Fonder

Handelsbankens fonder är ett fullgott alternativ till kontosparande.
Glad kille med mobil

Du har ett mål - vi har en fond

Ikon: jordglob.

Kapitalförvaltningsfonder

Kapitalförvaltning enligt dina behov. Låt oss ta hand om portföljförvaltningen – våra proffs följer upp marknaden och portföljförvaltningsteamet fattar placeringsbesluten i ditt ställe.
Kapitalförvaltningsfonder
Ikon: ett enkelt löv från ett träd.

Stränga kriterier

Samhällsansvar beaktas i placeringsbesluten i alla våra fonder. En del av fonderna iakttar ännu strängare kriterier.
Fonder med särskilda kriterier
Ikon: statistik på stolpar.

Fonder och kurser

I fondlistan finns alla våra fonder och deras kurser.
Fonder och kurserÖppnas i nytt fönster
Ikon: olika portföljer.

Tips för fondspararen

Vi följer med marknaderna och den ekonomiska utvecklingen, Vi väljer fonder som passar till det aktuella läget och som du kunde ha i din fondportfölj.

Fondtips

Telefon med pilar fram och tillbaka och ett kugghjul.

Fondspara också i mobilbanken

Nu kan du också teckna och sälja fondandelar i mobilbanken. Du kan naturligtvis också följa med hur fonderna och din fondportfölj utvecklas. Om du inte har tagit i bruk vår mobilbank redan tidigare, ladda ner appen nu, så har du alltid fondportföljen i fickan.


ikon: nummer ett.

Handelsbankens fond har fått första pris

Morningstar Awards har belönat vår fond Handelsbanken Nordiska Småbolag som bästa fond i nordiska aktier.


Fondsparandets ABC

Ikon: studerande med universitetshatt.

Passar fonderna åt mig och hur kan jag börja fondspara? Hurdana fonder finns det? Hur ser riskerna ut och vad borde jag känna till om risker? Hur räknas fondens värde?

I fondsparandets ABC hittar du svar på allt det här, så du kommer i gång. Du kan också när som helst kontakta ett kontor.

Fondsparandets ABC

Regelbundet fondsparande

Kvinna sitter med dator och tittar bort.

Regelbundet fondsparande är det enklaste sättet att öka dina tillgångar på  lång sikt. Du kan börja också med ett litet belopp.

I vår fondsparräknare kan du med olika månadsbelopp räkna ut hur ditt sparande utvecklas. Med räknaren ser du hur du kan nå dina sparmål.

Månadsspara i fonder

Hållbara investeringar och ansvarsfull placeringsrådgivning

Ikon: Hand som håller ett hjärta.

Hållbarhet är en integrerad del av Handelsbankens placeringsverksamhet. Även om alla Handelsbankens fonder fungerar på ett ansvarsfullt sätt har vi också ett flertal fonder där vi tillämpar strängare placeringskriterier. Ett bra exempel är fonden Hållbar energi som hör till de första fonderna som beviljats miljömärket Svanen.

Till ansvarsfull placeringsverksamhet hör också ansvarsfull placeringsrådgivning. I placeringsrådgivningen kartlägger vi dina behov och din helhetssituation för att kunna välja de produkter som är lämpligast för dig. Handelsbankens placeringsrådgivare får ingen bonus eller försäljningsprovision för de produkter de säljer, vilket gör att kundens intresse alltid står i centrum för rådgivningen.

Hållbara investeringar
Tablett och fruktfat på bordet

Spara skatteeffektivt

I en placeringsförsäkring sparar du så mycket och så ofta du vill. Du kan sprida besparingarna på olika objekt och byta sparobjekt när det sker förändringar på marknaden.
Placeringsförsäkring och -avtal

Fondens tidigare värdeutveckling är ingen garanti för framtida avkastning.

  • Fondplaceringen kan öka eller sjunka i värde.
  • Placeraren kan förlora det placerade kapitalet delvis eller helt.

Fondprospekten och faktabladen finns på kurslistanÖppnas i nytt fönster vid varje fond. Innehållet ska inte ses som ett personligt placeringsråd eller en personlig rekommendation.