1. Om banken
Bankkontorets neonljus. Handelsbanken kontor

Om banken

Vår verksamhet bygger på personlig betjäning och individuella lösningar.

Handelsbanken - lokal och global

Handelsbanken har ett täckande nätverk av kontor på hemmamarknaderna i Sverige, Storbritannien, Danmark, Finland, Norge och Nederländerna. Handelsbanken grundades år 1871. Banken har över 10 000 anställda. År 2019 var 40 procent av bankens chefer kvinnor.

Banken har ett decentraliserat verksamhetssätt och kundens behov utgör alltid centrum för verksamheten. Alla beslut som gäller kunden fattas på kontoret nära kunden. 

I kundnöjdhetsmätningar har Handelsbanken under flera års tid varit bland de tre första. Vår bank är också en av de kostnadseffektivaste och stabilaste börsnoterade bankerna i Europa. 


Våra värderingar styr vår verksamhet

Ikon: tre platsmarkörer.

Egen kontaktperson på eget bankkontor

Alla beslut som gäller dig fattas nära dig, på ditt kontor. Din personliga kontaktperson känner dig och ditt närområde. Du kan träffa oss smidigt i olika kanaler. Du väljer den lämpligaste – mobilbanken, nätbanken eller kontoret.
Hitta bankkontor
Ikon: två personers överkroppar.

Karriärmöjligheter

Vi litar på och respekterar individen. Läs vilka karriärmöjligheter Handelsbanken erbjuder, och hur det är att jobba på Handelsbanken.
Ikon: Handskakning.

En ansvarsfull bank

Hållbarhet är en av våra grundvärderingar. Vår långsiktiga verksamhet baserar sig inte på strävan efter snabba vinster utan på bra lönsamhet. Genom en ansvarsfull verksamhet stöder vi samhällsutvecklingen.


Ikoni: person står framför ett blädderblock.

Pressmeddelanden och media

För media

Viktiga kontaktuppgifter för media.

Pressmeddelanden

Pressmeddelanden utgivna av Handelsbanken Finland.

Prenumerera på pressmeddelandenÖppnas i nytt fönster