Eläkesäästäminen

Eläkkeelle jääminen on yleensä iloinen elämänmuutos. Aikaa ja mahdollisuuksia on loputtomasti, mutta riittävätkö rahasi suunnitelmien toteuttamiseen?
Mies ja nainen katsovat ympäröivää maisemaa.

Lakisääteinen eläke - riittääkö se?

Tämän päivän työssäkäyvien eläke voi jäädä kauas omista kuvitelmista. Lakisääteisen eläkkeesi taso tulee olemaan keskimäärin 40-50 prosenttia nykyisestä palkastasi. Kun elämän varrelle kertyy jaksoja, jolloin tulot ovat tavallista pienemmät vaikkapa opiskelun, perhevapaiden tai työttömyyden vuoksi, eläkkeen määrä voi jäädä vieläkin pienemmäksi. Laske tulevan eläkkeesi määrä työeläkesivustolla.

Aloita säästäminen jo tänään

Voit itse vaikuttaa eläkepäiviesi tulotasoon. Täydennä lakisääteistä eläketurvaa aloittamalla säästäminen. Vaihtoehtoja on monta!

Kun aloitat ajoissa, saat täyden hyödyn pitkästä säästöajasta. Tällöin pienikin summa kuukaudessa kerryttää sinulle lisäeläkettä. Sijoituskohteita tai säästämistapoja voi vaihdella vuosien varrella. Tärkeintä on, että säästät.


Eläkesäästämisessä tyyli on vapaa

Eläkevakuutus

Handelsbankenin eläkevakuutus on helppo ratkaisu, jossa pankki hoitaa varojesi sijoittamisen. Säästät niin paljon kun taloudellinen tilanteesi sallii, säästösumma on muutettavissa milloin vain. Tärkeintä on, että aloitat heti.

Rahastot

Pitkäaikaisessa rahastosäästämisessä voit hyödyntää kurssivaihteluita. Kun kurssit ovat alhaalla, saat enemmän rahasto-osuuksia samalla rahalla. Kun kurssit lähtevät nousuun, ostamiesi osuuksien arvo nousee. Indeksirahastojen kulut ovat yleensä pienet, mikä on pitkäaikaissäästäjän etu. Varainhoitorahastot ovat vaivaton ja sinun tarpeisiisi räätälöity vaihtoehto säästämiseen.

Joustava Tavoite-palvelu säätelee riskitasoa

Handelsbankenin Tavoite-säästösopimuksessa sijoitusten riskitasoa lasketaan automaattisesti tavoiteajankohdan lähestyessä. Tavoitteen voit asettaa samalle vuosikymmenelle, jolloin jäät eläkkeelle. Sinä säästät ja palvelu tekee sijoituspäätökset puolestasi.

Tilisäästäminen

Säästäminen tilille on helppoa ja riskitöntä. Voit perustaa toistuvan maksun tai tilisiirron verkkopankissa. Tilisäästäminen ei kuitenkaan ole tuottavaa, kun korot ovat matalat. Inflaatio nakertaa säästöjä, ja todellisuudessa säästöt pienenevät.


Eläkesäästämisen riskitaso mukautuu asiakkaan tarpeisiin

Rahastojen riskejä kuvaava kaavio

Yhdistelemällä hajautat

Sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Eläkettä varten voi säästää moneen eri kohteeseen. Tätä kutsutaan myös hajauttamiseksi.

Eläkesäästämisessä on aina kyse pitkäjänteisestä säästämisestä. Kun säästöaika on pitkä, sijoittaja voi halutessaan ottaa enemmän riskiä ja tavoitella korkeampaa tuottoa.

Kun säästät säännöllisesti kurssivaihteluiden vaikutus jää pienemmäksi.

Vastuunrajoitus

Rahoitusvälineen tuotto ei ole takuu tulevasta tuotosta. Rahoitusvälineen arvo voi nousta tai laskea ja sijoittaja voi menettää osan tai kaikki sijoittamistaan varoista. Sisältöä ei tule pitää henkilökohtaisena sijoitusneuvona tai sijoitussuosituksena.