondsparandets ABC hittar du svar på allt det här, så du kommer i gång. Du kan också när som helst kontakta ett kontor.

Fondsparandets ABC

Regelbundet fondsparande

Kvinna sitter med dator och tittar bort.

Regelbundet fondsparande är det enklaste sättet att öka dina tillgångar på  lång sikt. Du kan börja också med ett litet belopp.

I vår fondsparräknare kan du med olika månadsbelopp räkna ut hur ditt sparande utvecklas. Med räknaren ser du hur du kan nå dina sparmål.

Månadsspara i fonder
Tablett och fruktfat på bordet

Spara skatteeffektivt

I en placeringsförsäkring sparar du så mycket och så ofta du vill. Du kan sprida besparingarna på olika objekt och byta sparobjekt när det sker förändringar på marknaden.
Placeringsförsäkring och -avtal

Fondens tidigare värdeutveckling är ingen garanti för framtida avkastning.

  • Fondplaceringen kan öka eller sjunka i värde.
  • Placeraren kan förlora det placerade kapitalet delvis eller helt.

Fondprospekten och faktabladen finns på kurslistanÖppnas i nytt fönster vid varje fond. Innehållet ska inte ses som ett personligt placeringsråd eller en personlig rekommendation.