Tietoa Ukrainan sodan vaikutuksista

Näin sota Ukrainassa vaikuttaa talouteen, markkinoihin ja maksuliikenteeseen
Kuva Ukrainasta

Venäläiset omistukset poistetaan rahastoista

Ikoni: i-kirjain ympyrässä

Handelsbanken luopuu venäläisistä arvopapereista

Handelsbanken on tehnyt päätöksen poistaa rahastoistaan kaikki venäläiset omistukset heti, kun olosuhteet ja määräykset sen sallivat.

Handelsbankenin rahastoyhtiön (Handelsbanken Fonder) hallinnoimasta pääomasta noin 0,03 prosenttia on sijoitettu venäläisiin osakkeisiin ja arvopapereihin. Heti kun kaupankäynti Venäjän pörssissä on mahdollista, Handelsbanken myy omistuksensa  siten, että asiakkaidemme säästöihin kohdistuvat tappiot minimoidaan, mikä on myös lakisääteinen vaatimus. 

Handelsbanken on vuoden vaihteesta lähtien vähentänyt venäläisten arvopapereiden omistustaan lähes miljardilla kruunulla noin 270 miljoonaan kruunuun (arvo Moskovan pörssin sulkeutumista edeltävänä päivänä). Kaikki venäläisten joukkovelkakirjojen omistukset on purettu.


Ikoni: Sydän kämmenellä

Miten voin tukea ukrainalaisia?

Näin osallistut avustuskeräykseen turvallisesti

Helpoin ja turvallisin tapa auttaa sodasta kärsiviä ukrainalaisia on tehdä lahjoitus tunnettujen avustusjärjestöjen kautta. Järjestöjen toiminta on läpinäkyvää ja niillä on kriisitilanteissa tarvittava kokemus ja kanavat. Näin sinä voit luottaa siihen, että avustuksesi tavoittaa varmasti oikean kohteen. Esimerkiksi Finanssiala ry on koonnut sivustolleen luettelon tunnetuista ja luotettavista avustusjärjestöistä.

Kriisi on saanut myös huijarit liikkeelle. Suhtaudu kriittisesti verkossa ja sosiaalisessa mediassa jaettaviin linkkeihin ja selvitä huolelle, kenelle teet maksuja ja annat korttitietojasi.


Pakotteiden vaikutus maksuliikenteeseen ja korttimaksamiseen

  Mitä kannattaa huomioida sijoittamisessa?

   Handelsbankenin rahastojen omistukset Venäjällä

    Venäjän sotatoimien talousvaikutukset

     Handelsbankenin ekonomistit

     -

     Vastuunrajoitus

     Rahoitusvälineen tuotto ei ole takuu tulevasta tuotosta. Rahoitusvälineen arvo voi nousta tai laskea ja sijoittaja voi menettää osan tai kaikki sijoittamistaan varoista. Sisältöä ei tule pitää henkilökohtaisena sijoitusneuvona tai sijoitussuosituksena.