1. Privat
  2. /
  3. Spara och placera
  4. /
  5. Placeringsförsäkring och -avtal

Placeringsförsäkring och placeringsavtal

Placera på ditt eget sätt och utnyttja fördelarna med en försäkring.
Kvinna håller öppet paraply bakom huvudet.

En placeringsförsäkring ger många fördelar

En placeringsförsäkring är ett bra alternativ om du vill utöka din förmögenhet och samtidigt ta hand om den ekonomiska tryggheten för dig och dina närmaste. En placeringsförsäkring passar både nybörjare och mer erfarna placerare.

Flexibla villkor

Du kan själva välja försäkringstiden, dvs. hur länge du vill spara.

Försäkringspremierna

Du kan göra en större engångsplacering eller spara regelbundet.

Förmånstagare

I placeringsförsäkringen ingår alltid en livförsäkring. Om du dör innan du tagit ut de sparade pengarna, betalas de till dina arvtagare eller en namngiven förmånstagare.

Stort urval placeringsobjekt

Genom ett enda avtal får du tillgång till ett brett urval Handelsbankens fonder. Genom att sprida dina pengar hanterar du risken. 

Skattefördelar med placeringsförsäkring
Handelsbankens fonderÖppnas i nytt fönster

Ikon: Frågetecken inne i en ring.

Vilka är skillnaderna mellan en Placeringsförsäkring och ett -avtal?

  • Utbetalningen från en placeringsförsäkring ingår inte i dödsboets förmögenhet och utbetalas i fall av den försäkrades död direkt till förmånstagaren. Försäkringstagaren kan fritt välja vem som är försäkringens förmånstagare och hen kan även ändra förmånstagarförordnandet när som helst.
  • Om försäkringsavtalets försäkringstagare avlider, så övergår placeringsavtalet i sin helhet till dödsboet. Ett placeringsavtal har ingen förmånstagare. Placeringsavtalet görs också alltid för en viss tid.

Placeringsförsäkringen som arv

Morfar o barnbarn

Placeringsförsäkring vid arvsplanering

Försäkringstagaren får fritt välja de förmånstagare till vilka försäkringsersättningen betalas vid dödsfall. En placeringsförsäkring med ett förmånstagarförordnande räknas som förmögenhet som står utanför dödsboet. Ersättningstagaren får därför snabbt tillgång till pengarna.


Ikon: Portfölj med ränder.

Välj en portföljlösning om du vill överlåta kapitalförvaltningen åt proffs.

Mål

Är ditt mål att i framtiden skaffa en förstabostad åt barn, spara till pension eller ta ett sabbatsår? När du sparar i ett Mål-sparavtal uppnår du ditt mål enkelt och flexibelt.

Active Life

Har du varken tid eller intresse att följa med marknaden? Välj en portföljlösning så tar proffsen hand om förvaltningen av din förmögenhet. Du kan då koncentrera dig på sådant du anser vara viktigt, såsom familj eller hobbyer.

Selective Index

En behändig portföljförvaltningstjänst för dig eller ditt företag, när du i din placeringsportfölj vill utnyttja fördelarna med försäkringsplacering, kostnadseffektiviteten i indexplacering och selektivt aktieurval.


Man och kvinna ser tillsammans på plattans skärm.

Vi ger ansvarsfull placeringsrådgivning

På Handelsbanken ger vi ansvarsfull placeringsrådgivning. Det betyder att vi beaktar dina personliga mål och erbjuder dig inga sådana produkter eller tjänster som inte passar dig.

Handelsbankens kundrådgivare får inga bonusar eller försäljningsprovisioner för de produkter de sålt vilket leder till att kundens intresse står i fokus. Bankens framgångsmätare är kundnöjdhet, kostnadseffektivitet och lönsamhet.

Placeringsrådgivning
Ansvarsfulla investeringar
Kvinna sitter i mörkret och placerar i nätbanken.

Placera i nätbanken

I nätbanken kan du placera i inhemska aktier, företagscertifikat, warranter och börshandlade fonder (ETF).

Spara och placera på nätet

Ansvarsbegränsning

Den historiska avkastningen på ett finansiellt instrument är ingen garanti för framtida avkastning. Värdet på instrumentet kan stiga och sjunka i värde och du kan förlora en del av eller hela det investerade kapitalet. Innehållet på denna sida ska inte ses som personlig placeringsrådgivning eller en placeringsrekommendation.