Eläkesäästäminen

Eläkkeelle jääminen on yleensä iloinen elämänmuutos. Aikaa ja mahdollisuuksia on loputtomasti, mutta riittävätkö rahasi suunnitelmien toteuttamiseen?
Mies ja nainen katsovat ympäröivää maisemaa

Tämän päivän työssäkäyvien eläke voi jäädä kauas omista kuvitelmista. Lakisääteisen eläkkeesi taso tulee olemaan keskimäärin 40-50 prosenttia nykyisestä palkastasi. Kun elämän varrelle kertyy jaksoja, jolloin tulot ovat tavallista pienemmät vaikkapa opiskelun, perhevapaiden tai työttömyyden vuoksi, eläkkeen määrä voi jäädä vieläkin pienemmäksi. Laske tulevan eläkkeesi määrä täällä: tyoelake.fiAvautuu uuteen ikkunaan.

Aloita jo tänään

Voit itse vaikuttaa eläkepäiviesi tulotasoon. Täydennä lakisääteistä eläketurvaa aloittamalla säästäminen. Vaihtoehtoja on monta!

Kun aloitat ajoissa, saat täyden hyödyn pitkästä säästöajasta. Tällöin pienikin summa kuukaudessa kerryttää sinulle lisäeläkettä. Sijoituskohteita tai säästämistapoja voit vaihdella vuosien varrella. Tärkeintä on, että säästät.

Etsi konttori

Pitkäaikaissäästämisessä tyyli on vapaa

  • Kun säästät säännöllisesti, kurssivaihteluiden vaikutus jää pienemmäksi.
  • Omatoiminen eläkesäästäjä voi itse valita, milloin rahojansa käyttää.
  • Kun säästöaika on pitkä, voi sijoittaa suuremmalla riskillä kohteisiin, joissa tuotto-odotus on suurempi.
  • Vakuutussäästäminen tuo veroetuja säästöaikana ja joustaa elämäntilanteiden muuttuessa.

Meiltä löydät sopivat ratkaisut, olitpa sitten omatoiminen sijoittaja tai haluat ammattilaisten hoitavan säästöjäsi. Asiantuntijamme konttorissa ottaa tilanteesi ja tavoitteesi huomioon ja auttaa sinut alkuun säästämisessä.


Eläkesäästämisen riskitaso mukautuu asiakkaan tarpeisiin

Rahastojen riskejä kuvaava kaavio

Joustava Tavoite-palvelu säätelee riskitasoa

Handelsbankenin Tavoite-säästösopimuksessa sijoitusten riskitasoa lasketaan automaattisesti tavoiteajankohdan lähestyessä. Tavoitteen voit asettaa samalle vuosikymmenelle, jolloin jäät eläkkeelle. Sinä säästät ja palvelu tekee sijoituspäätökset puolestasi.

Osakkeet

Osakkeissa riski on korkeampi, mutta osakkeet ovat historiallisesti tuottaneet pitkällä aikavälillä parhaiten.

Rahastot

Pitkäaikaisessa rahastosäästämisessä voit hyödyntää kurssivaihteluita. Kun kurssit ovat alhaalla, saat enemmän rahasto-osuuksia samalla rahalla. Kun kurssit lähtevät nousuun, ostamiesi osuuksien arvo nousee. Indeksirahastojen kulut ovat yleensä pienet, mikä on pitkäaikaissäästäjän etu. Varainhoitorahastot ovat vaivaton ja sinun tarpeisiisi räätälöity vaihtoehto säästämiseen.

Tilisäästäminen

Säästäminen tilille on helppoa ja riskitöntä. Voit perustaa toistuvan maksun tai tilisiirron verkkopankissa. Tilisäästäminen ei kuitenkaan ole tuottavaa, kun korot ovat matalat. Inflaatio nakertaa säästöjä, ja todellisuudessa säästöt pienenevät.

Yhdistelemällä hajautat

Sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Eläkettä varten voit säästää moneen eri kohteeseen. Tätä kutsutaan myös hajauttamiseksi.

Eläkesäästämisessä on aina kyse pitkäjänteisestä säästämisestä. Kun säästöaika on pitkä, sijoittaja voi halutessaan ottaa enemmän riskiä ja tavoitella korkeampaa tuottoa.


Sijoitusvakuutus eläkesäästämiseen

Sijoitusvakuutus sopii pitkäaikaiseen säästämiseen esimerkiksi eläkeaikaa varten. Vakuutukseen säästät niin paljon ja usein kuin haluat. Voit sijoittaa suuremman summan kerralla tai säästää säännöllisesti. Sijoitusvakuutukseen voit valita rahastoja, pääomasuojattuja tuotteita ja korkosijoituksia.
Nainen istuu läppärin edessä

Säästä joustavasti veroeduin

Kun säästät vakuutukseen, voit myydä sijoituksia ilman veroseuraamuksia, kunhan sijoitat myynnistä saadut rahat takaisin vakuutukseen. Emme veloita mitään sijoituskohteiden vaihdosta.

Maksat vasta nostetusta tuotosta

Siinä vaiheessa kun haluat nauttia eläkesäästöistäsi, maksat vakuutuksesta nostetusta tuotosta. Tuotto on vakuutusmaksujen ja nostettujen varojen erotus, eli vakuutuksen tuottama voitto. Voit nostaa vakuutukseen maksetut vakuutusmaksut milloin tahansa, ja niistä et maksa veroja.

Sijoitusvakuutukset
Sijoitusvakuutuksen verotus

Vastuunrajoitus

Rahoitusvälineen tuotto ei ole takuu tulevasta tuotosta. Rahoitusvälineen arvo voi nousta tai laskea ja sijoittaja voi menettää osan tai kaikki sijoittamistaan varoista. Sisältöä ei tule pitää henkilökohtaisena sijoitusneuvona tai sijoitussuosituksena.