Eläkesäästäminen

Eläkkeelle jääminen on yleensä iloinen elämänmuutos. Aikaa ja mahdollisuuksia on loputtomasti, mutta riittävätkö rahasi suunnitelmien toteuttamiseen?
Mies ja nainen katsovat ympäröivää maisemaa.

Lakisääteinen eläke - riittääkö se?

Tämän päivän työssäkäyvien eläke voi jäädä kauas omista kuvitelmista. Lakisääteisen eläkkeesi taso tulee olemaan keskimäärin 40-50 prosenttia nykyisestä palkastasi. Kun elämän varrelle kertyy jaksoja, jolloin tulot ovat tavallista pienemmät vaikkapa opiskelun, perhevapaiden tai työttömyyden vuoksi, eläkkeen määrä voi jäädä vieläkin pienemmäksi. Laske tulevan eläkkeesi määrä työeläkesivustolla.

Aloita säästäminen jo tänään

  • Voit itse vaikuttaa eläkepäiviesi tulotasoon. Täydennä lakisääteistä eläketurvaa aloittamalla säästäminen. 
  • Eläkevakuutus on erinomainen tapa varautua eläkeaikaan siihen sisältyvän verokannustimen vuoksi. Eläkevakuutuksen vakuutusmaksuista saat takaisin 30 % henkilökohtaisessa verotuksessasi vuosittain 5 000 euroon asti. 
  • Esimerkki: Jos säästät esimerkiksi 250 euroa kuukaudessa eli 3 000 euroa vuodessa, verohyötysi on 900 euroa vuodessa. Tämän rahan voit sijoittaa uudelleen tai käyttää vaikkapa lomamatkaan tai joululahjaostoksiin.
  • Kun aloitat ajoissa, saat täyden hyödyn pitkästä säästöajasta. Tällöin pienikin summa kuukaudessa kerryttää sinulle lisäeläkettä. Sijoituskohteita ja säästösummaa voi vaihdella vuosien varrella milloin vain. Tärkeintä on, että säästät ja aloitat ajoissa.

Eläkesäästämisessä tyyli on vapaa

Eläkevakuutus

Handelsbankenin eläkevakuutus on helppo ratkaisu, jossa pankki hoitaa varojesi sijoittamisen. Säästät niin paljon kun taloudellinen tilanteesi sallii, säästösumma on muutettavissa milloin vain. Tärkeintä on, että aloitat heti.

portfölj

Maksuton Tavoite-salkunhoitopalvelu

Handelsbankenin Tavoite-säästösopimuksessa sijoitusten riskitasoa lasketaan automaattisesti tavoiteajankohdan lähestyessä. Tavoitteen voit asettaa samalle vuosikymmenelle, jolloin jäät eläkkeelle. Sinä säästät ja Handelsbanken Varainhoito tekee sijoituspäätökset puolestasi.

Vapaavalintaiset rahastot

Mikäli haluat itse seurata sijoitusmarkkinoita ja tehdä omat sijoituspäätöksesi, voit valita eläkevakuutukseen vapaavalintaisia rahastoja Handelsbankenin laajasta rahastovalikoimasta. 

Varainhoitorahastot Avautuu uuteen ikkunaan ovat vaivaton ja sinun tarpeisiisi räätälöity vaihtoehto säästämiseen.


Oletko yrittäjä?

Lue lisää yrityksen eläkeratkaisuista.


Tiedätkö, minkälainen tuleva eläkkeesi on?

Työeläke kertyy laissa säädetyllä tavalla

Työeläkettä alkaa kertyä 17- tai 18-vuotiaana, ja jokainen työssäolovuosi kerryttää eläkettä samassa suhteessa. 

Laskukaavio: Vuosiansiot kertaa 1,5 prosenttia jaettuna 12 kuukaudella on yhtä kuin kuukausittainen eläke.

Kuva: tyoelake.fi.

Vuosiansiot x 1,5 % / 12 kk = Eläke/kk

Eläkeikä määräytyy syntymävuoden perusteella

Tavoite-eläkeikä on tämän päivän nuorella (vuonna 1978 ja myöhemmin syntyneellä) 69-70 vuotta. Voit jäädä eläkkeelle myös alimmassa mahdollisessa eläkeiässä, mutta silloin eläkkeesi on koko eläkeajan matalampi.

Tietoa omasta eläkeiästäsi ja eläkekertymästäsi löydät työeläkkeen sivustolta. Se voi havahduttaa siihen, että varautuminen on tarpeellista.


Usein kysytyt kysymykset

En pratbubbla med ett frågetecken inuti och en pratbubbla med ett i inuti
Lue asiantuntijan vastaukset useimmiten kysyttyihin kysymyksiin!

Vastuunrajoitus

Rahoitusvälineen tuotto ei ole takuu tulevasta tuotosta. Rahoitusvälineen arvo voi nousta tai laskea ja sijoittaja voi menettää osan tai kaikki sijoittamistaan varoista. Sisältöä ei tule pitää henkilökohtaisena sijoitusneuvona tai sijoitussuosituksena.